MENÜ

"Bana 'deli Veli' denmesi hoşuma gidiyor"

Beşiktaş'ın orata sahadaki dinamosu Veli kavlak, Beşiktaş Dergisi'ne röportaj verdi. Veli transfer konusunda da değinerek Beşiktaş ile henüz anlaşamadığını söyledi.

"Bana 'deli Veli' denmesi hoşuma gidiyor"

İşte Beşiktaşlı Veli Kavlak'ın kulübün dergisine verdiği röportaj;

“Veli Kavlak’ın askerleriyiz” sloganını ilk duyduğunda ne düşündünüz?

Valla çok şaşırdım ilk gördüğümde. Beşiktaş taraftarının duvarlara “Veli Kavlak’ın askerleriyiz” yazmasını çok ilginç buldum ve doğrusu farklı yerlerde de bu kullanıldıkça sempatik geldi bana hep... Gerek tribünde gerekse de sokakta bu şekilde bir slogana ismimin uyarlanması ve bu lafın çok fazla kullanılmasından dolayı çok mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Neden Avusturya Milli Takımı’nı seçtiniz?

Ben orada doğdum ve büyüdüm. Avusturya Milli Takımı’nda on yedi yaşında forma giydim. O zamanlar Türkiye’den bir haber yoktu. Dolayısıyla zaten zorunlu olarak oranın millisi olmuş oldum.

Beşiktaş’a ilk transfer olduğunuzda nasıl karşılandınız?

Beşiktaşlı oyuncular başından beri hep beni olumlu karşılamışlardır. Bu takımda hakikaten çok iyi bir arkadaşlık var. Gerek idman içinde gerekse de saha dışında iyi makara yaparız.

Vodafone Arena için neler düşünüyorsunuz?

Dünyanın en güzel stadı olacak. Hepimiz merakla bekliyoruz. Hem biz futbolcular olarak hem de taraftarların futboldan alacağı keyif olarak çok üst düzey bir ortamda, çok harika deneyimler yaşayacağımızdan eminim. Beklemedeyiz yani...

Takımıda en iyi anlaştığınız futbolcu kim?

En iyi Olcay Şahan ile anlaşıyorum.

Bir futbolcu sakatlandığında ne hisseder?

Sakatlık durumunda insanın çok morali bozulur. Allah tüm futbolcuları sakatlıktan korusun diyorum. Ben çok sakatlanmayan bir insanım neyse ki ve kimsenin başına gelsin istemem.

Beşiktaş taraftarı hakkında neler düşünüyorsunuz?

Avusturya’da milli maçlarda elli bin kişiye oynarız. Hatta Fransa’ya maça gittiğimizde seksen bin kişi önünde oynadık. Mesela geçen ay Başakşehir Stadyumu’nda belki 10 bin kişi vardı ama oradan yansıyan heyecan inanın seksen bin kişiye karşılık geliyordu. Dünyadan bizim taraftarımız kadar çılgın ve harika bir taraftar grubu olduğunu sanmıyorum.

Sizin için “Deli Veli” diyorlar...

Valla maçları sonradan ben de izlerken kendimi tanıyamıyorum (gülüyor). Saha içinde bambaşka bir insana dönüşüyorum. Hırstan kaynaklı bir delilik olabilir. Ama burada rahatız gördüğünüz gibi, sıkıntı yok. Bana “Deli Veli” denmesi çok hoşuma gidiyor.

Aileniz Beşiktaş’a transferiniz gündeme geldiğinde ne demişti?

Hiç vakit kaybetmeden Beşiktaş’a gelmemi önerdiler. Beşiktaş’a gelmem konusunda hem beni çok yüreklendirdiler hem de asla desteklerini esirgemediler.

Transfer konusuyla ilgili bir gelişme var mı?

Ben hep Beşiktaş’ta kalmak istediğimi söyledim. Beşiktaş’ı çok seviyorum. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bir gün inşallah oturup anlaşmaya varırız.

Teşekkür eder, başarılar dileriz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ