MENÜ

Bakan bitirdi

Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu, başkan Mehmet Terzi'nin istifasını kabul etmedi. Ancak 'başkanlığa devam' kararı Spor Bakanı Suat Kılıç'ı rahatsız etti. 'İstifa üst makama yapılır' diyen Bakan Kılıç, doping skandallarıyla çalkalanan Atletizm Federasyonu'nun 9 yıllık başkanı Mehmet Terzi'nin istifasını onayladı.

Bakan bitirdi

Atletizmde son 6 aydır yaşanan doping skandalları sonunda başkan Mehmet Terzi’nin başını yedi. Başkan Terzi dün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a istifasını verdi. Bakan Kılıç da istifayı kabul edince atletizmde 9 yıllık Mehmet Terzi dönemi resmen sona erdi. Önceki gün de Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu’nu toplayan ve istifasını veren, ancak yöneticilerin kabul etmemesi nedeniyle geri alan Mehmet Terzi, Bakan Kılıç’ın isteği üzerine bu kez de dün Bakan’a istifasını sundu. Mehmet Terzi’nin görevi bırakmasıyla sonuçlanan süreçte ise her şey; bir kaç ay önce Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’in biyolojik pasaportu nedeniyle Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından soruşturmaya alınması ve Avrupa Şampiyonu atletimiz Nevin Yanıt’ta da yasaklı maddeye rastlanması üzerine başlamıştı. Ardından da doping skandalları ardı ardına geldi. Ve birkaç ay içinde yasaklı maddeye rastlanan atlet sayısı 24’ü buldu. Binnaz Uslu’nun da İngiltere’de şüpheli bir şekilde hastalanarak, günlerce yoğun bakımda yatması bir kez daha doping tartışmalarını gündeme getirmiş ve bardağı taşıran son damla olmuştu.

İstifa bilmecesi

Yaşanan doping skandalları nedeniyle üzerindeki istifa baskısı artan Mehmet Terzi, Akdeniz Oyunları sırasında görevine devam edeceğini açıklamıştı. Ancak Terzi’nin bu kararı Bakan Suat Kılıç’ın tepkisini çekti. Yaklaşık 10 gün önce Mehmet Terzi ile bir görüşme yapan Bakan Kılıç, Terzi’nin istifasını istedi.
Terzi ise Bakan’ın bu isteğine direnerek istifasını çarşamba günü yapılan toplantı da Yönetim Kurulu’na sundu. Yönetim ise kabul etmeyerek Terzi’ye güven oyu verdi. Yönetimin desteğini alan Terzi de bunun üzerine, Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or ile Genel Sekter Nihat Doker’i görevden aldı. Başkan’ın istifasını bir üst makama vermesi gerektiğini dile getiren Bakan Kılıç dün bir kez daha Mehmet Terzi ile görüşerek görevi bırakmasını istedi. Terzi de bu kez istifasını Bakan Kılıç’a verdi. Bakan Suat Kılıç’ın kabul etmesiyle Mehmet Terzi görevini resmen bırakmış oldu.

2 ay içinde seçime gidilecek...

Bu gelişmeler üzerine dün bir toplantı yapan Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu, bayram sonrası yapılacak bir toplantıyla Terzi’nin yerine vekalet edecek ismi açıklayacak. Bu isim büyük bir ihtimalle asbaşkan Fikret Çetinkaya olacak. Ana statüye göre 60 gün içinde de seçime gidilerek yeni
başkan seçilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ