MENÜ

Başakşehir 1-2 AZ Alkmaar

UEFA Avrupa Ligi'ne ilk kez katılma başarısı gösteren İstanbul Başakşehir'in macerası kısa sürdü.

Başakşehir 1-2 AZ Alkmaar

Süper Lig’e yükseldiği ilk sezonu 4. bitirip, Avrupa’da ilk tecrübeyi yaşamak kolay iş değil. Kısa sürede doğru yönetim ve Abdullah Avcı’nın kadro mühendisliğiyle geldi bu noktaya Başakşehir. İlk maçta Volkan atılmasa,
Hollanda’dan daha avantajlı bir skorla dönülse bir takımımız daha olabilirdi belki Edirne ötesinde. Sistemi, ‘Oynatmamak, Doka ve Visca gibi hızlı ayaklarla rakibi eksik yakalayıp sonuca varmak’ olan Başakşehir, gol bulma zorunluluğuyla sahaya çıkınca bocaladı.

Önde oynamaya alışık olmayan temsilcimiz karşısında, ‘1 gol atarsak, 4 tane yemeyiz’ mantalitesiyle yer alan Portakallar, 22’de Henriksen’le istediğini alınca maç orada bitti. 9 ve 15’te iki kez kaleyi yoklayan günün yıldızı Doka’nın 45’teki uzaktan golü teselliydi sadece. 76’da Overeem’in golü umutlarımızı bitirdi. AZ’den daha yetenekli bir takım olarak tecrübesizliğe kurban gitti İstanbul ekibi.

Dün öğrendik ki...

Defans; Uğur, Yalçın, Gençer ve Ferhat’tan oluşuyorsa kornerde alan savunması yapılmaz. Yenilen ilk gol örnekledi bunu. 10 numara Mossoro ise Emre ön liberoda iş yapmaz. Avrupa’da 101. maçına çıkıp Bülent Korkmaz’ın rekoruna ortak olan bir futbolcunun kaleye dönük tek bir icraatının olmamasından anladık. Cikalleshi de sıkıntı. 5 şutundan 3’ü isabet buldu ama bu takıma ceza alanında iş bitiren, stoperleri yoran golcü şart. Bu sorunlar aşılırsa bana göre Başakşehir, geçen sezonun üzerine çıkmaya aday.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ