MENÜ

Aziz Akkaya: Madalya iştahımız en büyük motivasyonumuz

A Milli Kadın Takım Yardımcı Antrenörü Aziz Akkaya, Ay-yıldızlılarımızın madalya iştahının yüksek olmasının başarı için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Aziz Akkaya: Madalya iştahımız en büyük motivasyonumuz

A Milli Kadın Takım Yardımcı Antrenörü Aziz Akkaya, Ay-yıldızlılarımızın madalya iştahının yüksek olmasının başarı için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Geriye dönüp baktıkları süre içerisinde takıma vermek istedikleri mesajları aktardıklarını kaydeden Aziz Akkaya, “Detaylara dikkat edip, takımın hem oyun hem de arkadaşlık anlamında bir arada olmasını sağlayacak bir ortam sağlıyoruz. Arkadaşlığın yanı sıra bir yandan da basketbola ve setlere yoğunlaşacağız. Tabii ki bu arada kondisyon olarak da oyuncuların iyi duruma gelmelerini sağlayacağız. İstanbul’da bir hazırlık kampı gerçekleştirmiştik. O dönem burada olmayan arkadaşlarımız da vardı. Bizler oyuncu havuzumuzu genişletmek adına bir çok arkadaşımıza kampta yer verdik. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar her şeyin doğru olduğunu gösteriyor. Oyunlardaki ilerlemeyi görüyoruz. Takım olarak çok güzel bir havamız var ve bu kamp süreci boyunca da bu gelişecek” dedi.

Haberin Devamı

“Havuzdaki Oyuncu Sayısı Artıyor”

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun almış olduğu yabancı oyuncu sayısının 3’e düşürülmesinin yerli oyuncu havuzunun gelişmesinde etken olduğunu vurgulayan Akkaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Yabancı oyuncu sayısının 3’e düşürülmesiyle birlikte çok fazla Türk oyuncu süre almaya başladı. Elbette genç oyuncular da şans buldular. Ligde mücadele eden 14 takımın en az 14 oyuncusu daha fazla süre alırken, ekonomik değerler nedeniyle yabancı oyuncuların fiyatlarının yükselmesi, havuzdaki sayının artmasına neden oldu. Oyuncu havuzunun sayısı artarken, kulüplerimizin altyapılara daha fazla değer vermesi ve daha fazla yatırım yapması gerekiyor. Burada Süper Lig’de mücadele eden kulüplerimize de iş düşüyor. Türkiye Basketbol Federasyonu bu çalışmaları yapıyor ve oyuncu havuzu da istediğimiz seviyeye geliyor.”

Altyapıda görev yapan antrenörlerin oyuncu yetiştirme konusuna eğilmelerini gerektiğini belirten tecrübeli basketbol adamı, “Kazanılan şampiyonluklar gün geliyor unutuluyor. Sezonu şampiyon olarak tamamlıyorsun ama bir sonraki sene hemen başlıyor. Altyapıda görev yapan antrenörlerin oyuncu yetiştirme peşinde olması gerekiyor. Baktığınızda, milli takımda bir oyuncu olduğunda ‘bu oyuncuyu kim yetiştirdi?’ diye mutlaka soruluyor. Sonunda da herkes o antrenöre odaklanıyor. Değerli bir ürün nerede çıkıyorsa insanlar da oraya akın ediyor. Burada da oyuncuları kim yetiştiriyorsa, herkes o antrenörün peşinde oluyor. Antrenör de bu durumda kendisine değer katıyor. Ülkemizde bunun çok açık örnekleri var.” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Ülke Olarak Hep Büyük Turnuvalarda Yer Alıyoruz”

İspanya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda, Avustralya, Arjantin ve Nijerya ile oynayacağımız karşılaşmaları da değerlendiren Akkaya, mücadeleci kimliğimizin önemli bir faktör olduğunu belirtti. A Milli Kadın Takım Yardımcı Antrenörü Aziz Akkaya, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Katıldığımız organizasyonlarda çok fazla maç kazansak da madalyaya ulaşamadık. Antrenörümüz Ekrem Memnun’un da dediği gibi, oynadığımız 16 maçın 13’ünden galibiyetle ayrıldık. Ama 2 şampiyonada da madalyaya ulaşamadık. Bizden daha fazla yenilgisi olan takımlarsa madalya kazandılar. Bizim tüm hedefimiz madalyaya ulaşmak. Arka arkaya iki Olimpiyat Oyunu, iki Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonaları’nda yer almamız, bizi değerli kılarak umutlandırıyor. Çünkü bir önceki yılın Avrupa Şampiyonu Sırbistan burada yok. Çekya, Dünya Şampiyonası’nda final oynadı ve burada yok. Ayrıca Rusya da bu organizasyonda yer almıyor. Biz ise ülke olarak hep buralarda yer alıyoruz. Bu devamlılık bizi değerli kılarken, madalya iştahımızın olması, ayrı bir motivasyon olacak.”

YORUM YAZ