ÖZEL | Kaptan Olcay Çakır Turgut 'Taraftarımız yanımızda olunca sahada 6 kişi gibi hissediyoruz'
A Milli Kadın Basketbol Takımımızın Kaptanı Olcay Çakır Turgut, 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Şampiyonası öncesi Fanatik Youtube'un sorularını yanıtladı. Çakır, turnuvanın düzenleneceği Berlin'de yaşayan Türk vatandaşlarına mesaj gönderdi
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Olcay Çakır Turgut, FIBA 2026 Dünya Kupası öncesi Fanatik Youtube'un sorularını yanıtladı. Tecrübeli yıldız rakipleri güçlü olsa da ellerinden geleni yapacaklarını ve tribünde taraftar olduğunda kendilerini sahada 6 kişi oynuyormuş gibi hissettiklerini söyledi.
Haberin Devamı ›
Almanya'nın başkenti Berlin'de 4-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası'nda mücadele edecek ay-yıldızlı ekibin kaptanı hazırlık süreci, organizasyona 8 yıl sonra dönüşü, kaptanlık sorumluluğu, grup aşamasındaki rakipleri ve turnuvadaki hedeflerine ilişkin sorularımızı yanıtladı.
"Hazırlıklarımız iyi gidiyor. Henüz maç temposuna hazır değiliz ama öncelikle sakatlık olmadan Berlin'e gitmek istiyoruz. Öncellikle Belçika ile oynayacağız, bir çok oyuncusunu tanıyoruz. Avustralya ile oynayacağız sonrasında onlarla burada bir karşılaşmamız olmuştu. Çekişmeli bir karşılaşmaydı. Çünkü Avustralya çok ciddi bir rakip. Sonra da Porto Riko ile karşılaşacağız. Bizim mutlaka mağlup etmemiz gereken bir rakip " diyerek sözlerine başlayan Turgut ardından elemelerde Avustralya ile oynadıkları maç ve bundan çıkardıkları dersler hakkında şöyle konuştu:
Haberin Devamı ›

"Biz her zaman yüzde 100'ümüzü vermeye çalışan bir takımız. Ama bazen işler planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Basketbol böyle bir oyun. Avustralya maçında yaptığımız hataları yapmamak üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız da son toplarda oynadığımız oyunu düzeltip bu kez galip gelebilmek. Elimizden geleni yapacağız tabi ki."
KANADA MAÇINDAKİ SON SANİYE BASKETİ
Elemelerdeki Kanada maçının son saniyelerinin takım özgüveni açısından katkılarına değinen Çakır;
"Kanada çok ciddi bir rakipti. Bizim için orada önemli olan, son topları bugüne kadar oynamayı çok beceremeyen bir takım olarak, burada önemli bir adım atmaktı. Öyle de oldu. Son topun savunmasını doğru yapmak, son kalan süreleri iyi değerlendirmek ve iyi değerlendirmek bizim çok önemliydi. Orayı çok güzel geçirdik. Tecrübelendiğimizi düşünüyorum. Kanada maçın çok güzel bir adım attığımızı düşünüyorum. Tabi ki yine hatalar yapıyoruz ama biz savaşçı bir takımız. Çok mutluyum ki o maçın son kısmında, en önemli yerinde tekrar ayağa kalktık ve gerekeni yaptık. Bence Kanada maçı bizim Dünya Şampiyonası'na gitmemizdeki en önemli etkenlerden biri."

"Biz geçen sene bir çok maçı son topa kadar götürüp kaybetmiştik. Son toplarda yanlış seçimler yapıyorduk. Biz de bunlardan ders almaya çalışıyoruz. Bu Kanada maçı da bunun bir örneğiydi. Elemelerde Arjantin'e kaybettiğimiz maç da ders almamız gereken bir karşılaşma. Kaybemememiz gereken bir maçtı ama çok hatalar yaptık. Çok yorgunduk, bahane olarak sunamam ama çok dar bir zamanda, çok fazla maç oynadık."
Haberin Devamı ›
Andre Mazzon'un takımın başına geçmesiyle iyi bir enerji yakaladıklarını dile getiren Çakır şöyle devam etti:
"Aslında hala birbirimize alışma sürecindeyiz. Bize bir yapı verip, onun üzerinden oyunu okuma üzerine bir sistemi var. Bizi özgür bırakıp, bizim yeteneklerimiz üzerinden yapabileceklerimizi yapıp, oyunu okuyarak hareket etmemizi istiyor. Yavaş yavaş daha da uyum sağladığımızı düşünüyorum."

'HEM ABLALIK HEM KAPTANLIK YAPMAYA ÇALIŞIYORUM'
Yıllardır kaptanlık bandını taşıyan tecrübel yıldız tecrübeli doğrultusuna gençlere hem kaptanlık hem de ablalık yapmaya çalıştığını söyledi:
"Benim kulüpte ve Milli Takımdaki sorumluklarım birbirinden çok farklı. Milli Takımda hem kaptan hem de abla olarak... Hepsini de çok seviyorum gerçekten. Çok iyi insanlarla çevrili bir grubuz. Hepimiz burada birlikte zaman geçirmekten fazlasıyla zevk alıyoruz. Edindiğim tecrübeleri elimden geldiğince onlarla paylaşmaya çalışıyorum. Destek olmaya çalışıyorum. Bu arada onlar da bana gösteriyorlar. "
Haberin Devamı ›

'HAYATIMDA UNUTAMAYACAĞIM BİR AN'
"Milli Takımda hem çok mutlu olduğum hem çok üzüldüğüm anılarım var. Mesela az önce bahsettiğimiz Kanada maçı benim için çok kıymetliydi. Olimpiyatlarda son üçlüğü attığım bir anım var, beraberliği getiren. Onu hiç unutamam. Şu an Kanada maçında attığım o saniye basketi... Çok kıymetliydi benim için. O an sorumluluk almam gerektiğini hissettim. Bu takım için bir şeyler yapabiliyor olmak benim için çok kıymetli. Hayatım boyunca unutmayacağım bir andı gerçekten."

Son olarak sözlerini Dünya Şampiyonası'nın oynanacağı Berlin'de yaşayan Türk vatandaşlara göndererek sonlandıran yıldız oyuncu şöyle konuştu:
Haberin Devamı ›
"Öncelikle bizi bugüne kadar desteklemiş herkese teşekkür etmek isterim. Berlin'de de bizi yalnız bırakmazsanız çok mutlu oluruz. Sizlerin bize verdiği destek bizim için çok kıymetli. Biz sizin sesinizi duyduğumuzda sanki 5 kişi değil 6 kişi sahada oynuyormuşuz gibi hissediyoruz. Umarım bizi yalnız bırakmazsınız."
'Bu bizim en tehlikeli halimiz'








YORUMLAR