MENÜ

"Aziz Yıldırım çizmeyi aştı"

Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, oyucuları Kerem Gönlüm'de doping maddesine rastlanması sonrası Fenerbahçe ile yaşanan gerginliğe değinirken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a atfen basına yansıyan sözlere ise büyük tepki gösterdi.

"Aziz Yıldırım çizmeyi aştı"

Efes Bira Grubu’nun global markası Efes Pilsener’in, ULEB Avrupa Ligi ana sponsorluğunu 3 yıl uzatması konusuyla ilgili The Ritz Carlton Otel’de düzenlenen toplantıda yer alan Tuncay Özilhan, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın ağzından, bir gazete ve televizyona yansıyan cümlelere adeta ateş püsküren Özilhan, "Kerem Gönlüm konusunda hukuki sürecin devam ediyor olması nedeniyle, bugüne kadar basın bültenleriyle kamuoyunu bilgilendirmenin dışında bir açıklama yapmadık. Ancak Aziz Yıldırım’a atfen dün yayınlanan haberlere cevap verme zorunluluğunu hissediyorum. Aziz Yıldırım, çizmeyi aşmıştır. Kendisini aklı selime davet ediyorum" dedi.

Aziz Yıldırım’ın Efes Pilsen Kulübü ile ilgili açıklamalarını, hem kastını, hem de haddini aşan beyanlar olarak değerlendirdiğini vurgulayan Tuncay Özilhan, şöyle devam etti: "Türk basketbolunun 33 yıldır hizmetinde olan, başarıları ve gerçekleştirdiği ilkleri ile anılan, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ULEB Avrupa Ligi, FIBA ve NBA nezdinde itibara sahip Efes Pilsen Kulübü ile ilgili bilgilerini gözden geçirmesinde fayda görüyorum. Eğer arzu ederse, basketbol tarihimizin 100 yılını anlatan ve camia tarafından çok beğenilen kitabımızı kendisine gönderebilirim. Böylece, Fenerbahçe takımında geçmişte ve günümüzde forma giyen basketbolcuların bazılarının çocuk yaşta geldikleri Efes Pilsen Kulübü’nden yetiştiklerini, bugün NBA ve Avrupa takımlarında başarıyla forma giyen sporcularımızın Efes Pilsen’den geçtiklerini de öğrenmiş olur. Ayrıca yine Efes Pilsen Kulübü’nün altyapısından başlayarak (A) takıma kadar yükselmiş, başarılar kazanmış, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’nın büyük kulüplerinde antrenörlük yapmış ve yapmakta isimlerden de haberi olur."

"DOPİNG OLAYI ÇOK HASSAS BİR KONU"
Efes Pilsen’in Türk basketbolunda lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı en fazla kazanan ekip olduğunu belirterek, basketbola hizmetlerini sadece spor kulübü çatısı altında da yapmadıklarını aktaran Tuncay Özilhan, yaşanan doping olayının ise çok hassas bir konu olduğuna değindi.

Özilhan, Efes Pilsen Kulübü’nün 33 yıllık tarihinde iki doping vakası olduğunu dile getirerek, "Doping konusu çok hassas ve karışık bir konu. Tarihimizde 2 vaka var. Biri saçları dökülmesin diye kullandığı ilaç nedeniyle sıkıntı yaşayan Ermal, ki o madde artık yasaklı maddeler listesinden çıkarılmış durumda. Diğeri de Kerem. Kerem ile ilgili konu henüz hukuki değerlendirme aşamasında. Karar açıklanmadı. O nedenle herkesin konuya ilişkin açıklama yaparken dikkatli olması ve sürece ve karar vericilere etki yapmamaya özen göstermesi gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

"AZİZ YILDIRIM, ÖNCE KENDİ KULÜBÜNE BAKSIN"
Kerem Gönlüm’de tespit edilen "Cathine" maddesinin hangi yolla alındığı konusunda bilgileri bulunmadığını ifade eden başkan Özilhan, şunları kaydetti: "Araştırıyoruz. Bu işi bilenlere, farmokologlara danışıyoruz. Bildiği olan varsa gelsin paylaşsın. Ne olduğunu birlikte ortaya çıkaralım. Şunu açık ve net söylüyorum, Efes Pilsen Kulübü kurumsal yapısı ve etik anlayışı ile tanınmış bir kulüptür. Organize işlerin içinde hiçbir zaman olmamıştır. Asla olmayacaktır. Ne olduğunu, nasıl olduğunu araştırıyoruz. Bulduğumuzda da gereğini yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kaldı ki Aziz Yıldırım önce kulübünün basketbol, voleybol, yüzme ve kürek gibi branşlardaki doping sabıkalarına baksın. Hatırlamakta zorluk çekerse, internette yapacağı kısa bir gezinti, anılarını tazelemesini sağlayacaktır."

"KEŞKE SADECE SALON YAPARAK KATKI OLSAYDI"
Aziz Yıldırım’ın söylediği ileri sürülen, "Bir salon bile yapmadılar" sözlerine değinen Tuncay Özilhan, "Keşke sadece salon yaparak spora katkı yapılabilseydi. Evet, Fenerbahçe Kulübü salon yapıyor, ama biliyor musunuz ki, o salon aslında yapılması planlanan alışveriş merkezinin yan unsuru. Yani yapılacak alışveriş merkezinden jenere edilecek para ile yapılacak bir yatırım. Arsası da hediye ve tahsisli. Aynı şartlarla biz de bir salon yapmaya hazırız" cümleleriyle yanıt verdi.

Kendilerinin de uzun yıllardır salon yapabilmek için merkezi bir yerde arsa aradıklarına değinen Özilhan, "Buyursunlar gelsinler. Konuşalım, görüşelim. Aziz Yıldırım sanırım Efes Pilsen Kulübü’nü de yönetmek istiyor. Bütçe detaylarına kadar girmiş. Ama bilmediği şey, telaffuz ettiği meblağ bizim sadece basketbol takımımıza değil, Türk sporuna yaptığımız tüm katkıları içeriyor ki, buna büyük kulüplerin sponsorlukları da dahildir" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN’A NE ŞİKAYETİNDE BULANACAKMIŞ, MERAK EDİYORUM?"Aziz Yıldırım’ın, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edeceği şeklindeki sözlerini hayretle karşıladığını dile getiren Tuncay Özilhan, "Başbakan’a ne konuda şikayette bulunacağını merak ediyorum?" dedi.

"Fenerbahçe takımının her yenilgisinden sonra, rakip takımın küme düşürülmesi istenecekse ve Başbakan’a gidilecekse, Türkiye’nin çekeceği var demektir" diyen Özilhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Fenerbahçe’nin şampiyon olması için Efes Pilsen Kulübü’nün küme düşürülmesi isteniyorsa o başka. Play-off finalinde meydana gelen olaylar yüzünden 5 maç ceza aldılar. Şu anda maçlarını seyircisiz oynuyorlar. O dönemde Aziz Yıldırım bir telefon açıp özür bile dilemedi. Başta da söylediğim gibi, bu güne kadar devam eden hukuki süreci etkilememek için suskun kalmayı tercih ettik. Ancak artık bu aşamadan sonra Basketbol Federasyonu yetkililerini gereğini yapmaya davet ediyoruz. Süreci ve karar vericileri etkilemeye çalışanların disiplin kuruluna sevk edilmelerini bekliyoruz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ