MENÜ

Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek'e kötü haber!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek'e kötü haber!

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek PFDK'ya sevk edildi.

İki başkanın Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine neden olarak ''Spormentliğe aykırı açıklamaları'' gösterildi. Ayrıca Antalyaspor-Fenerbahçe mücadelesindeki saha olayları ile çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, Sarı-Lacivertliler de disiplin kuruluna sevk edildi.

Hatırlanacağı üzere Finansal Fair Play kuralları nedeniyle başı dertte olan Sarı-Kırmızılılar'da başkan Dursun Özbek'in bu konularla ilgili bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalara Aziz Yıldırım cevap vermişti. Sonrasında söylediklerinin yanlış anlaşıldığını dile getiren Özbek, 2'nci kez açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Özbek'in bu iki açıklamadan biri yüzünden PFDK'ya sevk edildiği tahmin ediliyor.

DURSUN ÖZBEK NE DEMİŞTİ?

“UEFA’nın bu Finansal Fair-Play kurallarının nedeni büyüyen futbol ekonomisine kara paranın girmemesi. Galatasaray bahisle, şikeyle, muhattap olmamış, kara para ve manipüle edici bir olayı yok. Demek ki Galatasaray, Finansal Fair-Play’e aykırı bir şey yapmamış. Galatasaray, UEFA’nın marka değerine katkı yaptı. Her maç çıkıp 8-10 yememişiz! İngilizler’den kupa almışız.!”

AZİZ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Başkanı, ‘8 yemişler filan, şikeden dolayı’ demiş. Cahilce konuşmalar bunlar. Bir kere Finansal Fair-Play’de böyle olaylar yok. Doğru yapmamışsanız ceza alırsınız.”

‘Tarihlerine baksınlar’

“Fenerbahçe şike yapmadı. Şikenin en kralını Galatasaray yapmıştır. Ankaragücü 8-0, Malatya’ya giden arabalar... Yargıtay onayladıktan sonra hem ben hem Fenerbahçe olarak, TFF ve UEFA’daki kurumlar hakkında davalar açacağız. Ne dedim, ‘UEFA çatırdayacak’ dedim. Çatırdadı. Nerede o söylenenler, iddialar?.. Milli Takım 8 tane yedi, hepimiz üzüldük. Beşiktaş 8 tane yedi, hepimiz üzüldük. Ama Galatasaray Başkanı unutmasın, Fenerbahçe onlara 6 tane attı. Onlar tarihlerine baksınlar.”

‘Biz bir şey söyledik mi?’

“Ülkeye şikeyi getiren Galatasaray Kulübü’dür. Herhalde yanındakiler söylüyor bunları Özbek’e. Söylediklerini adama yuttururlar. Mahkemeler devam ediyor, bitsin. Ondan sonra ne istiyorsan söylersin. Eğer şike meselesini savunuyorsanız, demek ki sizin 3 Temmuz kumpası ile bağınız var. Biz bir şey söyledik mi? Hayır... İşin içinden çıkamayınca Fenerbahçe’ye saldırıyorlar.”

ÖZBEK'TEN YILDIRIM'A CEVAP...

"Ben UEFA’nın ve sporun ruhundan, felsefesinden bahsettim. Ne bir takım adı andım, ne de hedef gösterdim ama, ’sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır’ derler ya, bu da o hesap. Söylediklerim hakkında yorum yapanlara, kalem oynatanlara, programı baştan sona bir kez daha izlemelerini öneriyorum. Nedense birileri, her şike kelimesi geçtiğinde üzerlerine alınıp yaygara kopartıyor. Aklı olan, yıllardır gündem değiştirme amaçlı olarak sahnelenen bu oyuna, bu tiyatroya itibar etmiyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada herkes kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor."

Haberin Devamı
YORUM YAZ