MENÜ

Bank Asya'da son durum

Yazarımız Tunç Kayacı, Bank Asya 1. Lig kulüplerini kaleme aldı.

Bank Asya'da son durum

İlk 6 sürpriz olmaz

Adanaspor: Turuncu-Beyazlılar'da geçen sezon mücadele eden kadro büyük ölçüde korundu. En az transfer yapan ekiplerden biri olan Adanaspor, yine de güçlü bir takım. Başlarında bu ligi çok yakından tanıyan bir teknik adam, Levent Eriş var. Güney ekibinin ilk 6 içinde olması sürpriz olmaz.İlk 2 hedefine oynayıp oynamayacağına bakmak için ise ilk yarıdaki performansına bakmamız gerekir.

Sıkıntı saha dışında
Konyaspor: Geride bıraktığımız sezon Süper Lig’den düşen Konyaspor’un en büyük sıkıntısı saha içinden çok, saha dışında. Mali yapının bozukluğu, ister istemez takımın kimyasını etkiliyor. Ancak Yeşil-Beyazlılar tecrübesi ve ismiyle lige ağırılığını koyacaktır.

En hazır takım
Kasımpaşa: Geçtiğimiz sezon Süper Lig’e veda eden bir başka takım olan Kasımpaşa, en hazır ekiplerden biri. Düşerken tekrar çıkmak adına iyi hamleler yapan Kasımpaşa, kadrosunu korudu ve iyi mali hamleler yaptı. Teknik direktörlük koltuğuna ise daha önce Kasımpaşa’da çalışmış çalışmış Uğur Tütüneker getirildi. Sorunsuz yapısı ve bu ligde daha önce yaşadığı başarılara bakarsak Kasımpaşa’yı en güçlü Süper Sig adayları arasında görmek hayal olmaz.

Transferde boş durmadılar
Bucaspor: Buca Arena’da geçen yılki Süper Lig tecrübesiyle etkili bir Bucaspor izleyebiliriz. Transferde boş durmayan Ege ekibi, hedefleri olan bir takım. Bucasspor’u ilk 6 adayları içinde sayabiliriz.

Yepyeni Kaf Kaf!
Karşıyaka: 100. yılında Süper Lig hedefine kilitlenen Karşıyaka, yepyeni bir kadro kurdu. Başlarına bu ligde daha önce iki takımı Süper Lig’e taşımış Reha Kapsal gibi bir isim var. İzmir ekibi şampiyonluk yarışında kesinlikle yerini alacaktır. Kaf Kaflar’ın etkili taraftarı kontrolü elinde tutarsa, takımları özellikle içerideki tüm maçlarda çok daha müthiş bir performans sergiler.

Kalpar büyük avantaj
Rizespor: Karadeniz ekibi sezona yine Süper Lig parolasıyla başlıyor. Ofansif anlamda güçlendirilen kadronun defansif anlamda çok da yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Geçen yıl Samsunspor’u Süper Lig’e taşıyan Hüseyin Kalpar’ın takımın başında olması artı değer. Ancak şu an için çok tatmin edici bir düzeyde değiller.

Misafir olmazlar
Göztepe: Yıllar sonra tekrar Bank Asya 1. Lig’e yükselen Göztepe, bu ligde misafir olmak istemiyor. Bir holding takımı olarak, müthiş taraftar desteğiyle Süper Lig’e çıkmak isteyen Göztepe’nin yeni kadrosuyla biraz sabırlı olması gerekir. Çünkü erken başarı baskısı takımı olumsuz etkileyebilir ve bu baskı da muhtemelen olacaktır.

Çıtayı yükselttiler
Akhisar Belediyespor: Geçen yıl ligde kalmayı başaran Ege temsilcisi, bu sezon çıtayı yükseltmiş görünüyor. Yapılan transferlerin niteliği ve sayısı haklı olarak Akhisar Belediyespor’un ligde kalma gibi bir hedef içinde olmadığını gösteriyor. Benim de kişisel kanım; bu yenilenmiş kadronun korkulu rüya göremeyeceği yönünde.

Hedefleri belli!
Güngören Belediyespor: İstanbul temsilcisi, bu sezon da ligde kalmak için mücadele edecek ve sürprizlere gebe bir ekip olarak izleyebiliriz. Kadrosunu kısmen revize eden Güngören Belediyespor, geçen sezon takımda fazla oynamamış ama yetenekli olan isimleri transfer etti. Bu sezon da sürprizlere imza atan bir Güngören Belediyespor bizi bekliyor.

Kriz onları da vurdu!
Kartalspor: Yönetimsel anlamdaki sıkıntıları ve mali yetersizliği Kartalspor’un belini büken en büyük faktörlerin başında geliyor. İstanbul temsilcisi eski başarılı günlerini arar bir vaziyette. Kısaca Kartalaspor’un yeni sezon öncesi pek de tadı yok.

İş gençlere kaldı
Sakaryaspor: Bu sezon Bank Asya 1. Lig’e yükselen Sakaryaspor da transfer yasaklılardan. Çoğunluğu Sakaryalı gençlerden oluşan Tatangalar, bu ligin sürpriz takımı olur. Ancak haftalar ilerledikçe tecrübe kazanan ekibin daha iyi işler yapması mümkün.

Top tecrübelilerde!
Tavşanlı Linyitspor: Geçen sezonun flaş takımı yeni sezonun da transfer rekortmenlerinden. Başlarına tecrübeli bir teknik adam Coşkun Demirbakan’ı getiren Kütahya ekibinde yapılan revizyonun etkisi hemen olmayabilir. Ancak geçen sezonki başarı Tavşanlı Linyitspor’un üzerinde yeni sezonda bir baskı yaratabilir. Oğuz Dağlaroğlu, Tanju ve Mehmet
Akyüz’ün yerini doldururlarsa işler yolunda demektir. Tecrübeli isimlerin katkısı takımın kaderini belirler.

Az ama öz iş...
Gaziantep Bld.: Bu ligin her zaman çekinilen takımlarından biri. Düzgün yönetimi ve dengeli bütçesiyle iyi bir kulüp. Kadro olarak çok fazla transfer yapmadılar ama çok da kayıp yaşamadılar. İstemediklerini gönderdiler, istediklerini oyuncular da kaldı. Az ama öz transferle yeni sezona hazırlandılar.

Play-Off adaylarından
Elazığspor: Doğu ekibi uzun bir aradan sonra tekrar bu lige gelmenin heyecanını yaşıyor. Yabancısı olmayan tek takım konumundaki Gakkoşlar kadroyu büyük ölçüde korurken önemli isimleri de takviye etti. Elazğıspor’un play-off adayları arasında yer alacağını söyleyebilirim.

Şampiyonluğa yeter
Boluspor: Bu ligde inişli-çıkışlı bir grafik çizen Boluspor yeni sezon öncesi orta halli diyebiliriz. Geçen yıla göre daha kontrollü davranan Boluspor için sezon ortasını görmek gerek. Çünkü sezon başlarındaki hedeflerinin altında kalarak taraftarını hayal kırıklığına uğratan Yarenler; sütten ağzı yanmış, yoğurdu üfleyerek yer haldeler. Ancak kadronun yine de şampiyonluk için çok yeterli olduğunu söyleyemeyiz.

Işık vermiyorlar
Erciyesspor: Kayseri temsilcisi çok ışık vermiyor. Başkanın futbol sevgisi ve maddi gücünün takıma pek yansıdığını söyleyemeyiz. Sanırım ligin ilk yarısındaki konumu, Erciyesspor’un bu sezonki yarıştaki durumunu da belirler.

Horoz’dan korkulur!
Denizlispor: Yeşil-Siyahlılar’da genel anlamda kurulan kadronun şampiyonluğa oynayabileceği görmek mümkün. Güvenç Kurtar’ın yönetimindeki Horozlar, yeni yönetimin de sağladığı mali destekle bu sezon Bank Asya 1. Lig’de ses getirir.

‘Ligde kalalım yeter!’
Giresunspor: Transfer yasağı ve kulübün kayyuma teslim edilmesi Giresunspor’un en büyük handikapları. Havasını kaybetmiş ve önünün çok iyi göremeyen Karadeniz ekibinin sezon başı tablosu, ‘ligde kalalım yeter.’

4

Haberin Devamı
YORUM YAZ