MENÜ

Baskete engel tanımadılar

Maltepe Belediyesi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinliği kapsamında aralarında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da bulunduğu Ünlüler Karması, Tekerlekli Sandalye Milli Basketbol Takımı ile karşılaştı.

Baskete engel tanımadılar

Maç sonrası bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Yılda sadece 1 gün değil, her gün, her saat, her dakika engelli kardeşlerimizin toplumumuzun bir parçası olduğunu unutmadan onların önündeki engel duvarlarını yıkıyoruz” dedi.

Engellilerin sorunlarını anlamak ve onlarla dayanışma içerisinde bulunmak adına yapılan etkinlikte, Zeki Ada, Figen Eroğlu, Zeki Karateke, Murat Karateke ve Cemil Baban’dan oluşan Tekerlekli Sandalye Milli Basketbol Takımı ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, televizyoncu Murat Güloğlu ve “Engelsiz” programının yapımcısı Ayhan Aktaş’ın da aralarında bulunduğu Ünlüler Karması, üzerlerinde “Sevgi Her Engeli Aşar” yazılı formalarla, Maltepe Belediyesi Yalçın Kızılay Kapalı Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Basketbol maçını CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, engelli vatandaşlar, çocuklar ve çok sayıda gazeteci izledi.



SEVGİ HER ENGELİ AŞAR

Engellilere yönelik belediye hizmetlerinin anlatıldığı etkinlikte, “Engelsiz Maltepe” filmi gösterildi ve “Sevgi Her Engeli Aşar” konulu bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Pankartlarla bezenen, canlı müzik yayınlarıyla büyük bir coşkunun yaşandığı salonda gerçekleştirilen ve kendisi de engelli olan Kenan Dolu’nun hava atışıyla başlayan basketbol maçında, kazanan dostluk ve sevgi oldu. Katılımcıların da duygu ve düşüncelerini aktardığı basketbol maçı sonrasında bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “Engellilere destek verilirse neler olacağını birlikte gördük. Engelliler içinden çok önemli sanatçılar, bilim adamları ve sporcular çıkıyor” dedi.

“ENGEL DUVARLARINI YIKIYORUZ”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, “Yılda sadece 1 gün değil, her gün, her saat, her dakika engelli kardeşlerimizin toplumumuzun bir parçası olduğunu unutmadan, onların önündeki engel duvarlarını yıkmamız lazım. Maltepe Belediyesi ve çalışanları işte bunu yapıyor” dedi. Etkinlikte bütün katılımcılara, Maltepeli kadınlar tarafından hazırlanan vazo ve plaket takdim edilirken, daha sonra da hukukçu, eğitimci, yazar ve Satranç Milli Takımı oyuncularından Selim ve Kerim Altınok kardeşlerin müzik dinletisi eşliğinde bir kokteyl verildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ