MENÜ

Badou Ndiaye kimdir, nereli, kaç yaşında? Badou Ndiaye hangi takımlarda oynadı?

2015'te Osmanlıspor formasıyla Türkiye kariyerine başlayan Badou Ndiaye, ardından Galatasaray, Stoke City, Trabzonspor ve Karagümrük'te oynadıktan sonra Suudi Arabistan ekibi Al Ain'e transfer oldu. Badou Ndiaye kimdir, nereli, kaç yaşında? Badou Ndiaye hangi takımlarda oynadı? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Badou Ndiaye kimdir, nereli, kaç yaşında? Badou Ndiaye hangi takımlarda oynadı?

Günümüzde dünya genelinde en bilinen spor branşlarından bir tanesi futboldur. Her yıl yapılan müsabakalar ile en başarılı takımlar belirlenir. Bu takımlarda oynayan futbolcuların yetenekleri ve başarılı performansları göz önüne serilir. Ayrıca yapılan futbol müsabakalarında en gelişmiş zengin ülkeler ile en fakir gelişmemiş ülkeler bile aynı kulvarda birleşebilir. Futbol tüm dünyanın eşit ve evrensel bir değeridir. Başarılı ve yetenekli olan futbolcular dünya çapında bir üne kavuşurlar. Onların aldığı başarılı sonuçlar futbolculuk kariyerlerinde de büyük bir başarı sağlar. Senegalli futbolcu Badou Ndiaye de dünya çapında tanınan futbolculardan bir tanesidir.

Haberin Devamı

Badou Ndiaye kimdir, nereli?

Asıl adı Papa Alioune Ndiaye olan Badou Ndiaye 27 Ekim 1990 yılında Senegal'in Dakar şehrinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren futbola meraklı olan Badou Ndiaye dünya çapında pek çok takımda forma giyme şansı buldu. 1,79 metre boyunda olan Badou Ndiaye maçlarda orta saha mevkinde görev almaktadır. Stoke City'nin kiraladığı Senegalli futbolcu Badou Ndiaye Suudi Arabistan ekibi Al Ain'de forma giyiyor.

Badou Ndiaye kaç yaşında?

Senegalli futbolcu Badou Ndiaye 27 Ekim 1990 yılında Senegal'de bir kent olan Dakar'da dünyaya geldi. 30 Yaşında olan başarılı futbolcu Türkiye de dahil pek çok ülkede profesyonel anlamda futbol oynadı. Başarılı orta saha oyuncusu Badou Ndiaye 2008- 2013 yılları arasında Diambars'ta oynadı. Badou Ndiaye sonrasında 2012 yılında Bodo\ Glimt takımına kiralık olarak gönderildi. Başarılı futbolcu bu takımda 27 maça çıkarken toplam 3 gol attı. 2013- 2015 yıllarında da Bodo\ Glimt futbol takımında forma giyen Badou Ndiaye çıktığı 73 maçta 25 gol attı.

Haberin Devamı

Badou Ndiaye Süper Lig'de hangi takımlarda oynadı?

Senegalli başarılı futbolcu Badou Ndiaye 2015-2017 yıları arasında Süper Lig takımı olan Osmanlıspor futbol takımında forma giydi. Burada çıktığı 48 maçta ise 16 gol fırsatı buldu. 2017- 2018 sezonunda Galatasaray'da oynayan Badou Ndiaye çıktığı 17 maçta 1 gol atabildi. Badou Ndiaye 2018- 2019 yılında kiralık olarak yeniden Galatasaray'da oynadı. Başarılı futbolcu Badou Ndiaye süper lig takımlarından Trabzonspor'a kiralık olarak gönderildi. Sonrasında ise Badou Ndiaye 2020 yılında Fatih Karagümrük futbol takımında oynadı.

Türkiye'ye hangi takımdan geldi?

Senegalli başarılı orta saha oyuncusu Badou Ndiaye Türkiye genelinde Süper Lig takımlarının dördünde forma giydi. Badou Ndiaye 2013- 2015 yılları arasında Bodo\ Glimt'te forma giydikten sonra 2015 yılında süper lig takımlarından Osmanlıspor'a transfer oldu. Sonrasında Galatasaray'da oynayan yetenekli futbolcu 2018 yılında Stoke City takımına transfer oldu. 2018- 2019 yılında yeniden Galatasaray'a kiralanan futbolcu sonrasında Trabzonspor ve Fatih Karagümrük futbol takımına kiralandı.

Haberin Devamı

2021'de Hangi Takımda Oynuyor?

Futbol kariyerinin büyük bir bölümünü Türkiye'de geçiren Senegalli futbolcu Badou Ndiaye başarılı performansı ile göz dolduruyor. 2018 yılında Stoke City'e transfer olan Badou Ndiaye 2021 yılı itibari ile Suudi Arabistan ekibi Al Ain'e kiralandı.

Badou Ndiaye futbol kariyeri

Dakar'da dünyaya gelen Badou Ndiaye Subay ve bilim öğretmeni olarak büyüdü. Çocukluk yıllarından beri futbola ilgi duyan genç yetenek sonraki yıllarda kendini futbol alanında geliştirmek istedi. Badou Ndiaye futbola Diambars takımında başladı. Başarılı futbolcu 2012 yılında da Bodo\ Glimt takımına kiralık olarak gönderildi. Bu dönem Ndiaye Baerum Adeccolligaen 2013'te en iyi oyuncu seçildi.Badou Ndiaye 5 Ağustos 2015 tarihinde de Osmanlıspor'a transfer olarak Türkiye'ye geldi. Başarılı futbolcunun Türkiye macerası da böylece başladı.2018 yılında Stoke City'a transfer olan Badou Ndiaye sonraki yıllarda sırası ile Galatasaray, Trabzonspor, Fatih Karagümrük ve Al Ain'e kiralandı.

Haberin Devamı

Badou Ndiaye Milli Takım kariyeri

Dünya genelinde pek çok farklı takımda oynayan Badou Ndiaye Türkiye süper lig takımlarında da başarılı performans gösterdi. Senegalli futbolcu kulüp başarılarının yanı sıra 2014 yılında Senegal U- 23 milli takımında görev aldı. Başarılı futbolcu 2014 yılının sonlarında Senegal A milli takımına çağrıldı.

YORUM YAZ