MENÜ

Batuhan Karadeniz: Süper Lig, Afrika ligi gibi...

Lig Radyo'da Ömer Necati Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Mixed Zone programına konuşan Batuhan Karadeniz, flaş açıklamalar yaptı.

Batuhan Karadeniz: Süper Lig, Afrika ligi gibi...

Lig Radyo'da Ömer Necati Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Mixed Zone programına konuşan Batuhan Karadeniz, flaş açıklamalar yaptı.

Söze hakkında çıkan "Skenderbeu ile anlaştı" iddialarıyla başlayan 26 yaşındaki futbolcu, "Bu işin aslı kesinlikle yok. Ben oradan bir yönetici veya bir aracıyla kesinlikle görüşmedim. Tamamen bu çıkan haberler asılsızdır. Şanlıurfaspor'la sözleşmemi feshettim. Bonservis ücretimi, yani serbest kalma ücretimi ben kendi cebimden ödedim. Ama Skenderbeu ile ilgili hiçbir transfer girişimi olmadı bana karşı. Futbol ne getirir bilinmez. Sonuçta Avrupa Ligi'nde gruplara kalmış bir takım. Olursa düşünürüm ama şu an kesinlikle bir görüşme bile söz konusu olmadı. Bu haber de nereden çıktı anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

'Urfa'da çok üzüldüm'

Şanlıurfaspor'dan ayrılış süreci hakkında da konuşan Batuhan, "Yönetimle bir sorun yaşadık. Fikir ayrılıklarımız vardı. Sözleşmem biraz farklıydı. Kampa katılmamamın sebeplerini anlatırsam pek doğru olmaz. Kritik konular biraz. Avrupa'dan ve Türkiye'den aldığım bir teklif var. Geçen sene Şanlıurfaspor'da büyük bir mücadele verdik. Elimden geleni sonuna kadar yapmaya çalıştım. Çok üzüldük. Urfa halkı çok cana yakın. O üzüntüyü ben de yeni yeni atlatıyorum. Fazla acele etmek istiyorum. Kendi adıma en doğru kararı vereceğim" dedi.

'Edeceğim para belli'

Yabancı kuralı nedeniyle yerli futbolcuların önünün kapandığını savunan Batuhan, "Yabancı sırnırlamasından dolayı birçok futbolcu üzgün. Ben şu anda Süper Lig maçlarını izlediğim zaman sanki bir Fransa Ligi, sanki bir Afrika Ligi izliyor gibi bakıyorum. Şu anda Süper Lig'deki santrforlara baktığında Türk oyuncu hiç yok denecek kadar az. Cenk oynuyor bir tek. Başka da elle tutulur yerli oyuncu oyuncu yok. Bence bu sınırın bir an önce kalkması lazım. Yerli oyunculara önem vermiyorlar. 1. Lig'de 100 bin Euro'ya, 70 bin Euro'ya yabancı oynatıyorlar. Kulüpler borç batağında. Ben şimdi bir takımda 30 tane de gol atsam edeceğim para belli. Yıllardır buradayız, eskime oldu insanların gözünde. Değiştiremeyeceğim bazı şeyler var. Ama adam yurtdışından geldiğinde 20 gol attığında rakamlar uçabiliyor. Yabancı sayısı çok fazla" diye konuştu ve ekledi:

'Başarımız bile yok'

"Bizim en son UEFA Kupası'nı kazandığımızdan bu yana geçen zaman belli. Başka bir başarımız yok. Pepe, Negredo, Soldado gibi oyuncuların gelmesi çok güzel bir şey ama bakıldığında ortada hiçbir başarı yok. Böyle kaliteli oyuncular gelince başarı da gelmesi lazım. Bu kadar yabancı serbest kaldıktan sonra başarı gelmedi mi üzülüyor insan."

'En beğendiğim Vagner Love'

"Benim hedefim her zaman gittiğim takımlara faydalı olmak ve yeniden milli takıma gitmek. Ama önünüzde büyük bir engel var. Yabancı sınırı büyük bir set. Artık eskisi gibi kolay olmuyor bazı şeyler. Ligde baktığınızda 3 tane yerli forvet var. Bunun üstüne dünya yıldızlarını arka planda bırakıp oynamak kolay değil. Kadroda yer almak bile sıkıntılı şu anda. Bu ligdeki santrforları toplasanız Avrupa'da birçok takımın bütçelerinden fazla. Müthiş golcüler var. En fazla Vagner Love'ı beğeniyorum. Adebayor da çok iyi. Negredo'dan da çok umutluyum. Birbiriyle kıyaslama bile yapamıyorsunuz. İzlemesi zevk veriyor bu oyuncuları."

Haberin Devamı
YORUM YAZ