MENÜ

Aziz Yıldırım: Fenerbahçeliler vefalıdır

Aziz Yıldırım, Lig Radyo’ya konuştu. Başkan Yıldırım, seçileceğine emin olduğunu söyleyerek, “Ben 20 sene Fenerbahçe için çalıştım, hapis yattım. Fenerbahçeli insanlar vefalıdır” dedi.

Aziz Yıldırım: Fenerbahçeliler vefalıdır

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

‘1 milyon üye hız kazanacak’

“Bir milyon üye projesi Fenerbahçe’nin ana damarlarından biridir. Çok hızlı başladı ama Türkiye’deki ekonomik şartlardan dolayı yaşanan sıkıntılardan ötürü projenin aynı hızla ilerlemesini sağlamak zor oluyor. 24 Haziran’dan sonra inşallah ülkemizde ekonomik şartlar düzelecek ve Fenerbahçeliler kulübe üye olacaklar. Biz de daha fazla reklam ve tanıtım yaparak bu projenin Fenerbahçe adına neden önemli olduğunu anlatacağız. 10 bin ve 2 bin rakamlarını düşürmek genel kurul iradesine bağlı.”

‘İhtilal yapacaklarını söyledim’

“3 Temmuz yaşanmasaydı Fenerbahçe, Türkiye’nin ilk 30 büyük şirketi arasına girecekti. Biz o dönemde yüzde 15 halka arz gerçekleştirecektik ve 270 milyon Dolar kulübün kasasına girmiş olacaktı. Kulübün o tarihte borcu 150 milyon Dolar’dı. FETÖ’yü ilk olarak 2006 yılında hissettim. Askerliğimin konuşulduğu dönemde bana bazı haberler geldi, ‘Devlet seninle uğraşıyor’ diye. O dönemlerde devletin benle neden uğraştığını anlayamadım. Sonra jandarmadaki bazı astsubayların askerlik şubelerine giderek benimle ilgili soruşturma yaptıklarını duydum. Süreç ilerledikçe bir gücün benimle ilgili algı operasyonu yaptığını hissettim. 15 Temmuz’dan bir sene önce katıldığım bir televizyon programında, ‘Bunlar 50 bin kişiyle ihtilal yapacaklar’ sözünü söyledim.”

‘Keşkem olmadı’

“20 yıl 3 ay boyunca, ‘Şunu da yapmasaydım’ dediğim hiçbir şey olmadı. Yaptıklarımın hepsini yaşadım. Yaşadığım için de mutluyum. Doğrudur, yanlıştır bilemem ama yaşamam gerekiyordu. Ben istedim, artısı ile eksisi ile benimdir.”

‘Baskette 30 milyon’

“Basketbolda Obradovic’in futbol karşılığı Mourinho ve Guardiola! Onları getirirseniz, o kadroları kurarsanız dengeyi sağlarsınız. Futbolda bütçem her şey dahil 80-90 milyon Euro civarında... Üst seviyeler için 200-250 milyon Euro’ya ihtiyaç var. Basketbolda o takımı 30 milyon Euro’ya kurabiliyorsun. Aradaki fark bu!”

‘Sen rahat ol’

“(Seçilirseniz sorusu üzerine) Seçileceğim ben rahat ol sen, takma kafanı. Ben, 20 sene Fenerbahçe için çalıştım, Fenerbahçe için hapis yattım, müteahhitlik yaptığım için hapis yatmadım. Fenerbahçeli insanlar vefalıdır.”

‘Diğer büyükler 2 misli kötü’

“(Fenerbahçe satılacak iddialarıyla ilgili olarak) Fenerbahçe satılamaz! Nerden çıkartıyorsunuz! Kim sahibi olabilir Fenerbahçe’nin! Durum sıkıntılıysa 1907’den bu yana para nasıl bulunmuşsa, 20 yıldır ben nasıl buluyorsam öyle bulunur para! Fenerbahçe, ekonomik rasyonaliteye sahiptir. Öteki büyük takımlar, Fenerbahçe’nin 2 misli kötüler. Ama onlar da bir çare bulurlar."

‘Kocaman’la konuşmadık’

“Aykut Kocaman ile Konyaspor maçından sonra konuşmadık. Çalışmalarını sürdürüyor. Seçimden sonra konuşacağız. Osmanlı maçından sonra ona, ‘Niye tüm yükü üzerine alıyorsun, başarısızlık varsa hepimizindir. Niye bırakıyorsun?’ dedim. Göreve devam etti. Geride kalan sezonda oynanan futboldan memnun olduğum dönemler de oldu, üzüldüğüm dönemler de...”

'CEO da benim'

“Bizde CEO olarak görev yapan Hasan Yılmaz görevi bırakmak istediğinde dedi ki, ‘Her gün 1-2 milyon lira paraya ihtiyaç var. Tamer (Yelkovan) beye gidiyorum, sizi bekliyoruz. Başkan gelsin çözeriz diyor. Burada tek CEO var o da sizsiniz.’ Doğru söylüyor. Para yok olmayacak da!”

‘Şeker hastası değilim’

“Tutturmuşlar şeker hastasıyım diye! Değilim kardeşim. Normal şeker insanda 110 seviyesinde olur. Bende bazen 130-140 oluyor, bazen de 107. Bir şey bulamayınca kulp takıyorlar işte.”

‘Seçilmezsem işime dönerim’

“Seçilirsem, 4 Haziran sabahı erkenden kulübe gelirim. Seçilemezsem güzel bir nefes çekeceğim. İşlerime döneceğim. Çocuklar, mühendisler yürütüyor... Çok zarar var orada!”

Haberin Devamı
YORUM YAZ