MENÜ

"Başbakan''dan Mesut'a övgü

İtalya'nın yaşayan efsanesi Andrea Pirlo, Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil'i Avrupa'nın en yaratıcı oyuncusu ilan etti.

"Başbakan''dan Mesut'a övgü

İtalya'nın yaşayan efsanesi Andrea Pirlo, Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil'i Avrupa'nın en yaratıcı oyuncusu ilan etti. Dün oynanan Arsenal - Bournemouth maçında takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını atan Özil, bu performasıyla Topçular'ın asist kralından çok daha fazlası olduğunu kanıtladı.

Mesut Avrupa'nın en yaratıcı ismi

Amerika'nın New York City FC takımında forma giyen Pirlo, Shortlist dergisine konuştu. Milan'ın orta saha maestrosu dergiye Mesut Özil'in genel durumu ve performansı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Alman oyuncunun pas kalibiyetinin çok güçlü olduğunu vurgulayan İtalyan, onun ayağından çıkan topların hedefini bulduğunu ve bu konuda Avrupa'nın en yaratıcı ismi olduğunu iddia etti.

Alman orta ofans oyuncunun birlikte oynadığı futbolculara oyun konusunda şans yarattığına da değinen 36 yaşındaki oyuncu, Mesut'un vizyonunun çok geniş olduğunu ve herkesten 1 adım önde olduğunu da sözlerine ekledi.

Özil'in bu sezon Arsenal formasıyla 16 asist ve 4 Lig golü bulunuyor. 27 yaşındaki futbolcunun, asist rekorunu elinde bulunduran Fransız futbolcu Thierry Henry'i geçebilmesi için 21 asiste imza atması gerekiyor.

Alexis kendini kanıtladı

Öte yandan Pirlo, 2014'te barcelona'dan Arsenal'e transfer olan bir diğer Arsene Wenger öğrencisi Alexis Sanchez'e de olan hayranlığını saklamıyor.

İtalya'nın eski milli oyuncusu konu hakkında: "Barcelona'da Messi, Neymar ve Suarez yüzünden hakettiğiniz değeri göremeyebilirsiniz ama Alexis, Arsenal'de ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu kanıtladı." ifadelerini kullandı.

Pirlo'nun XI'i

Andrea Pirlo kariyerinde hiç bir Premir Lig takımında bulunmadı. Ancak İtalyan devi'nin kafasındaki ilk 11, Premier Lig oyuncularından oluşuyor.

Kaleci: Joe Hart

"İngiltere'de birçok iyi kaleci var ama Joe bence kaleciliğinin yanı sıra liderlik vasfını da kanıtladı. Zaten eğer (Gianluigi) Buffon'dan övgü alıyorsanız bir şeyleri doğru yapıyorsunuz demektir."

Sağ Bek: Branislav Ivanovic

"Bu sezon eleştri oklarının hedefiydi ancak performansı yüzünden değil, takımı Chelsea'nin genel durumu yüzünden. Şimdi elinden geleni yapıyor."

Stoper: Vincent Kompany

"Bazen bir oyuncu kendisnin ne kadar iyi oynadığını göremez. Kaptansız çıktığı her maçta zayıflığı açıkça görülen Manchester City için Kompany çok önemli."

Defans-Stoper: John Terry

"Milan için Maldini ne ifade ediyorsa Chelsea içinde John Terry aynı anlama geliyor. Sahada devleşip, kulübün bir parçası haline gelirler. Bu tarz oyuncuların yeri doldurulması imkansızdır."

Sol Bek: Nacho Monreal

"Arsenal'i izlemeyi seviyorum ama bazen tüm oyuncuların değeri pek anlaşılmıyor. Ne zaman Nacho'yu izlesem hatasız bir oyun çıkardı."

Orta Saha: Yaya Toure


"Belki eskisi kadar tutarlı değil ama hala oyunu domine edebiliyor. Juventusta bulunduğum zaman Pogba'ya Yaya ve Patrick Vieira'nın oyun stilini kopyalaması gerektiğini söylemiştim."

Orta Ofans (Sağ-Sol Kanat): Kevin de Bruyne


"İngiltere'ye geldiğinden beri nadide bir oyuncu oldu. Gol atabiliyor, gol alanı yaratabiliyor ve oldukça rekabetçi. Aynı zamanda hücum da yapabiliyor."

Orta Ofans (Sağ-Sol Kanat): Phillipe Coutinho


"Vizyonu olan bir başka yaratıcı oyuncu daha. Eminim kendisinde çok daha fazlası vardır.O kadar yetenekli ki Klopp, takımı Liverpool'u onun çevresinde, ona göre kuruyor."

Sol Kanat: Alexis Sanchez

"Arsenal onu hücum hattında en kritik yere koydu, o da takımını hayal kırıklığına uğratmadı."

Sol Kanat - Orta Ofans: Mesut Özil


"Avrupa'nın en yaratıcı oyuncusu. Arkadaşlarına oyun içinde şans sağlıyor. Vizyonu çok gelişmiş."

Forvet: Sergio Aguero

"Sakatlık problerine rağmen dünyanın en iyi forvetlerinden biri. Formda olduğu zaman Manchester City farklı bir seviyeye çıkıyor."

Büke Narin/Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ