MENÜ

Önce Fenerbahçe sonra Galatasaray! 3 ayda 2 kupa

Ziraat Türkiye Kupası’nı Fenerbahçe’nin elinden kapan Akhisarspor, Süper Kupa’da da Galatasaray’a şans vermedi. Yeşil-Siyahlılar, 3 ayda 2 kupayı kaldırarak ‘duble’ yaptı ve futbolseverlerin takdirini kazandı.

Önce Fenerbahçe sonra Galatasaray! 3 ayda 2 kupa

10 sene öncesine kadar 3’üncü Lig ekibi olan, 2012’de ise Süper Lig’e çıktıktan sonra yüksek bütçeli rakipleri arasından bir daha düşmeyen Akhisarspor, 3 ayda tarih yazdı... Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda Erzincanspor, Ankara Demir, Boluspor ve Kayserispor’u eleyerek yarı finale kadar çıkan Yeşil- Siyahlılar, finale bir kala Galatasaray ile eşleşmişti. İlk maçta sahasında Cim Bom’a 2-1 mağlup olan Ege ekibi, Türk Telekom Stadyumu’ndaki rövanş karşılaşmasında sahadan 2-0 galip ayrılarak, Galatasaray’ı kupada safdışı bırakarak finalde Fenerbahçe’nin rakibi olmuştu. Akhisar, Galatasaray’ın ardından Sarı-Lacivertliler’i de 3-2 mağlup etmiş ve 159 takım arasından sıyrılarak, Türkiye Kupası’na uzanmıştı.

Haberin Devamı

Gözler Avrupa’da

2017-18 sezonunu kupayla kapatan ve Avrupa Ligi bileti alan Yeşil-Siyahlı ekip, yeni sezona da kaldığı yerden devam etti. Ege temsilcisi, önceki gün Konya’daki Süper Kupa finalinde ligi şampiyon tamamlayan Galatasaray’ı penaltı atışları sonucunda 6-5 yendi ve 2018- 19 sezonunu kupayla açtı. Yalnızca 3 ayda Fenerbahçe ve Galatasaray gibi devlerin elinden Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı alan Akhisar, artık gözünü Avrupa’ya çevirdi.

34 milyon TL kasaya girecek

Ülkemizi ilk kez Avrupa Ligi’nde temsil edecek olan Yeşil-Siyahlılar, kasasını da dolduracak. Türkiye Kupası şampiyonluğundan 1.8 milyon Euro kazanan Ege ekibi, Süper Kupa zaferiyle de iyi bir rakamın sahibi olacak. UEFA’dan da 2.6 milyon Euro ayakbastı parası olmak üzere primlerle birlikte yaklaşık 4 milyon Euro kazanacak olan Akhisar, toplamda 5.8 milyon Euro’yu (34 milyon TL) kasasına koyacak.

Haberin Devamı

Akhisar uyumadı

Akhisar’ın Türkiye Kupası’ndan sonra Süper Kupa’yı da kazanması Manisa’ya yine uykusuz bir gece yaşattı.

Önce Fenerbahçe sonra Galatasaray 3 ayda 2 kupa

Yeşil-Siyahlı taraftarlar, zaferin ardından ellerinde bayraklarla Milli Egemenlik Meydanı’nda toplandı. Binlerce Akhisarlı taraftar, sokakları doldururken, yüzlerce Yeşil-Siyahlı futbolsever de araçlarıyla zafer turuna çıktı. Tezahüratlar ve meşaleler ile yapılan kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü.

'Şimdi Avrupa'ya odaklanacağız'

2 buçuk yılın ardından geçtiğimiz günlerde Akhisar’a geri dönen Güray Vural, Ege ekibiyle ilk kupa sevincini yaşadı.

Önce Fenerbahçe sonra Galatasaray 3 ayda 2 kupa

FANATİK’e konuşan 30 yaşındaki oyuncu, “Geri döndüğüm yuvamda ilk maçımda kupa kaldırmak paha biçilemez. İlk penaltıyı ben atmak istedim. Çünkü ilk maçımda gol atmayı çok istiyordum. Akhisar gibi küçük ama yüreği büyük bir ilçeye, 3 ayda iki kupa sevinci yaşatmak paha biçilemez bir duyguydu. Çok mutluyuz” diye konuştu. Sıranın Avrupa’ya geldiğini vurgulayan tecrübeli futbolcu, “Her şey bitmedi. Şimdi Avrupa’ya odaklanacağız. O arenada da ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hiçbir zaman mücadeleden kaçmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

Seleznov: Kupayla başlamak önemliydi

Akhisar’ın Ukraynalı golcüsü Yevgen Seleznov, Süper Kupa zaferini FANATİK’e anlattı.

Önce Fenerbahçe sonra Galatasaray 3 ayda 2 kupa

Çok mutlu olduğunu dile getiren 33 yaşındaki oyuncu, “Bizim için sezona kupayla başlamak çok önemliydi. Çok iyi hazırlandık, dersimize iyi çalıştık ve kazandık. Öne geçtikten sonra oynamak, skoru korumak zordu. Sonuçta rakibimiz Galatasaray’dı. Ancak penaltılarla da olsa kupayı kaldırmayı başardık” dedi. Sarı- Kırmızılılar’a karşı 6. maçında 6. golünü attığını hatırlatan yıldız oyuncu, “Galatasaray’a karşı bir kez daha gol sevinci yaşadım. Ben forvetim ve benim işim gol atmak. Böyle önemli bir maçta gol atmak, zaferde pay sahibi olmak çok değerli” ifadelerini kullandı.

Ömer Necati Albayrak

YORUM YAZ