MENÜ

Battlefield 5'in içerik yol haritası ortaya çıktı

Battlefield serisinin yeni oyunu Battlefield V için geri sayım devam ediyor. 20 Kasım 2018 tarihinde PlayStation 4, PC ve Xbox One platformlarında yapacağı çıkış ile bizleri İkinci Dünya Savaşı dönemine götürecek olan Battlefield V oyununun en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi de Tides of War olacak.

Battlefield 5'in içerik yol haritası ortaya çıktı

Canlı bir servis olacak Tides of War ile oyunun çıkışından sonra bir sürü içerik, oyunculara ücretsiz olarak sunulacak. Battlefield V sayfası üzerinden belirli aralıklarla güncellemeler yayınlayan EA DICE, bu canlı servis ile oyunculara verilecek olan içeriklerin yol haritasını paylaştı.

Haberin Devamı

Şimdilik adı konulmuş olan üç bölüm var. Bu bölümler Aralık ayının başlarından Ocak ayına kadar sürecek olan Overture, Ocak ayı ile Mart ayı arasında bizlerle olacak Lightning Strikes ve Mart ayından itibaren de Trial By Fire olarak sıralanıyorlar.

İlk bölüm ile başlayalım... Overture, öncelikle Panzerstorm adı altında yeni bir harita ile geliyor. Adından da anlaşılacağı üzere tank odaklı olacak bu arenada, Alman tankı ile Belçika topraklarına giriş yapmanız ve Müttefik savunma güçleri yıkıp geçmeniz bekleniyor. Ancak öncelikle kontrollere iyice bir alışmak istiyorsanız, Practice Range modunun Battlefield V oyununa uyarlanmış versiyonu da bu bölümde yer alacağını söyleyelim. Bu sayede ateş etme, araç sürme veya uçak uçurma üstüne bol bol pratik yapabileceksiniz. Hamada haritasının kullanılacağı Practice Range modunda, tahmin edebileceğiniz üzere ölmek yok. Vehicle Customization sistemi de bu ilk bölümün içeriğinde bulunacak ve tanklarınız ve uçaklarınız için harika süslemeler yapabileceksiniz.

Haberin Devamı

Son olarak, Overture, haftalık etkinlikler düzenlenecek. Bir dizi meydan okumaların yer alacağı bu etkinlikler sayesinde, birçok farklı Tides of War ödülleri kazanacaksınız.

Lightning Strikes adı altındaki ikinci bölümün, daha çok araçlarla yapılacak olan savaşlara ve hızlı piyade faaliyetine odaklı olacağını söyleyelim. Battlefield V oyununun ilk duyurusunda tanıtılan Combined Arms, Ocak ayından itibaren oynayabileceğiniz yeni bir mod olacak. Üç kişiye kadar kooperatif desteği ile oynanan Combined Arms modunda, birden fazla haritada bir dizi Combat Strike görevleri bağlamında, yapay zekaya karşı çeşitli meydan okumaları yerine getirerek mücadele gireceksiniz. Öte yandan, Lightning Strikes ile Squad Conquest adı altında klasik bir mod geliyor. Bu modda ise her takımda iki kişi olacak şekilde sekiz takım, haritaya egemen olma mücadelesi verecek.

Aynı ilk bölümde olduğu gibi bu bölümde de, çeşitli ödüller kazanmaya devam edeceğiniz haftalık etkinlikler düzenlenecek.

Gelelim şimdilik üçüncü bölüme... Trial By Fire, adını en çok hak eden bölüm olacak; çünkü, Battlefield V oyununu Battle Royale modu olacak Firestorm, Mart ayından itibaren tüm oyuncuların beğenisine sunulacak. Bildiğiniz gibi bu mod, Criterion Games tarafından geliştiriliyor. Etrafını ateşten bir çemberin çevireceği Firestorm modunda, takım oyunu, harita üzerinde bulunacak güçlü araçlar ve tahribat, oldukça etkili olacak.

Haberin Devamı

Firestorm moduna ek olarak Yunanistan haritası, Panzerstorm sonrasında Tides of War kapsamında oyuna eklenecek olan yeni harita olacak. Bu defa, Girit kıyısı boyunca devam edecek bir hava saldırısı yapan İtilaf güçlerine katılımda bulunacaksınız. Müttefik tarafının yine zor durumda olacağı bu haritada, havada kuracağınız üstünlüğü ve askeri gücü kullanarak İngiliz savunmasını yarıp geçmeniz gerekecek.

Bu arada, önceki iki bölümde olduğu gibi Trial By Fire bölümünde de haftalık etkinlikler sizleri bekliyor olacaklar.

Peki üçüncü bölümden sonra ne var? Şimdilik herhangi bir açıklama yapılmış değil, ama Tides of War ile yeni haritaların, yeni silahların, yeni araçların ve çok daha fazlasının gelmeye devam edeceği söyleniyor. (turunculevye.com)

YORUM YAZ