MENÜ

Aziz Yıldırım'ın eseri

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, amatör branşlara yaptığı yatırım ve verdiği destekle ciddi başarılara zemin hazırladı. Yıldırım döneminde toplam 427 kupa kazanıldı.

Aziz Yıldırım'ın eseri

Fenerbahçe Ülker’in Euroleague’de Final Four’a yükselerek elde ettiği başarının ardından Aziz Yıldırım döneminde yapılan yatırım ve çalışmaların meyveleri ortaya çıktı.

15 Şubat 1998’de başkan olduktan sonra stat ve amatör branşlara özel olarak değindiğini her fırsatta dile getiren Başkan Yıldırım, 17 yıllık süreçte bu alanda ciddi başarıların kazanılmasına zemin hazırladı.

Tesisleşme ve sportif sonuç bakımından her geçen sezon gelişen amatör şubeler, elde edilen bu noktayla zirve yaptı. Dereağzı Tesisleri’nin modernleşmesi ve Ülker Sports Arena’nın inşa edilmesiyle kulübe önemli değerler katan Yıldırım döneminde futbol harici basketbol, voleybol, boks, masa tenisi, kürek, yüzme, yelken ve atletizimde toplam 427 kupa kazandı.

Bunun dışında Avrupa’da, Olimpiyatlar’da ve Dünya Şampiyonaları’nda şampiyon sporcular yetiştiren sarı-lacivertliler Türkiye’nin hatta Avrupa’nın bu süreçteki en aktif ve başarılı takımı oldu. (Milliyet)


Mini yorum

Sorgulanamayan tek yanı

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, başkan olduğundan bu yana amatör sporlara hep önem verdi. "Boks, masa tenisi, kürek ilgi çekmiyor" demedi. Basketboldan, voleyboldan sponsoru ve maddi gücü eksik etmedi. Fenerbahçe'nin bugün belki de "en çok tepki çeken" kulüp olmasında aslında yönetici beyanatları değil, her branşta final oynamasının etkisi var... Yoksa her kulübün yöneticisi türlü açıklamalar yapıyor ama Fenerbahçeliler yaptı mı, herkes ayağa kalkıyor. Aziz başkanın demeçleri yanlış, üslubu kötü olabilir. Bu da göreceli bir kavramdır gerçi... Ancak onun sorgulanamayan tek yanı, Türkiye'de kan ağlayan, 3 kuruş paraya muhtaç olan, umutsuz amatör spor ve sporcuları geliştirmiş olmasıdır. Galatasaray ve Beşiktaş amatör sporlarda küme düşme üzüntüsü yaşadı. Fenerbahçeliler ise her sene kupa alsın almasın finalden finale koşuyor. Bu küçümsenemez. Hele spor kültürü olmayan Türkiye gibi ülkelerde...

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ