MENÜ

Barcelona Eski Başkanı Bartomeu, serbest bırakıldı

Barcelona Eski Başkanı Jose Maria Bartomeu'nun tutuklanması gündeme bomba gibi düştü. Puyol, Messi, Pique ve Xavi gibi ünlü isimleri sahte sosyal medya hesapları kullanarak itibarlarını zedelemeye çalışması gerekçesiyle pazartesi günü tutuklanan ve geceyi polis karakolunda geçiren Bartomeu, bugün geçici olarak serbest bırakıldı.

Barcelona Eski Başkanı Bartomeu, serbest bırakıldı

Eski Barselona başkanı Josep Maria Bartomeu, idaresi sırasında olası usulsüzlükler için soruşturma yapılırken bir gece hapiste kaldıktan sonra yargıç karşısına çıktıktan sonra bugün geçici olarak serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Barcelona'da 2014-2020 arasında kulüp başkanı olan Bartomeu ve eski yönetim kurulu üyelerinden 3 kişi (Oscar Grau, Roman Gomez Ponti ve Jaume Masferrer) dün sabah gözaltına alınıp geceyi Barselona'daki karakolda geçirdikten sonra bugün Barselona mahkemesinde hakim karşısına çıktı. İspanyol basını, mahkeme kaynaklarına dayanarak verdiği haberlerde, hakkındaki suçlamalarla ilgili soruları yanıtlamadığı belirtilen Bartomeu ve diğer 3 kişinin, yurt dışına çıkış yasağı konularak şartlı serbest bırakıldıklarını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Bartomeu, Masferrer ve diğer iki kulüp yetkilisi, geçen yılki "Barcagate" ile ilgili bir arama ve el koyma operasyonunda Katalan polisinin Barselona genel merkezine baskın düzenlemesinin ardından Pazartesi günü tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Pazartesi gecesini Les Corts polis karakolunda geçirdikten sonra , Barça'nın eski başkanı Josep Maria Bartomeu, bugün L'Hospitalet Adalet Sarayı'na, kendisini yargı önüne çıkarmak ve tanıklık etmek üzere nakledilmişti.

Barcelona'nın eski başkanı; Puyol, Messi, Pique ve Xavi gibi ünlü isimleri sahte sosyal medya hesapları kullanarak itibarlarını zedelemeye çalışması ve yolsuzluk nedeniyle suçlanıyor.

Barcelona'nın imajını aşındıran hesaplarda, kulübün mali kontrollerini ve şeffaflık kontrollerini atlatmak için 200 bin euronun altındaki faturalara bölündüğü ortaya çıkmıştı.

Bazı kaynaklara göre yargıç, davayı daha ciddi bir aşamaya taşıyacak kara para aklama belirtileri de görmüş olabilir. Josep Maria Bartomeu şimdilik, dokuz aydır soruşturma altında olan bir davanın özet gizliliğinin kaldırılmasına 10 günden az bir süre kala, eski cumhurbaşkanı ve Masferrer ile ne yapacağına karar vereceğini yargıç huzurunda açıklayacak.

Ne olmuştu?

2017'de Katalan basınında çıkan haberlerde Bartomeu ve beraberindeki bazı yöneticilerin, bir şirket kurup sosyal medyadan iyi performans göstermeyen, sözleşme yenileme görüşmelerinde kulübün isteklerine uymayan Xavi, Puyol, Messi ve Pique gibi futbolcularla ilgili kara propaganda yaptırmak için kulübün kaynaklarını kullandıkları ortaya çıkarılmıştı.

YORUM YAZ