MENÜ

Barcelona geliyor !

Euroleague Top 16'ya müthiş bir başlangıç yapan ancak son iki maçta iddiasız Zalgiris ve Malaga'ya yenilip ilk iki şansını zora sokan Anadolu Efes, haftaya Real Madrid deplasmanında da mağlup olursa büyük olasılıkla Barcelona ile eşleşecek.

Barcelona geliyor !

Nereden nereye.... Grupta liderlik hesapları yaparken, bir anda dördüncü sıraya düşme ihtimali oldukça yükseldi... Top 16’ya harika başlayan, Anadolu Efes son iki hafta hiçbir iddiası olmayan Zalgiris Kaunas ve Unicaja Malaga’ya kaybedince Final-Four şansını da zora soktu.

Şöyle ki; Efes, grubu dördüncü bitirirse çeyrek finalde diğer grubun lideri Barcelona ile eşleşecek ve saha avantajı da rakipte olacak. İstanbul’a Collaway ve Simon gibi iki asını getirmeyen, hasta olan Peroviç’ten hiç faydalanamayan (Ki devre arasında hastaneye götürüldü) Malaga karşısında alınacak bir galibiyet en azından üçüncülüğü garanti altına alacak, Barcelona kâbusundan kurtulacaktık. Ama eksik ve iddiasız rakibine 70-64 yenilen Efes için önünde artık üç olasılık var.

1-) Anadolu Efes, önümüzdeki hafta İspanya deplasmanında Real Madrid’i yenerse diğer sonuçlar ne olursa olsun grubu ikinci sırada bitirecek ve Play-Off’ta 5 maçlık seride saha avantajını eline geçirecek.

***

2-) Anadolu Efes, Real Madrid’e yenilirse İspanyol ekibi ikinci olacak, Efes’in sıralamadaki yerini Panathinaikos-CSKA Moskova maçının sonucu belirleyecek.

***

3-) Anadolu Efes yenilir, CSKA Moskova da Panathinaikos’u yenerse temsilcimiz grubu üçüncü sırada bitirecek ve diğer grubun ikincisi ile eşleşecek. Ama Panathinaikos Atina’daki maçı kazanırsa Efes grup dördüncüsü olacak ve Play-Off’taki rakibi Barcelona olacak.

***

Peki CSKA, bu deplasmanı kazanabilir mi? Rus ekibinin liderliği garanti gibi. Eğer Panathinaikos’a 18 farkla yenilmezlerse grubu zirvede tamamlayacaklar. Bu şartlar altında maçı kazanmak için ne kadar motive olurlar, orası soru işareti? Sonuçta, Efes’in kendi işini kendi görmekten başka şansı yok. Real de, Efes gibi son haftalarda düşüşte. Galibiyet zor ama imkansız da değil.

***

Not: Efes Zalgiris ve Malaga gibi iki kolay maçı kazansaydı şimdiden ikinci sırayı garantileyecek ve bu hesapları hiç yapmamıza gerek olmayacaktı.


Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ