MENÜ

Barcelona adamı yaşlandırır

Katalan devi Barcelona’da görev yapan teknik adamların kısa sürelerde yaşlanması dikkat çekti. Pep Guardiola 4 senede büyük bir değişim yaşarken, Luis Enrique ise 3 yılda oldukça yıprandı. Ancak kısa sürede en büyük değişimi şu anki teknik adam Ernesto Valverde gösterdi.

Barcelona adamı yaşlandırır

Dünya futbolunun en büyük kulüplerinden birisi olan Barcelona adeta takımın başındaki teknik adamları yaşlandırıyor. 2008-2012 sezonları arasında Katalan devinde görev yapan ve bu süreçte 3 La Liga, 2 Şampiyonlar Ligi, 2 Süper Kupa, 2 Dünya Külupler Şampiyonluğu, 1 İspanya Kupası ile 3 İspanya Süper Kupası zaferi yaşayan Pep Guardiola’nın, takımdan ayrılırken son görüntüsü ise oldukça dikkat çekmişti. Saçları ve sakalları beyazlayan Katalan teknik adam için ‘4 senede 10 yaş yaşlandı’ yorumları da yapılmıştı.

‘3 yılda yoruldum’

Guardiola’nın ardından birer sezon görevde kalan Tita Vilanova ve Gerardo Martino’da pek bir değişim olmazken, 2014 sezonunda takımın başına Luis Enrique getirildi. 44 yaşında göreve başlayan İspanyol çalıştırıcının ise tam 3 sezon sonraki değişimi görenleri şaşkına çevirdi. Pep Guardiola gibi saçları ve sakalları beyazlayan Enrique, takımdan ayrılırken de “Gerçekten ayrılmak zorundaydım. Burada oldukça güzel 3 yıl geçirdim ancak bir o kadar da yoruldum. Bundan sonra belki başka spor dallarında yer alırım” ifadelerini kullanmıştı.

Erkenden beyazladı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde ve İspanya Ligi’nde yoluna namağlup devam eden Barcelona’da en kısa sürede değişimi ise şu anki teknik direktör Ernesto Valverde yaşadı. 29 Mayıs 2017’de Katalan ekibiyle sözleşme imzalayan İspanyol hoca bir yıldan az bir sürede yıprandı. Henüz 54 yaşında olan başarılı teknik adamın, saçlarının erkenden beyazlaması ‘Barcelona adamı yaşlandırır’ yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Adriano: Talisca'yı Rivaldo'ya benzetiyorum



Haberin Devamı
YORUM YAZ