MENÜ

Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda? Başakşehir Fenerbahçe 11'ler

Başakşehir Fenerbahçe maçı Galatasaray Beşiktaş derbisinin konuk ekip lehine 1-0'lık sonuçla bitince daha da önem kazandı. Fatih Terim Stadyumu'ndan çıkacak sonuç ligin zirvesini doğrudan etkileyecek. Sadece Sarı-Lacivertliler değil tüm futbolseverler bu 90 dakikayı bekliyor. Peki Başakşehir Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta muhtemel 11'ler ve kadro nasıl? Cevaplar haberimizde.

Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda? Başakşehir Fenerbahçe 11'ler

Başakşehir Fenerbahçe maçı Süper Lig'in kader mücadelelerinden biri olacak. Galatasaray Beşiktaş derbisinin Kara Kartal'ın zaferiyle sona ermesinin ardından bu maçın önemi daha da arttı.
Fenerbahçe'nin bu deplasmanda kötü bir hatırası da var. Zira Başakşehir ile geçen sezon tatsız bir futbol maçı oynamışlardı.

BAŞAKŞEHİR FENERBAHÇE CANLI İZLE

Sarı-Lacivertliler, geçen sene yine bir pazartesi günü Fatih Terim Stadı’na çıkmış, 4 oyuncu kırmızı kart görmüş, maç 2-2 tamamlanınca Galatasaray şampiyon olmuştu. Fenerbahçeli oyuncular, bugün senaryonun çok farklı olacağından emin. Son haftalarda müthiş futbolu farklı galibiyetle süsleyen Sarı-Lacivertliler, aynı başarıyı Başakşehir karşısında da göstermek için sahaya çıkacak.


Kupa finalinin bilet fiyatları belli oldu. Galatasaray-Fenerbahçe
7 maçta 5 galibiyet!

Bu mücadele, Abdullah Avcı’nın öğrencileri açısından da çok kritik. 4.’lük yarışı verdikleri Osmanlıspor’un haftayı 1 puanla kapatması sonrası Başakşehir’in farkı açma ihtimali doğdu. Turuncu-Lacivertliler eğer kazanırsa, 2 hafta kala puan farkı 4 olacak. Başakşehir’in zorlu maçta rakibine karşı en büyük güvencesi, Fenerbahçe’yi sahasındaki 7 maçın 5’inde yenmiş olması.

Başakşehir’de son dakika

Abdullah Avcı’nın ekibinde Enver Cenk Şahin ile Alparslan Erdem, sakatlıkları nedeniyle sezonu kapatmıştı. Başakşehir’de durumu en çok merak edilen isim Emre Belözoğlu. Geçtiğimiz hafta sakatlanan tecrübeli futbolcunun eski takımına karşı oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Ev sahibi ekipte Mahmut Tekdemir, Mossoro, Rotman ve Epureanu’nun kart sınırında olması, Abdullah Avcı’yı en çok endişelendiren konu. Bu isimler kart görürlerse, Eskişehir deplasmanında görev yapamayacaklar.

Fenerbahçe’de son dakika

Sarı-Lacivertliler’de zorlu mücadele öncesinde tek eksik Lazar Markovic. Ancak Sırp oyuncu uzun süredir formasından uzak kaldığı için onun yokluğu takım açısından önemli değil. Caner Erkin ise kadro dışı kaldığı için oynamayacak. Bu nedenle Fenerbahçe için maça tam kadro hazırlandı diyebiliriz. Sarı- Lacivertliler’de asıl tehlike, Van Persie, Volkan Demirel ve Diego’nun ceza sınırında bulunması. Bu oyuncular sarı kart görmeleri halinde önümüzdeki hafta Gençlerbirliği maçında oynayamayacak.

Mehmet Topal 200 diyecek

Bu akşamki maçın tecrübeli oyuncu için farklı bir anlamı daha var. Mehmet Topal, Süper Lig’deki 200. mücadelesine Başakşehir karşısında çıkacak. Galatasaray ve Fenerbahçe formasıyla ligde 199 defa ter döken Mehmet Topal, bu maçlarda 10 gol atarken 7 de asist yaptı. 31 kez sarı kart gören başarılı oyuncu, hiç oyundan atılmadı.

Volkan Şen: Fedakârlıktan kaçmam

Fenerbahçe’nin son haftalardaki yıldızı olan Volkan Şen, yaşadığı pubis sakatlığına rağmen elinden geleni yapıyor. Ağrıları artsa da savaşmaya devam eden yıldız futbolcu, “Hepimiz şampiyonluğu çok istiyoruz. Böyle bir dönemde fedakarlık yapmaktan asla kaçmam. Zaten bunu gösterdiğimi düşünüyorum. Hata yapma lüksümüz yok. Son maçlarda ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Başakşehir’i de yeneceğiz” ifadelerini kullandı. Volkan Şen sakatlığına rağmen oynadığı son 5 resmi maçta 4 gol atıp 1 de asist yaptı.

Pereira: En zor maçımız

Vitor Pereira, dün yapılan son antrenmanın ardından futbolcularıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Portekizli teknik adam, rakip hakkında son uyarılarını yaptıktan sonra, “Unutmayın, sezonun en zor 90 dakikasına çıkacağız. Sizden öncelikli isteğim sakin kalmanız. Bunu başaramadığınızda neler olduğunu, geçtiğimiz sezon oynadığınız maçta gördünüz. Bu nedenle skor ne olursa olsun panik yapmayacağız. Her an skoru değiştirebilecek oyunculara sahibiz. Son düdük çalana kadar kendimize güvenerek oynayacağız. Unutmayın, kazanırsak şampiyonluk şansımız fazlasıyla yükselecek” ifadelerini kullandı.

RvP’nin aklı şampiyonlukta

Robin van Persie, son haftalardaki müthiş performansına rağmen yine Hollanda Milli Takımı’na çağrılmadı. Teknik direktör Blind’in bu kararı, Hollanda basını tarafından, “Büyük bir haksızlık” olarak nitelendirilse de tecrübeli futbolcu bunu sorun etmedi. Şu anda tamamen Fenerbahçe ile şampiyonluğa odaklanmış durumda olan Van Persie, antrenmanlarda özel çalışmalar yaparak kalan haftalar için hazırlıklarına devam ediyor.

Fırat Aydınus’la 4. kapışma!

Deneyimli hakem, daha önce 3 kez Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan karşılaşmada düdük çaldı. Bu mücadelelerde Sarı- Lacivertliler 1 galibiyet alırken, 2 maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fırat Aydınus, Başakşehirli futbolculara 6 sarı kart çıkartırken, Fenerbahçeli futbolcular 3 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Başarılı hakem, bu 3 maçta da hiç penaltı noktasını işaret etmedi.

Saat kaçta, hangi kanalda?

STAT: Fatih Terim
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Fırat Aydınus

BAŞAKŞEHİR
Volkan
Bekir
Yalçın
Epureanu
Ferhat
Mahmut
Rotman
Visca
Mossoro
Doka
Mehmet
T.D. Abdullah Avcı

FENERBAHÇE
Volkan D.
Gökhan
Kjaer
Alves
Hasan Ali
M.Topal
Josef
Alper
Nani
Volkan Ş.
Van Persie
T.D. Vitor Pereira

Haberin Devamı
YORUM YAZ