MENÜ

Başar Oktar kürsüyü kaçırdı

Artistik patinajda kısa programı üçüncü sırada bitiren ve madalya umudumuz olan Başar Oktar kürsüye çıkamadı. 14 yaşındaki sporcumuz serbest programda bu avantajını koruyamayınca, Rus, İtalyan ve Gürcü rakiplerinin gerisinde kalıp, 4.’lükle yetindi.

Başar Oktar kürsüyü kaçırdı

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF) erkekler artistik patinajda kısa programda başarılı bir performans ortaya koyan ve üçüncülük elde eden 14 yaşındaki sporcumuz Başar Oktar, serbest programda ise sıralamadaki avantajını koruyamadı.

Gürcü rakibi araya girdi

Kısa programda Rus ve İtalyan rakiplerinin arkasından 3. olan Oktar, serbest programda bu iki isim piste çıkmadan performans sergiledi. Başar Oktar, yaptığı atlayışlarda hata yapınca, bu da puanına yansıdı ve o ana kadar ilk sırada bulunan Gürcü Nika Egadze’yi geçemeyip, 2.sırada kaldı.

Rus Petr Gumennik ile İtalyan Daniel Grassl’ın başarılı performanslar ortaya koymasıyla sporcumuz 4.sırada yer alıp kürsünün dışında kaldı. Rus Gummennik 195.21 puanla altın, İtalyan Daniel Grassl 178.24 puanla gümüş, Gürcü Nika Egadze ise 155.18 puanla bronz madalyanın sahibi oldu. Başar Oktar ise 154.11 puan gibi az bir farkla dördüncülükle yetindi. Öte yandan kadınlarda ülkemizi temsil eden Ekin Saygı ise toplamda 83.68 puanla 17. oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ