MENÜ

Barcelona, Galatasaray'a zorlandı! Real Madrid'i dağıttı

Nou Camp'ta Galatasaray'a gol atamayan, İstanbul'da 2-1 öndeyken zaman geçirmek zorunda kalan Barcelona, La Liga'da ise Real Madrid'i hem de Bernabeu'da paramparça etti. 65 dakikaya 4 gol sığdıran Barça, "Galatasaray her şeye rağmen çok iyi iş çıkarmış" dedirtti.

Barcelona, Galatasaray'a zorlandı! Real Madrid'i dağıttı

İspanya Ligi La Liga'daki El Clasico'da Barcelona, deplasmanda 66 puanlı lider Real Madrid'i 4-0 yenerken, tarihi farkı kaçırdı. Karim Benzema'nın sakatlığı sebebiyle forma giymediği Real, Barça karşısında hiç varlık gösteremedi. Bu maç öncesinde geçtiğimiz hafta içinde Avrupa Ligi'nde 0-0'ın rövanşında Galatasaray'ı İstanbul'da 2-1 yenen Barça, temsilcimize 180 dakikada 2 gol atabilirken, ezeli rakibine 65 dakikada 4 gol attı. Xavi Hernandez'in takımın başına geçmesiyle birlikte Katalan ekibinin son 3 ayda mağlup edemediği 3 takımdan biri Sarı Kırmızılılar. Barça, Camp Nou'da Aslan'la 0-0,Napoli ile 1-1 berabere kalırken, derbide Espanyol'un konuğu olduğu mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

3.sıraya yükseldiler

Xavi geldiğinde La Liga'da 9. sırada olan Barça, 29. hafta itibarıyla 57 puanlı ikinci Sevilla'nın 3 puan arkasında yer alıyor ve milli aradan sonra da sahalarında Kırmızı-Beyazlılar'ı konuk edecekler. ElClasico zaferi sonrası Real'in hocası Carlo Ancelotti,"Sorumluluk bana ait. Hatalı kararlar verdim" derken, Xavi, "Bu galibiyet bugünün ve geleceğin dinamiklerini değiştirebilir. Çok gururlu ve mutluyum" diye konuştu.

YORUM YAZ