MENÜ

Bakan'dan e-bilet açıklaması

Samsun'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu hafta uygulamaya başlanan e-bilet uygulaması hakkında bilgi verdi. Bakan Kalıç, "Bu uygulamayla statlarımızdaki huzur ortamını sağlayabileceğimize inanıyorum" dedi.

Bakan'dan e-bilet açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden dedesi CHP Samsun eski Milletvekili İlyas Kılıç'ın mevlidi için Samsun'a geldi. Öğle namazından önce dedesi İlyas Kılıç için Büyük Cami'de okutulan Mevlid-i Şerif'e katılan Bakan Akif Çağatay Kılıç, daha sonra Samsunspor ile Karşıyaka arasında oynanan PTT 1'inci Lig maçını izlemek için 19 Mayıs Stadyumu'na gitti. Karşılaşma çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kılıç, Türkiye genelinde Passolig kartı başvurusunun 90 bini aştığını belirterek, "Bunlardan bir kısmı taraftarlarımızın kendi kulüp logosuyla istedikleri, kimisi de logosuz kartlar oluyor. Bazı konular hakkında kamuoyunda anladığım kadarıyla bilgi noktasında eksiklik var. Belki arkadaşlarımız bilgilendirmede eksik kalmış olabilirler. Onlardan bilgilendirme konusunda tekrar bir çalışma yapmaları için ricada bulunduk" dedi.

Kulüp logosu şart değil

Tüm kartlarda mutlaka takımların logosu olacak diye söylenti olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu isteğe bağlı bir şey. Tamamen vatandaşımız, taraftarımız, hangi takımlı olduğu kartın üzerinde olmasını ister ise o zaman bu şekilde başvurusunu yapıyor. Ve gelecek olan Passolig kartı üzerinde tuttuğu takımın logosu ile geliyor. Eğer böyle bir şey yapmazsa Türkiye Futbol Federasyonu'nun logosuyla geliyor. Yani benim de kendi Passolig kartımda olduğu gibi bir tarafında Türkiye Futbol Federasyonu'nun logosu, diğer tarafında da resmim var" diye konuştu.

Derbide e-bilet 11 bin 500'ü geçti

İstanbul'daki derbi ile ilgili olarak aldığı son bilgileri veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Elektronik biletlendirme şu anda 11 bin 500'ü geçmiş. Bu sezon kombine satın almış olan taraftarlarımız kombine kartları ile maçları takip edebilecek. Bana verilen bilgiye göre Beşiktaş'ın 15 bini aşkın da kombinesi var. Onlar da maça girebilecek. Şu anda satış devam ediyor. Süper Lig ve PTT 1'inci Lig'deki uygulamamızın, ileriki zamanda çok güzel geri dönüşleri olacak. Çünkü statlarımızdaki huzur ortamını sağlayabileceğimize inanıyorum. Şunu da ciddi manada göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kartlarla ilgili ödenen bedellerin yüzde 47'si doğrudan kulüplere aktarılmak üzere biriktiriliyor. Yani kulüplerin burada çık ciddi bir maddi geliri olacak" dedi.

Passolig kartının farklı özellikleri var

Passolig kartının üzerinde farklı özellikler de bulunduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Örneğin toplu taşımada kullanabileceğiniz bir unsuru var. Çokça gündeme getirilen kredi kartı özelliği de mevcut. Ancak bunlar isteğe bağlı. Kartı aldınız ve sadece futbol müsabakalarına girmek için kullanmak istiyorsunuz. Bu opsiyon da sizin için var. Bu taraftarımızın kartını hangi şekilde kullanmak istemesi durumundaki tercihine bağlı" ifadelerini kullandı.

Uygulamanın dışında 2 takımın kaldığı yönündeki soruya ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu futbol federasyonumuzun yürüttüğü müzakerelerle devam edecek bir süreç. Ama şu anda bana verilen bilgi doğrultusunda önümüzdeki sezon için görüşmelerin iyi gittiği. Burada yeni bir dönem içerisine girmiş olmaktan dolayı biraz sakin olmamız gerekiyor. Bazı aksaklıklar olabilir. Bu noktada ben taraftarlarımızın, vatandaşlarımızın birazcık anlayış göstermesini rica ediyorum. Gerçekten yoğun. Özverili bir çalışma var. Bu noktada da vatandaşımızın bizlere, taraftarlarımızın da kulüplerine destek olmalarını rica ediyorum. Ve bu şekilde geçiş sürecini atlatıp ondan sonra da yolumuza çok daha huzurlu ortamlarda devam edeceğimize inanıyorum" şeklinde cevap verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, açıklamalarının ardından stattan ayrılarak Ankara'ya gitti.

İlker AKTAŞ-SAMSUN-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ