MENÜ

"Baskı altında çalışmayı severim"

La Liga takımının yeni teknik direktörü Ancelotti, Santiago Bernabeu Stadı'nda medya mensuplarına tanıtıldıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

"Baskı altında çalışmayı severim"

La Liga takımının yeni teknik direktörü Ancelotti, Santiago Bernabeu Stadı’nda medya mensuplarına tanıtıldıktan sonra basın toplantısı düzenledi. Özellikle Jose Mourinho döneminde kulüp yönetiminin, futbolcuların ve teknik heyetin sıkça dile getirdiği "medya baskısıyla" ilgili bir soruya Ancelotti, "Baskı ve stres, teknik direktörün işinin bir parçasıdır. Teknik direktörün işi, stresi iyi yönetmektir. Ben baskı altında çalışmayı severim" yanıtını verdi.

Real Madrid’e geleceğini, pazartesi öğrendiğini belirten Ancelotti, "Benim için gerçekleşen bir düş. Çünkü ben futbol aşığıyım ve Real Madrid futbolda çok önemli bir yer temsil ediyor" diye konuştu.

Real Madrid’in çok iyi bir kadrosunun bulunduğunu, fazla değişikliğe ihtiyaç bulunmadığını ifade eden Ancelotti, "Sadece birkaç değişiklik olabilir. Gelecek günlerde yönetimle oturup nelere ihtiyaç olunduğunu konuşacağız. İyi hücum eden, sahada dengeli olan, ofansif ve kaliteli bir futbol ortaya koyan bir takım istiyorum" diye devam etti.

İtalyan teknik direktör ayrıca, Real Madrid’in UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını 10. kez müzesine getirme hedefinin herkes tarafından bilindiğini, bunun kendisi için sorun değil, sorumluluk olduğunu söyledi.

Ancelotti, bir soru üzerine de Real Madrid’in en büyük rakibi Barcelona’dan daha iyi olacağına güveninin tam olduğunu vurguladı.

"Casillas oynamaya layık bir kaleci"
Mourinho döneminde yedek kalan kaleci Iker Casillas’ın, oynamaya layık bir kaleci olduğunu ifade eden Ancelotti, olası yeni transferler hakkında herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.

Elli dört yaşındaki teknik adam, tanıtımda ve basın toplantısında kendisini yalnız bırakmayan eski Fransız futbolcu Zinedine Zidane’ın özel asistanlarından biri olacağını açıkladı. "Zidane, maalesef oyuna giremeyecek ama kulübede olacak" diyen Ancelotti, mevcut durumda Real Madrid’de futbol danışmanlığı görevini yürüten Zidane’ın kendisine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Jose Mourinho ile ilgili düşünceleri sorulan Ancelotti, Portekizli teknik adam için "Çok büyük bir teknik direktör. Herkes gibi onun da farklı bir karakteri var ama ona saygım tam" değerlendirmesinde bulundu.


AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ