MENÜ

"Başkan taraftara hesap vermelidir"

Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Mustafa Tuncel'in "şirket takımı halkın takımı" ayrımını bırakarak şampiyonluk özlemi çeken taraftarına hesap vermesi gerektiğini söyledi.

"Başkan taraftara hesap vermelidir"

Akgül, yazılı açıklamasında, Tuncel’in, "Adanaspor şirket takımıdır, Adana Demirspor halkın takımıdır" şeklindeki açıklamasını hayretler içerisinde dinlediğini belirtti. Bu ayrımı yaparak koskoca bir camiayı hiçe sayan Tuncel’in seçim zamanlarında Adanaspor’u halkın takımı gibi görerek oy istediğini belirten Akgül, "Adanaspor taraftarının oylarıyla şu anki konumuna, yani meclise girerek önemli bir göreve gelmiştir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Akgül, şunları kaydetti: "Adanaspor şirket takımı değil halkın takımıdır. Yönetim kurulumuzda hepsi birbirinden değerli işadamları bulunmakta ve bu isimler Adana’da kazanıp bu şehirde yatırımları olan önemli kişilerdir. Yöneticiler ellerinden geldiği kadar Adanaspor’a maddi manevi yardımlarını esirgememektedirler. Adana Demirspor kulübünün son 5 yılda büyük rakamlar harcayarak başarısız olması ve trilyonlarca borca girmesi konusunda sayın Tuncel taraftara bir açıklama yapmalıdır. İki kulübün arasına ayrımcılığı sokan Tuncel öncelikle kendi başarısızlığını düşünmelidir. Her sezon büyük umutlarla tribünleri dolduran Adana Demirspor taraftarları yaklaşık 10 senedir başarıya hasret kalmış ve kötü yönetimlerin esiri olmuştur. Sayın Tuncel şirket takımı halkın takımı ayrımını bırakarak öncelikle şampiyonluk özlemi çeken taraftara hesap vermelidir. 51 oyuncu transfer ederek halkın parasını sokağa atanlar halen Adana Demirspor taraftarını kandırmaktadırlar."

Haberin Devamı

Akgül, Adanaspor olarak hiç kimseden yardım taleplerinin olmadığını da belirterek, şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aytaç Durak, döneminde Mustafa Tuncel ve Zihni Aldırmaz’ın olduğu bir toplantıda Çatalan Tesislerinin masrafları konusunda yardım yapacakları söylenmiştir. Bizim talebimiz bu yöndedir. Halen aktif olarak kullandığımız Çatalan Tesislerine ’Adanaspor çıkarsa, Demirspor’u oraya götürürüz’ ifadesini kullanan Sayın Tuncel, bir anlamda iki camiayı karşı karşıya getirmek isteyerek yeni bir polemik başlatmıştır. Şu unutulmasın, Çatalan Adanaspor’un namusudur ve öyle kalacaktır. Futbol takımımız lig maçları hazırlıklarını burada sürdürmekte ve tesis takımımıza hizmet etmektedir."

Adanaspor’a 360 bin TL ödeyerek oyuncu aldıklarını söyleyen Tuncel’in bu olayı bir lütuf olarak nitelendirdiğini belirten Akgül, açıklamasında, "İki oyuncumuzu Bank Asya 1. Lig’de önemli takımlar isterken makul bir ücretle kardeş takımımız Adana Demirspor’a vererek sevgimizi göstermişizdir. Bundan 3 sezon önce biz Bank Asya 1. Lig’de Emrah Bedir’i 300 bin lira ödeyerek almış ve maddi sıkıntılar yaşayan Demirspor’a bu bonservis bedelini ödemişizdir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Akgül, Adanaspor’un yapılandırmaya girecek borcunun olmadığını da vurguladı.

AA

YORUM YAZ