MENÜ

Basic: Şampiyonluğa gideceğiz

Erkek Milli Takımlar Antrenörü Veljko Basic, 2013 Avrupa Voleybol Şampiyonası'na gidebilmek için karşılaşacakları Letonya'yı eleyip, şampiyonaya katılacaklarına inandığını bildirdi.

Basic: Şampiyonluğa gideceğiz

Erkek Milli Takımlar Antrenörü Veljko Basic yaptığı açıklamada, Milli takım olarak bu sezon ilk kampı İzmir’de genç oyuncularla yaptıklarını, play-off finalinde yer almayan voleybolcuların da katıldığını söyledi.

Haberin Devamı


Kamptaki bir kaç oyuncuyu Milli Takım’a adapte etmek istediklerini kaydeden Basic, "2013 Avrupa Voleybol Şampiyonası’na katılmak üzere Letonya ile oynayacağımız maçlar için 5 Mayıs’ta 16 kişiyle İstanbul’da toplanacağız. Bu kampın sonunda Belçika ile iki hazırlık karşılaşması yapacağız. Daha sonra Arkasspor Antrenörü Glenn Hoag’un çalıştırdığı Kanada ile ikili kamp yapmak üzere bu ülkeye gideceğiz. Zor ve güzel bir programımız var" dedi.


Basic, 2013 Avrupa Voleybol Şampiyonası’na gitmek için karşılaşacakları Letonya’nın iyi bir ekip olduğunu, pasör çaprazı Celitans’ın takımın performansını çok etkilediğini kaydetti. Buna göre hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Basic, "Tehlikeli bir ekiple karşılaşacağız. İspanya’ya karşı 2 kez galip geldiler, Fransa’ya karşı iyi mücadele ettiler. Letonya’yı eleyip şampiyonaya katılacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Basic, Acıbadem Erkekler Ligi’nde Ankara’da oynanan maçları izlediğini, play-off’u da takip ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı


"Bu müsabakalarda milli oyuncuları performanslarını takip ettim. En büyük problemimiz milli takımda 4 numarada manşet alan ve pasör çaprazı oyuncularının takımlarında forma giymemesi. Bu oyunculara ihtiyacımız var. Burutay hariç ligde süre alamıyorlar. Bu pozisyondaki oyuncularımıza ligde de şans vermemiz gerekiyor. O nedenle milli takımda sıfırdan başlayıp, iyi çalışmamız lazım."


Liglerde uygulanan yabancı oyuncu statüsünün iyi olduğunu kaydeden Basic, "Ancak Türk oyuncularının 4 numara ve pasör çaprazı mevkilerinde kendi takımlarında oynamama sorununu çözmemiz lazım. Türkiye’deki yabancı oyuncular çok iyi ancak takımların bu mevkilerde yabancı oyuncu tercih etmesi sorun oluyor" şeklinde konuştu.
-Avrupa Voleybol Şampiyonası-


2013 Avrupa Voleybol Şampiyonası için Letonya ile karşılaşacak Türkiye ilk maçı 2 Haziran’da Samsun’da, rövanşı 9 Haziran’da Letonya’da oynayacak. A Milli Takım Letonya’yı elediği takdirde 20-29 Eylül’de Danimarka ve Polonya’da düzenlenecek şampiyonada B Grubu’nda Fransa, Slovakya ve Polonya ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ