MENÜ

Başakşehir Pizzi'nin bonservisini almak istiyor

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, devre arası Benfica'dan kiraladığı Pizzi'de kararını verdi. Belözoğlu'nun eski hocası Fatih Terim'in Portekiz-Türkiye maçı öncesi, "Çok deneyimli bir oyuncu ve üst düzey oyuncu kumaşı var. Benfica'da önemli işler yaptı." dediği Pizzi için Emre Belözoğlu, Başakşehir yönetiminden yıldız futbolcunun bonservisinin alınmasını yönünde talepte bulundu.

Başakşehir Pizzi'nin bonservisini almak istiyor

Ocak ayı transfer döneminde sürpriz bir şekilde Benfica'dan kiralanan Portekizli hücumcu Pizzi'nin Medipol Başakşehir'deki geleceği belli oldu. "Boz-Baykuşlar" ile 6 maça çıkan ve 1 gol, 1 asistlik bir performans sergileyen tecrübeli futbolcunun tapusunun alınması yönünde teknik direktör Emre Belözoğlu, yönetime rapor sundu.

Haberin Devamı

PIZZI, EMRE BELÖZOĞLU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Benfica ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan 32 yaşındaki futbolcunun bonservisi konusunda pazarlıkların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak isteyen Belözoğlu için Pizzi'nin varlığı hayati öneme sahip. Tecrübesiyle ve oyuna katkısıyla şimdiden fark yaratan Portekizlinin Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 8 milyon euro.

FATİH TERİM ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'da uzun yıllar Emre Belözoğlu'nun hocalığını yapan Fatih Terim, "Ay-Yıldızlılar"ın Portekiz ile oynayacağı FIFA 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off karşılaşması öncesi Portekiz basınından Record'a karşılaşmayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Verdiği mülakatta Pizzi için övgü dolu ifadeler kullanan Terim, "Portekiz milli takımına baktığımız zaman Başakşehir'e transfer olan Pizzi çok deneyimli bir futbolcu, üst düzey oyuncu kumaşı var. Benfica'da önemli işler yaptı ve Başakşehir'de çok kısa zamanda fark yarattı goller ve asistler yaptı." dedi.

"BENFICA'DAN GELENLER YABANCILIK ÇEKMEZ"

Geçen sezon Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde Benfica'dan Gedson Fernandes'i transfer eden kurt hoca Portekiz devi hakkında ise "Köklü bir takım olan Benfica'da her zaman başarılı ve kaliteli oyuncular oluyor Avrupa'nın büyük liglerinde Benfica'dan giden oyuncular görebiliyoruz. Bu kulüpten her zaman severek takip ettiğim çok yetenekli genç futbolcular yer alıyor. Bir de unutmamak gerekir ki Portekiz'in Benfica takımından Türkiye'ye gelen oyuncuların yabancılık çekmiyor ve hemen iyi performans gösteriyorlar." şeklinde konuştu. (Akşam)

YORUM YAZ