MENÜ

Baskonia: 105 - Real Madrid: 75

Turkish Airlines EuroLeague'de iki İspanyol takımının mücadelesinde Baskonia, rakibi Real Madrid'i 105-75'lik skorla farklı mağlup etmeyi başardı.

Baskonia: 105 - Real Madrid: 75

Turkish Airlines EuroLeague'de iki İspanyol takımı karşı karşıya gelirken ev sahibi Baskonia, rakibi Real Madrid'i 105-75'lik skorla adeta ezip geçti.

Baskonia, maça Janis Timma'nın dış şut isabetleri ve Poirier ile Janning'in sayılarıyla ilk 5 dakikalık bölümü 21-5 önde geçti. Maça flaş bir giriş yapan ev sahibi ekip Huertas'tan bulduğu sayılarla 3:31 kala 27-5 üstünlüğü yakaladı. Kalan bölümde Real Madrid, Doncic ile etkilşi olmaya çalışsa da periyot Baskonia'nın 36-17 üstünlüğüyle sona erdi.

Baskonia ikinci çeyreğe de Beaubois'nın basketleriyle etkili başladı. Rakibine Rudy Fernandez'in üçlükleriyle karşılık vermesine rağmen Real Madrid, ilk 5 dakikalık bölümü 51-30 geride geçti. Periyodun kalan bölümünde Doncic ile etkili olan deplasman ekibi Janning'i durdurmakta sıkıntı çekti ve ilk yarı 64-44 tamamlandı.

Üçüncü çeyreğin ilk bölümünde Real Madrid, aradaki farkı azaltmayı başaramadı ve ilk 5 dakika 72-53 geçildi. Kalan bölümde Beaubois ve Ilimane Diop ile etkili olan ev sahibi ekip farkı arttırarak çeyreği 88-63 önde geçti.

Baskonia, son çeyreğe de yeni transferlerinden Jordan McRae'nin sayılarıyla başladı. İlk 5 dakikalık bölümü 97-69 geçen ev sahibi, kalan bölümde de farkı koruyarak karşılaşmayı 105-75 gibi flaş bir skorla kazandı.

Baskonia, bu sonuçla ikinci galibiyetini elde ederken, Real Madrid EuroLeague'de üst üste üçüncü yenilgisini almış oldu.

Baskonia'da süre alan 12 oyuncu da skor üretirken Rodrigue Beaubois 15 sayıyla en skorer isim oldu. Marcelinho Huertas 13, Jayson Granger 12 sayıyla maçı tamamladılar.

Real Madrid cephesinde sadece iki isim çift hanelere ulaşabilirlerken Doncic 18 sayıyla en skorer isim oldu. Yeni transfer Walter Tavares de karşılaşmayı 10 sayıyla tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ