MENÜ

Basketbol'da kupa kuraları çekildi

Beko Basketbol Ligi'nde yer alan 16 takımın 6-11 Ekim tarihleri arasında Erzurum, Eskişehir, İzmir ve Samsun'daki 4 grupta mücadele edeceği Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Turu'nun kura çekimi Polat Renaissance Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.

Basketbol'da kupa kuraları çekildi

Spor Toto Türkiye Kupası eleme gruplarının kuraları çekildi. Beko Basketbol Ligi'nde yer alan 16 takımın 6-11 Ekim tarihleri arasında Erzurum, Eskişehir, İzmir ve Samsun'daki 4 grupta mücadele edeceği Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Turu'nun kura çekimi Polat Renaissance Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Otelin balo salonunda saat 11:00'de başlayan toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ile kulüp temsilcilerinin yanı sıra çok medya mensupları katıldı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, "Bu yıl 27'ncisini Spor Toto sponsorluğunda gerçekleştireceğimiz Türkiye Kupası'nın eleme karşılaşmaları 4 ilde oynanacak. Bu heyecanı hep beraber paylaşacağız. Gruplar Ezrum, Eskişehir, İzmir ve Samsunda ev sahipliği yapacak. Bu vesileyle katılan tüm takımlara başarılar diliyorum. Fırsat bulmuşken Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Milli Takımımızı da kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Işıldar'ın ardından söz lan TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin de, "Türkiye'nin en önemli üç büyük kupasından birinin elemeleri için biradayız. Kuraları çekeceğiz. Gerçekten Avrupa Şampiyonası nedeniyle basketbolun Türkiye'de yine zirve yaptığı bir süreçten geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıl da benzer bir durum yaşadık. Kuralar sırasında Dünya Şampiyonası finalleri oynanıyordu. Şu sıralarda Avrupa Şampiyonası finalleri oynanıyor ve her ikisinde de Milli Takımımız hepimizi umutlandıran bir dönemden geçiyor. Bundan sonra da olumlu sonuçlar almalarını umuyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye Kupası eleme maçları her yıl 4 farklı şehirde yapılıyor. Basketbolseverlerin yine ilgi göstermesini bekliyoruz. Biz de Federasyon yönetimi olarak titizlikle görev yapacağız. Ligin iki yeni takımı; Hacettepe Üniversitesi ve Bandırma Kırmızı da kupada yer alacaklar. Finallerde olduğu gibi gruplarda da sürprizler yaşanabiliyor. Bu bakımdan büyük bir heyecan yaşanıyor. Umarım yine güzel maçlar oynanır. Herhangi bir sakatlık olmamasını temenni ediyoruz. Hepinize başarılar ve saygılar" şeklinde konuştu.

TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise Spor Toto Türkiye Kupası'nın bu sezonki sloganının "Basketbol Burada" olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Basketbol burada, Spor Toto Türkiye Kupası'nın statüsünden yola çıkılarak hazırlanmış bir slogan. Çok kısa sürede Türkiye'nin değişik illerinde şu andaki başarılı Milli oyuncularımızı çıkaran kulüplerimizin yoğun mücadeleler sergileyeceği bir turnuvayı açıklıyor. 3 günde eleme gruplarında çok kaliteli takımlar birbirleriyle kıyasıya maçlar yapacaklar. Sonra da finallerde toplam 7 karşılaşma oynanacak. İzmir, Erzurum, Samsun ve Eskişehir'e sporseverler için gerçek bir basketbol şöleni yaşanacak. Bütün sporseverleri salonlara bekliyoruz. Pek çok uluslararası platformda konuşulduğu gibi en büyük problemlerden biri takvim sorunu. Çünkü pek çok değişik şampiyona aynı anda oynanıyor ve bunları belli bir takvime oturtmak her zaman kolay olmuyor. FIBA Avrupa, son yıllarda Spor Toto Türkiye Kupası gruplarıyla aynı tarihlerde eleme turları oynatmaya başladı. Bu sezon da aynı durum söz konusu. Eurocup elemelerine katılan Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş takımlarımız ikinci maçlarını 4 Ekim'de oynayacaklar. olmaları. Ayrıca bundan 12 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibini bulacak. O yüzden her grubun maç tarihleri, o grupta mücadele edecek takımlar belli olduktan sonra açıklanacak. Biz 4-12 Ekim tarihleri arasında 4 grubu yerleştirmek durumundayız. Dolayısıyla Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka'nın bulunduğu grupların maçları 7 Ekim'den önce gruplara başlamayacak. Galatasaray ve Fenerbahçe Ülker'in yer alacağı grupların maçları da en geç 10 Ekim'de bitecek. Bütün takımlara sağlıklı ve başarılı bir Spor Toto Türkiye Kupası dileyerek sözlerimi bitirmek istiyorum."

TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş'ün verdiği detaylı bilgilerin ardından kura çekimine geçildi. Kulüp temsilcilerinin çektiği kuralar sonucunda Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grupları şöyle oluştu:

A Grubu (Eskişehir)

9-10-11 Ekim

Anadolu Üni. Spor Salonu

Banvit

Beşiktaş

Hacettepe Üniversitesi

Trabzonspor

B Grubu (Erzurum)

6-7-8 Ekim

Cemal Gürsel Spor Salonu

Fenerbahçe Ülker

Mersin BŞB

Olin Edirne

Tofaş

C Grubu (İzmir)

9-10-11 Ekim

Aliağa Enka Spor Salonu

Aliağa Petkim

Anadolu Efes

Pınar Karşıyaka

Türk Telekom

D Grubu (Samsun)

6-7-8 Ekim

Yaşar Doğu Spor Salonu

Antalya BŞB

Bandırma Kırmızı

Erdemir

Galatasaray

Haberin Devamı
YORUM YAZ