MENÜ

Barça'dan inanılmaz bir rekor daha

Son yıllarda rakiplerine kurduğu üstünlük ve kupalara koyduğu ambargo ile bilinen Barcelona'dan yeni bir rekor daha geldi. Ancak bu rekorun başka bir takım tarafından kırılması neredeyse imkansız...

Barça'dan inanılmaz bir rekor daha

Barcelona Kulübü resmi internet sitesinden yayınladığı açıklama ile, pazar günü Real Zaragoza ile oynadıkları karşılaşmada kulübün yeni bir rekora imza attığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada Real Zaragoza karşısında Barça'nın yüzde 64'lük topla oynama yüzdesi ile oynadığı, bunun da takımın topla oynama yüzelerinde rakiplerine üstünlük sağladığı üst üste 300. maç olduğu belirtildi. Resmi siteden verilen detayda bu 300 maçın içinde, 185 La Liga, 62 Şampiyonlar Ligi, 39 Kral Kupası, 8 İspanya Süper Kupası, 4 Dünya Kulüpler Şampiyonası ve 2 UEFA Süper Kupası maçı bulunuyor.

7 Mayıs 2008'den beri yapılan bu maçlarda Katalan ekibi 3 değişik teknik direktörün altında çalıştı. Galatasaray'da da teknik direktörlük yapan Frank Rijkaard 2, Pep Guardiola 247 ve şu anki teknik adam Tito Vilanova 51 maç ile bu istatistiğe katkıda bulundu.

Bu maçlar içinde Barça'nın en yüksek elde ettiği topla oynama yüzdesi ise bu sezondan... Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda Celtic deplasmanında Barça, yüzde 89'lük topla oynama yüzdesi ile rakibine üstünlük sağlamıştı.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı

BARÇA'NIN BU SEZONKİ İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN...

YORUM YAZ