MENÜ

Aykut Kocaman: Yoğun tempoda 4 galibiyet

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 11 günlük süre içinde yaptıkları 4 maçta aldıkları sonuçlar nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

Aykut Kocaman: Yoğun tempoda 4 galibiyet

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında BATE Borisov’u 1-0 yenerek 3. tura yükseldikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, son dönemde aldıkları sonuçları ve maçı şöyle değerlendirdi:

"11. gün ve 4. maçı oynadık. 3’ü deplasmandı. Bu maçta da seyirci olmadığı için içeride deplasman gibiydi. 4 maçın sonunda, 2 galibiyet ve bir de tur getirdik. Son derece mutluyuz. Bugün çok net göründü, özellikle öne geçtikten sonra istediğimizi elde ettikten sonra yorulduk. Skoru korumanın verdiği ruhsal yorgunluk ve fiziksel yorgunluk, net bir şekilde göründü. Öne geçmeyi başardıktan sonra çok fırsat yarattık. 7-8 tane herhalde gol pozisyonu vardı ancak değerlendiremedik. BATE gibi organize takımlar karşısında biraz fiziksel olarak zafiyet gösterirseniz, maçın sonları biraz gerilimli olabiliyor. Bütün oyuncu arkadaşları 11 günlük periyottaki özverili davranışları ve gösterdikleri performans için tebrik ediyorum. Amacımıza ulaştık, en azından şimdilik."

Son 11 günde 4 maçta gol yemediklerinin hatırlatılması üzerine Kocaman, "4 maçta az pozisyon verdiğimiz bir gerçek. Ama dönemsel diye düşünüyorum. Yapmamız gereken şeylerin en başında gelen takım savunmasında, belirgin bir düzelme var" diye konuştu.

Kurulan dev ekran önünde maçı izleyen taraftarlar arasında olay yaşandığı ve saha içine de gelen havai fişekler hatırlatılarak yöneltilen "Taraftar zarar mı veriyor? Ne yapmaları gerekir?" şeklindeki soruya Kocaman, "Taraftarın zarar verdiğini söylemek ağır olur. Zarar vermek için yapıldığını düşünmüyorum. Ancak doğru olmadığını da düşünüyorum. Maç içinde ilginç bir gösteri oldu. Nasıl, kimin aklına geldi bilmiyorum. Dünyanın herhangi bir yerinde kolay yapılabilecek bir şekil mi onu da düşünüyor insan. Diğer taraftan bakıldığı zaman da maçın ritmi bir anda bozuldu. O andan itibaren sanki biraz daha ritmimizin bozulduğu da gerçek" şeklinde yanıt verdi.

Taraftara bu konuda bir mesajı olup olmadığı sorulan Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, "Mesaj vermenin anlamı olmadığını daha önce de söyledim. Hem mesaj adamı değilim hem de bir şeyler söyleniyor ama boşa, suya yazı yazmak gibi oluyor. Herkes biliyor zaten her şeyi. Fazla konuşmanın da anlamı yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ