MENÜ

Azarenka sezonu kapadı

Kadınlar tenisinin dünya eski 1 numaralarından Belaruslu Victoria Azarenka, sakatlığının etkilerini atlatabilmek için sezonun geri kalanında mücadele etmeyeceğini açıkladı.

Azarenka sezonu kapadı

Azarenka, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, kendisi için zor bir yılı geride bıraktığını belirterek, "Maalesef sezonun kalan bölümünde herhangi bir turnuvaya katılamayacağım. Sakatlığıma rağmen her gün kendimi daha fazla zorlayarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Ancak bu yaklaşım, şu an benim için doğru değil gibi gözüküyor. Bu zaman içinde, gelecek sezon en iyi halimle kortlara dönebilmek için tam anlamıyla sağlığıma kavuşmaya çalışacağım. Kalan turnuvaları kaçıracağım için üzgünüm ama önümüzdeki sezon yüzde 100’ümle kortlarda olacağım" ifadelerini kullandı.

Sezon boyunca birçok sakatlık yaşayan 25 yaşındaki tenisçi, bu yıl takviminde yer alan ve katılmayı planladığı 16 turnuvanın 7’sini kaçırdı. Sakatlıkların etkisiyle tek kadınlar dünya sıralamasında 25’inciliğe kadar gerileyen Azarenka’nın, Avustralya Açık’ta 2012 ve 2013 yıllarında olmak üzere iki "grand slam" şampiyonluğu bulunuyor.

WTA sezonu, 2 Kasım’da Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenecek turnuvayla sona erecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ