MENÜ

"Batuhan, Ibrahimoviç gibi olabilir"

Turkcell Süper Lig'de forma giyen oyuncular arasında en çok gole sahip olan Kasımpaşa'nın tecrübeli forveti Cenk İşler, Beşiktaş'ta yaşadığı sorunlar nedeniyle forma giyemeyen Batuhan'ın Türk futbolunun İbrahimoviç'i olabileceğini, ancak bu oyuncunun istikrarının olmadığını söyledi.

"Batuhan, Ibrahimoviç gibi olabilir"

Cenk, Futbol Federasyonunun resmi yayın organı Tam Saha’ya yaptığı açıklamada, Türk futbolcular içinde beğendiği golcüler olarak Fatih Tekke ile Galatasaraylı Baros’u gösterdi. Fatih Tekke’nin çok yetenekli olduğunu kaydeden Cenk İşler, "Bileklerine hakim, topu çok iyi saklayabilen, gol vuruşu çok iyi olan, kafa topunda zamanlamayı çok iyi yapabilen bir oyuncu. Ayrıca mükemmel bir takım oyuncusu. Fatih gibi bir oyuncunuz varsa skoru değiştirebilirsiniz. Galatasaray’dan Baros’u beğeniyorum bir de. Hem hareketli, defansın dengesini bozan hem de gol vuruşunu iyi yapabilen bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

Cenk, genç golcülerden Sercan Yıldırım’ın oyununun üzerine katarak büyük bir yıldız olabileceğini, bunun dışında Batuhan’ın bulunduğunu, ancak bu oyuncunun istikrarının olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

"Batuhan, istikrarı olacak ki, iyi bir futbolcu olsun" diyen Cenk, "Türk futboluna kazandırılması gereken, yetenekli bir futbolcu. Eskişehirspor’daki maçlarını seyrettiğimde keyif aldım. O fiziğine rağmen teknik kapasitesi yüksek. Kendine çeki düzen verir, istikrarı yakalarsa geleceğin bir İbrahimoviç’i neden olmasın? Türk futbolu da böyle bir futbolcu çıkarmış olur ve Milli Takım’a da fayda sağlar. Hakan Şükür gibi bir oyuncu olabilir. Ama Hakan Şükür hem özel hayatı hem de futbol yaşamıyla istikrar abidesiydi" şeklinde konuştu.

"SÜPER LİG’DE 150 GOLE ULAŞMAK İSTİYORUM"
Kariyerinde 10 farklı takımda oynadığını ve ilk yarı sonu itibariyle 136 golünün bulunduğunu belirten Cenk, "Süper Lig’de sezonun ilk yarısının sonuna kadar 136 gol kaydettim. Süper Lig’de 150. golümü atmak ve daha üstüne çıkmak istiyorum" dedi.

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’den teklif aldığını, ancak son anda bu transferlerin gerçekleşmediğini anlatan Cenk İşler, çok başarılı olup goller attığı dönemde dahi 3 büyükler tarafından tercih edilmediğini anlattı.

Cenk, futbolculuk hayatının ardından antrenör olmak istediğini ve bunun için UEFA A Antrenörlük kursuna katılıp diplomasını aldığını söyledi.

"OYNADIĞIMIZ FUTBOLDAN KEYİF ALIYORUZ"
Cenk, Yılmaz Vural gibi tecrübeli bir teknik adamın gelişiyle Kasımpaşa’da çok şeyin değiştiğini belirterek, "Ligin 9. haftasından sonra büyük bir çıkış yakaladık. Göz dolduran bir futbol koyduk ortaya. İyi çalışma ve uyumla takımı buraya kadar taşıdık. Kadroya yapılan takviyelerle çok farklı bir futbol yakalandı ve şu an iyi bir noktadayız" ifadelerini kullandı.

Takım ruhunu yakaladıklarını vurgulayan Cenk, "Oynadığımız futboldan hem kendimiz keyif alıyoruz hem de izleyen keyif alıyor. Şu anki takım kadrosu teknik kapasitesi yüksek futbolculardan oluşuyor. Kasımpaşa takımından keyif alıyorum. Oynadığımız futbol sistemi bana uygun" diye konuştu.

Cenk, Kasımpaşa’da yabancı oyuncu olarak sadece Moritz ve Keller’in forma giydiğinin hatırlatılması üzerine de "Yabancı futbolcu tabii ki gelecek. Onlara o kadar ilgi gösteriliyor ki, bir an önce adapte olsun, uyum sağlasın diye. Kimse yabancılık çekmiyor. Zaten Türk insanı olarak öyle bir yapımız var. Takıma katkı sağlayacak, faydalı olacaksa tabii ki başımızın üzerinde yeri var. Ama öyle olmayacaksa yabancı futbolcuya ihtiyaç yok" dedi.

UNUTAMADIĞI ANISI
2006 yılında Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor maçında yaşadığım anı unutamayacağını kaydeden Cenk, "Yüzde yüz gol pozisyonuna girdiğimde, Ali Tandoğan’ı yerde gördüm. Topu taca attım. Futbolcu sağlığını her şeyden önemli gördüğümden, yapmam gerekeni yaptım. O maç sırasında büyük alkış aldım, sonrasında o yıl Fair Play ödülünü kazandım. Yüzlerce gol attım, ama insanlar beni hep o maçla hatırladı" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZ