MENÜ

Badmintonda madalya

Bengisu Erçetin ile Nazlıcan İnci, Slovenya’da düzenlenen olimpiyat eleme puan turnuvasında çift kadınlarda üçüncü oldu.

Badmintonda madalya

Fz Forza Uluslararası Slovenya Badminton Turnuvası’nda çift kadınlarda milli sporcular Bengisu Erçetin ile Nazlıcan İnci, bronz madalya kazandı.

Türkiye Badminton Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Medvode kentinde gerçekleştirilen olimpiyat eleme puan turnuvasına, 27 ülkeden 245 sporcu katıldı. Türkiye, organizasyonu 1 bronz madalyayla tamamladı. Milli badmintoncular Bengisu Erçetin ile Nazlıcan İnci, çift kadınlarda üçüncü oldu.

Organizasyonda Türkiye’yi ayrıca Betül Söner, İlayda Nur Özelgül, Aliye Demirbağ, Büşra Ünlü, Kader İnal, Ali Kurt, Emre Sönmez, Murat Şen, Haktan Doğan, Okan Gültekin, Ebru Yazgan, Büşra Yalçınkaya, Şevval Buse Alsoy, Arzu Delibalta, Osman Uyhan, Serhat Salım, Emre Lale, Buse Ceylan, Serdar Koca, Emine Demirtaş, Enis Seselan, Ramazan Tekdemir, Sinan Zorlu, Ahmetcan Oruç, Yusuf Ramazan Bay, Zehra Erdem, Naime Yılmaz, Cemre Fere, Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak temsil etti.

Madalya kazanan sporcuları tebrik eden Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, şu ifadeleri kullandı:

"Badmintonda kota sistemi, dünya sıralamasına puan veren müsabakalarda puan toplamak üzerine dayalıdır. 2016 Rio Olimpiyatları’ndan sonra ara vermeksizin bu müsabakalara sporcu göndermeye devam ediyoruz. Bu nedenle bir sporcunun asgari yılda 20 müsabakaya katılması gerekiyor. Bizlere kaynakları seferber eden başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, daha fazla başarı ve ülkemizin güzel insanlarına daha fazla hizmet için desteklerinin artarak devam etmesini diliyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ