MENÜ

Aziz Yıldırım: Emre'yi yönetime alacaktım

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım, Emre Belözoğlu ile ilgili olarak, "Emre'yi aradım, telefonu çaldı ve açılmadı. Sonra duydum ki, sözleşmesini 1 yıl uzatmış. Uzatmasaydı, yönetime alacaktım." ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım: Emre'yi yönetime alacaktım

Fenerbahçe'nin tarihi başkanlık seçimine sayılı günler kala televizyon ekranlarında başkan adaylarını kozlarını paylaşmaya devam ediyor.

Son olarak Fenerbahçe'nin mevcut Başkanı Aziz Yıldırım, CNN Türk'te yayınlanan Türkiye'nin gündemi programına katıldı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

"Davayı ürkmeden, korkmadan sonuna kadar takip etmek lazım. Hem hesap soracağız, hem de içeride ve dışarıda sportif başarıyı elde etmek için her şeyi yapacağız. Taraftarlarımızı heyecanlandırmak için ne gerekirse, transfer de dahil, onu da yapacağız."

"Karar çıkacaktır, çıkmazsa arkadaşlara bırakır giderim. Ama 3 yılı tamamlayacağım, hesap sormak için her şeyi yapacağım."

"Türk futbolunu yeniden organize etmezsek, bizim için her şey tesadüf. 2000 yılında söylediğim söz geçerli olacaktır. Bütçeyi 200-250 milyonlara çıkarırsak, Avrupa'da başarılı olabilecek seviyeye geliriz. 2011'de gelmiştik ama 3 Temmuz'u yaptılar."

"Galatasaray maçında hakem hatası olmasaydı, bugün şampiyon bir takımın başkanı olarak sizinle konuşacaktım ama müsaade etmediler, engellediler."

'Hatalı transferlerde hata teknik adamların'

"Van Persie'yi aldık, 20 bin kişi karşıladı, istediğimiz verimi alamadık. Anelka'yı biz aldık, Alex'i biz aldık. Bu tip büyük transferlerde yönetimin katkısı oldu. Diğer oyuncuları teknik direktörler aldı. Hatalı transferlerde, teknik direktörlerin hatası oldu."

'Terraneo Klopp ile görüştü'

"İtalyanı aldık, sportif direktör yaptık ve biz karışmayalım dedim. Capello'yu getirecektik, Çin'den teklif aldı, oraya gideceğini söyledi. Liverpool'da çalışan Klopp ile de görüştü ama o gün Türkiye'ye gelmek istemediler. Bir gün Pereira'yı aldı ve geldi."

"Emre'yi aradım, telefonu çaldı ve açılmadı. Sonra duydum ki, sözleşmesini 1 yıl uzatmış. Uzatmasaydı, yönetime alacaktım."

'Ozan Tufan olmuyor'

"Ozan Tufan ile ben konuştum, Ali Yıldırım konuştu, başkaları konuştu. Yükselmesi ve büyümesi için yapması gerekenleri anlatmamıza rağmen yapmıyor. Biz 1 defa anlatıyoruz, antrenör 10 kere anlatıyor ama maalesef öyle bir yapısı var, olmuyor."

'Aykut başka bir değer'

"Aykut bizim için başka bir değerdir. 3 Temmuz'u yaşayıp da orada durmak... Para yok, pul yok, başkan hapiste, yöneticiler hapiste... Böyle bir ortamda futbol takımını topluyorsunuz ve berabere kaldığınız için yarım puanla falan ligi kapatıyorsunuz."

"Biz hiç panikle oyuncu almadık. İhtiyacınız varsa alırsınız. Janssen'i 25 milyon pound'a başkanı son gece başka bir kulübe satmadı. 30 milyon pound istemiş ve oyuncu kalmış. Düzenli olarak oynamak için, bizi tercih etti. Gece 12'de transferi yaptık ya..."

"Kaç maç diye söylemeyeyim. Bazı maçlarda keyif aldık yani. Bazılarında da hep beraber üzüldük."

"Aykut Kocaman'ın hedefi, prensipleri olan, sahada bir sistemi olan bir takım yaratmaktı. Galatasaray'ı yenseydik, sayın Bülent Yıldırım 3 penaltıdan birini verseydi, bugün şampiyonduk. Bu kadar da ucuz bu iş."

'Tribünde gelen hakaret etmeyecek'

"Tribünde eroin, kokain, esrar içenlerle mücadele ettim. Bu tribünlerde Fenerbahçe oyuncusuna hakaret edenlerle mücadele ettim. Son dönemde ne yaparlarsa yapsınlar dedim. Önümüzdeki yıllarda tribünlerle tamamen ben ilgileneceğim. Tribüne gelen hakaret etmeyecek."

"Ben hapishaneye gittim, bir insan beni ziyarete gelmedi. Kim geldi? Kayseri Başkanı Recep bey ve Manisa başkanı geldi. Bir de Eskişehir Başkanı Halil Ünal geldi. Kırıldım yani. Çoğu da değişti. Bu kadar şey yapmama rağmen, bir tanesi destek vermedi."

'Galatasaray bizi Kadıköy'de 19 yıldır yenemiyor'

"6 şampiyonluk ve 9 ikinciliğimiz var. Denizli'de maçın 16 dakika uzatılması var, atılan konfetiler var, halbuki maçın düdükle bitirilmesi lazım ve maçın tatil olarak, hükmen mağlubiyet ile Fenerbahçe'nin şampiyon olması lazımdı.Galatasaray bizi Kadıköy'de 19 yıldır yenemiyor. Beşiktaş da 13 senedir yenemiyor. Kadıköy'ü kapattık onlara. Bizden önce Kadıköy'de 3 atarlardı, 5 atarlardı."

'Fenerbahçe'ye yakışmaz'

"Kongrede katılımın 24 binin üzerine çıkacağını düşünüyorum. Çekişmeli olabilir. Güzel, sakin bir ortamda, demokratik, çağdaş bir seçim yaşayacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Kasıt ne? Ne olacakmış yani, ne çalınacakmış? Bugüne kadar herhangi bir seçimde bir şey oldu mu? Bu kongrede de bir şey olmaması için bana düşen bir görev varsa yerine getiririm. Ben hiçbir şey olacağını zannetmiyorum. Beklemiyorum da. Fenerbahçe'ye yakışmaz."

'13 bin oyu alan seçimi kazanır'

"Fenerbahçe kongre üyelerinin gelip oy kullanmalarını bekliyoruz. İradelerine saygılı olacağız. Kim ne kadar oy alır, bunu tahmin etmek zor. 13 bin oyu alan seçimi kazanır."

'Aynı şartlarda yarışalım olmaz'

"Ben Fenerbahçe kulüp başkanıyım. Herhangi biri değilim. 20 yıldır başkanlık yapan bir kişiyim. Aynı şartlarda yarışalım edelim meselesi olamaz. Ben bu kulüp için 1 yıl 365 gün hapis yatmışım. Bir gün gık dememişim. Ben böyle bir adamım, ayrı bir insanım. Aynı şartlarda yarışalım olmaz. Ben 26 bin üyenin 20 binini birebir tanıyorum. Derginin kapağında ben varmışım falan. O ne getirir ya... Ben 20 senedir imtiyazlar kazandım. Ali Koç ile aramızda şartlar eşit olamaz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ