MENÜ

Basın tarafından bir linç

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, "Yaşanan olaylar sebep gösterilerek iptal edilen Bursaspor–Beşiktaş maçının ardından gerek Bursa halkı, Bursaspor taraftarları ve gerekse Bursaspor Kulübü basınımız tarafından bir linç kampanyasına maruz bırakılmıştır" dedi.

Basın tarafından bir linç

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, "Yaşanan olaylar sebep gösterilerek iptal edilen Bursaspor–Beşiktaş maçının ardından gerek Bursa halkı, Bursaspor taraftarları ve gerekse Bursaspor Kulübü basınımız tarafından bir linç kampanyasına maruz bırakılmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, olayların kabul edilemeyecek boyutlarda olmasının da bu linç kampanyasına karşı koymak isteyenlerin gözünü korkuttuğunu öne sürdü.

Bursaspor taraftarlarının içerisinde olduğu iddia edilen bir grubun başlattığı olayların bir anda büyüdüğünü, fakat oluşturulan havanın sanki bütün taraftarların bu olayların içerisinde yer aldığı yönünde olduğuna vurgu yapan Büyükataman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu iddia kesinlikle doğru değildir, olaylara karışan kişi sayısı bellidir. Aynı saatlerde stat içerisindeki doluluk da bunu göstermektedir.

Olayların endişe verici boyutlarda vuku bulması ceza vericileri de ürkütmüş, etkilemiş ve verebilecekleri en üst cezayı vermelerine yol açmıştır. Fakat şöyle geçmişe dönüp bir baktığımızda Bursaspor kulübüne reva görülen bu cezanın haddini çok aştığı görülecektir.

Haberin Devamı

Sporda şiddet dendiğinde Türkiye’de akla ilk gelen iki olay vardır. Bunlardan biri İstanbul’daki Galatasaray - Leeds United maçıdır. Bu maçtan önce maalesef 2 İngiliz holigan öldürülmüştür. Fakat maç oynanmıştır. Yine Galatasaray’ın Arsenal ile Danimarka’da oynadığı UEFA Kupası final maçı öncesi taraflar meydan savaşını andıran bir kavgaya tutuşmuş fakat herhangi bir iptal yaşanmamıştı. Yine Türkiye’de oynanan bazı maçlardan önce taraftarlar arasında yaşanan üzücü olaylar sıkça basına yansımaktadır. Bu acı olayları örnek vermemizdeki amaç benzer olayları hatırlatmaktır. Bu vahim olaylarda maçlar ne iptal edilmiş ne de ertelenmiştir. Ancak oynanmayan bir maç neticesinde yaşanan hadisler gerekçe gösterilerek Bursaspor’a böyle bir ceza verilmesini, bu çifte standart anlayışını içimize sindirememekteyiz.

Biz, MHP olarak topluma gerçeklerin olduğu gibi aktarılmasından ve yargısız infaz değil adil bir yargılama yapılmasından yanayız.

Olaylar sanki stadın içerisinde olmuş gibi bir hava meydana gelmiştir. Beşiktaşlı futbolcu kardeşlerimizin kaldıkları otelin önünde de herhangi bir olay yaşanmamıştır. Stat içerisinde herhangi bir olayın yaşanmadığına dair tutanaklar da mevcuttur. Futbol Federasyonu yetkilileri ’Maçta hiçbir şey olmadı’ şeklinde rapor tutmuştur. Olaylar yaşanırken telefon bağlantısı yapılan milli kalecimiz Rüştü Reçber de otel önünde herhangi bir olay olmadığını ve kendilerinin olaylardan habersiz olduğunu, olayları basından takip ettiklerini, kendilerine dair bir şiddet girişimi söz konusu olmadığını ifade etmiştir."

Haberin Devamı

"BURSASPOR’UN YANINDA KOSKOCA BİR BURSA ŞEHRİ VARDIR"

İsmet Büyükataman, Bursaspor kulübünü ve tribünde maçın başlamasını bekleyen taraftarlarını suçlu gibi göstermenin, Bursa’ya yapılan çok büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti.

"Bursaspor; ensesine vurulup lokması alınacak mazlum bir kulüp değildir. Türkiye’de böyle sahipsiz bir kulüp de yoktur" diyen Büyükataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bursaspor’un yanında koskoca bir Bursa şehri vardır. Bursa halkı kendisinin bu şekilde cezalandırılmasına tepkisini gösterecektir. Türkiye Süper Ligi’nde şampiyon olarak Anadolu kulüplerine yepyeni bir ufuk açan Bursaspor kulübü, taraftarının centilmenliğiyle aldığı şampiyonluk kupasını da taçlandırmıştır. Sahada ter döken futbolcu kardeşlerimizi, şampiyonluk yarışındaki en riskli maçlarda bile tribünlerde küfürsüz tezahüratlarla destekleyen Bursaspor taraftarı yargısız infaza mahkûm edilmiştir.

Haberin Devamı

Sayın Valimiz Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Sayın Bülent Arınç’ın seçim çalışmalarını şereflendirmek yerine asli görevi olan şehrin yönetimine öncelik vermelidir. Ayrıca Sayın Vali, olayları kınayacak değil, önleyecek makamda olduğunu bilmelidir."

AA

YORUM YAZ