MENÜ

Başakşehir'den Arda Turan'a tarihi ceza!

Başakşehir; barda şarkıcı Berkay’a kafa atan, silahla hastane basan Arda Turan hakkında sessizliğini bozdu. Turuncu-Lacivertliler, dava açılan oyuncuya 2.5 milyon TL para cezası verdiğini açıkladı.

Başakşehir'den Arda Turan'a tarihi ceza!

Günlerdir kamuoyunun konuştuğu Arda Turan-Berkay skandalıyla ilgili gözler Başakşehir’deydi. İstanbul ekibinin uzun süren sessizliği dün bozuldu. Önceki akşam toplanan yönetim kurulu Arda Turan hakkındaki kararını verdi. Dün yapılan açıklamada, yıldız futbolcuya Türk futbol tarihinin en büyük para cezalarından biri kesildi. Yönetim; Arda’ya 2.5 milyon TL para cezası uygulandığını duyurdu. Yapılan açıklama ise şöyle:

Haberin Devamı

Ceza alırsa değişecek!

“Yönetim Kurulumuz 15.10.2018 tarihinde saat 19.30’da tek gündem maddesi ile olağanüstü toplanmış ve oyuncumuz Arda Turan’la ilgili bir kısmını aşağıda açıkladığımız bazı kararlar almıştır. Futbolcumuzun işlediği iddia edilen ve medyaya yansıyan fiillerinin Başakşehir Futbol Kulübü’nün etik ve profesyonel anlayışı ile hiçbir şekilde bağdaşmadığını belirtmek isteriz.

Yargı bitene kadar

Konunun yargıya intikal etmesi sebebiyle ek karar ve yaptırım haklarımızı saklı tutarak, kendisini 2 milyon 500 bin TL para cezası ile cezalandırdığımızı, oyuncunun profesyonel yükümlülüklerinin yargı kararını verene kadar devam edeceğini kamuoyuna bildiririz.”

Haberin Devamı

Barça’ya büyük şok

Arda Turan’ın yaşadığı olayları yakından takip eden Barcelona, tecrübeli futbolcunun son karıştığı kavga sonrası bir büyük hayal kırıklığı daha yaşadı. Arda’yı, sözleşme bitiş tarihi 2020’ye kadar Başakşehir’e kiralayan ve 8 milyon Euro’luk maaşının 4 milyon 250 bin Euro’sunu hâlâ cebinden ödeyen Barça’nın planının suya düştüğü konuşuluyor. Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Katalan devi, Arda’nın, Başakşehir’de iyi bir performans göstermesi durumunda oyuncusunu Uzak Doğu ya da Katar’dan kulüplerine satmaya çalışacaktı. Ancak imajı iyice zedelenen 31 yaşındaki futbolcunun adeta elde kaldığı konuşuluyor.

Tazminat davası açıyor

Arda Turan, Teve2’de yayınlanan bir magazin programına gönderdiği mesajda Berkay Şahin ve eşi için tazminat davası hazırlığında olduğunu açıkladı. Arda’nın, “Bana atılan bu iftira için çok büyük bir tazminat davası açacağım” dediği öğrenildi.

12 yıl isteniyor

Arda Turan’la ilgili iddianamenin detayları ortaya çıktı. İddianamede, Arda Turan hakkında “Cinsel taciz”, “Kasten yaralama”, “Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme”, “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçlarından 3 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Berkay Şahin hakkında ise, “Hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

YORUM YAZ