MENÜ

Başakşehir 0 - Galatasaray 2

Çaykur Rizespor beraberliği sonrası takipçisi Galatasaray ile arasındaki fark 3'e düşen Başakşehir için final haftaları çok iyi gitmiyor. Daha önce 2 kez son 5 haftaya şampiyonluk iddiasıyla giren Başakşehir, 2 yarışta da ipi göğüsleyemedi. Galatasaray ise aynı dönemde son viraja 2 kez iddialı girdi, 2 zafer yaşadı.

Başakşehir 0 - Galatasaray 2

Galatasaray ile puan farkını 8'e kadar çıkardığında 'şampiyon' ilan edilen Medipol Başakşehir, son haftalarda adeta kabusu yaşıyor. Beşiktaş'a karşı geçen hafta aldığı yenilgi sonrası bu kez kendi evinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Başakşehir için çanlar çalmaya başladı. Zira, 29. haftaya kadar dizginleri elinde tutan Başakşehir, 2 puanlık kayıp sonrası şampiyonluk yarışına Galatasaray'ı da ortak etmiş durumda.

Haberin Devamı

Düne kadar Başakşehir'in puan kayıplarını beklemek zorunda olan Galatasaray, artık kendi kaderini belirleyebilecek konuma geldi. Galatasaray, son 5 haftadaki 5 maçını da kazandığı takdirde mutlu sona ulaşmayı başarabilecek. Bilindiği üzere, Galatasaray, ligin 33. haftasında Başakşehir'i Türk Telekom Arena'da konuk edecek. O maça kadar puan farkı kapanmasa bile Aslan bitime bir hafta kala taraftarı önünde Abdullah Avcı ve ekibini yıktığı takdirde, puanları eşitleyip liderliğe yükselecek. Sezonun ilk yarısındaki maç 1-1 sona erdiği takdirde, Galatasaray'ın olası galibiyeti durumunda ikili averaj Sarı-Kırmızılı ekibin lehine dönmüş olacak.

Hamzaoğlu ve Terim

Peki, Galatasaray'ın son 5 haftalık periyotta bunu başarabilmesi mümkün mü? Başakşehir ve Galatasaray'ın son 4 sezonuna bakıldığında işlerin Başakşehir lehine gelişmediği, Cim Bom'un ise zafere ulaştığı görülüyor. Galatasaray son 5 sezonda 3. kez şampiyonluk iddiasıyla son 5 haftaya girerken, daha önceki 2 yarışta da mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Cim Bom, 2014-2015 sezonunun final haftalarında 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak zafere ulaşmış ve Hamza Hamzaoğlu önderliğinde 4. yıldızı göğsüne takmayı başarmıştı. Sarı-Kırmızılı ekip geçen sezon da da 5'te 5 ile finalde Fatih Terim ile ipi göğüslemişti.

Başakşehir 3. kez yarışta

Başakşehir cephesine gelince.. Avcı'nın ekibi de 3. kez son 5 haftaya şampiyonluk umuduyla giriyor. Ancak daha önceki iki maratonda hayaller gerçekleşmemişti. Başakşehir, 2015-2016 sezonunun son 5 haftasında 4 galibiyet 1 beraberlik almış, ancak Beşiktaş'a yetişememiş ve Kara Kartal'ın (77) 4 puan gerisinde 73 puanla ikincilikte kalmıştı.

Geçen sezon 3. oldu

Benzer senaryo geçtiğimiz sezon da gerçekleşmişti. Başakşehir şampiyonluk hedefini son 5 haftaya taşımış, 4 galibiyet, 1 beraberlik performans sergilemişti. Toplanan 13 puan zafer için yeterli olmamış, Galatasaray 75 puanla ipi göğüslerken, Fenerbahçe 72 puanla ikinci, Başakşehir ise aynı puanla 3. olabilmişti.

Bu kez Başakşehir, son 5 haftaya lider girmeyi başarıyor fakat diğer sezonlardan farklı olarak kapıda bekleyen bir tehlike var. O da şampiyonluk yarışındaki rakibi ile deplasmanda karşılaşacak olması!

YORUM YAZ