MENÜ

"Bebek yüzlü" geri dönüyor!

"Bebek yüzlü" lakaplı milli halterci Taner Sağır, Antalya'daki 2010 Dünya Şampiyonası ile podyumlara dönmeye hazırlanıyor.

"Bebek yüzlü" geri dönüyor!

Askerliğini Ağustos-2009 ve Ocak 2010 aralığında yapan Taner, yaklaşık 1,5 sene haltere ara vermek zorunda kaldı. Son 4-5 aydır çalışmalarını aralıksız sürdüren başarılı halterci, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’ndaki hayal kırıklığı sonrasındaki gelişmeleri AA muhabirine anlattı.

Sözkonusu dönem içinde 3. kez uluslararası bir yarışmaya katılmadığını belirten Taner, "Haltere 2008’den sonra yaklaşık 1,5 sene ara verdim. 3. kez uluslararası bir yarışmaya giremedim. Bunda ameliyat olmam ve sakatlıklarımın etkisi var. 2008’de yaptığım hataları tekrarlamamak adına biraz da böyle davranıyorum. Yarışmalara iyi hazırlanamazsam kendim gitmek istemiyorum" diye konuştu.

Taner Sağır, Avrupa Şampiyonası öncesinde dizinde problem olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle Avrupa Şampiyonası’nı pas geçmek zorunda kaldım. Önümüzde Dünya Şampiyonası var. Türkiye’de yapılacağı için de çok önemli" dedi.

Ara vermeden son 4-5 aydır çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan milli halterci, şunları söyledi: "Dizimde ağırılar var, güçlenmediğim sürece de geçmiyor. Son 4-5 aydır sürekli çalışıyorum. Bu nedenle dizimde birşey kalmadı. Belimdeki ağrı maksimum gücüme ulaşmadan ortaya çıkmıyor. Bizi gerileten de bu oldu. Son çalışmalarıma göre hiçbir sıkıntım olmadı. Dünya Şampiyonası için 4 aylık bir süre var. Bu sürede birşey olmama ihtimali yüksek."

BELİNDEKİ SAKATLIK CİDDİ
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taner Sağır, belindeki sakatlığın Dünya Şampiyonası’na katılmasını engelleyebileceğini söyledi.

Taner, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Belimdeki sakatlık nedeniyle ağrılar başlayınca bacaklarımın gücü kesiliyor. Bu da performansımı düşürüyor. Sonuçta bacaklar halter için çok önemli. Bacakları kullanamadığım zaman bir gerileme başlıyor. Bunların olmaması için antrenmanlarımızı düzenli yapıyoruz. Gücüm yerinde olduğu sürece çok çalışmak istiyorum. Hırslı olmam bazen bana pahalıya mal oluyor. Bu sakatlık belki Dünya Şampiyonası’na katılmamamı engelleyebilir, ama ben de tam olarak bilmiyorum. Doktorlar, performansımı düzenli olarak arttırmamı istiyor. Hırslı olduğum için bazen kendimi kontrol edemiyorum."

ARTIK 85 KİLODA YARIŞACAK
Podyumda daha önce 77 kiloda başarılı sonuçlara imza atan Taner Sağır, bundan sonra 85 kiloda madalya arayacak.

Yaşadığı sakatlıklar sonrasında 85 kiloya çıktığını ifade eden Taner, "Bunun da sebebi sakatlığım. Daha güçlü olmak için 85 kiloya çıktım. Benim amacım 85 değil de 90 kilo olmak. 90 kiloya kadar çıkıp performansımı iyice arttırıp, sonra 85 kiloya geri düşmek. Bunu da yaparsak, bizim için herşey tam olacak.

Vücudun 85 kiloya oturması için benim 90 kiloya inip, çıkmam gerekiyor. Bunu yatarak değil, çalışarak yapmamız lazım" şeklinde konuştu.

Haftanın 6 günü, ortalama 2,5 saat çalıştığını anlatan Taner, şunları söyledi: "Yaptığım kilolarla şu anda 85 kiloda Avrupa Şampiyonu oluyorum. 2004 Atina’da yaptıklarımı yaparsam zaten Avrupa Şampiyonu oluyorum. Dünya şampiyonluğu için de bunların üzerine 5 ile 7,5 kilo koymamız yeterli olacaktır. Şu anda antrenmanlarda 155 koparma, 180 kilo silkme yapıyorum. Şu anda daha fazla gücüm var, ama kullanmıyorum. Dünya Şampiyonluğu için 185 koparma, 215 veya 220 kilo da silkmede yapmam gerekli. 30-40 kilo eksiğim var, ama eylüle kadar o da kapanır. Bazı sporculara göre şu andaki performansım iyi. İnşallah beni Antalya’daki 2010 Dünya Halter Şampiyonası’nda podyumda göreceksiniz."

EŞİ DE KENDİSİ DE FAAL SPORCULUĞA DEVAM EDİYOR
Milli halterci Taner Sağır, milli tekvandocu eşi Sibel Güler ile faal sporculuk hayatlarını sürdürdüklerini belirtti.

Yaklaşık 1,5 senelik evli olduğunu belirten Taner, "Evlilik güzel gidiyor bir sıkıntımız yok. İkimiz de faal sporculuğumuza devam ediyoruz. Eşimin 2012’ye kadar spor yapabileceğini düşünüyorum" dedi.

Taner, eşine herhangi bir yasak koymadığını, onun branşı olan tekvandoyu yapmasını istediğini vurgulayarak, "Bu nedenle de şu an için çocuk düşünmüyoruz. Eşim sporu bıraktıktan sonra çocuğu düşünebiliriz. Çocuğuma halter yaptırmayı düşünmüyorum. Biz bu sporu yaptık, iyi ve kötü yönlerini biliyoruz. Başka bir branş olabilir, ama halter veya tekvandoyu düşünmüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ