MENÜ

Aykut Kocaman: Sıfırdan başlayacağız

İlk maçta 10 kişi kalmalarının hem kendileri hem de rakibin oyun düzenini bozduğunu söyleyen Aykut Kocaman, “Onlar istedikleri ortamı bulabileceklerini düşünecek. Biz de taşıdığımız turu geçme gayretini sonuna kadar göstereceğiz” dedi

Aykut Kocaman: Sıfırdan başlayacağız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bate Borisov ile oynayacakları rövanş maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, bir yandan temkinli, öte yandan iddialı sözler sarfetti. Tecrübeli hoca, “İlk maç öncesinde zorlu bir seri olacağını söylemiştim. İki takımın da tura yakın olduğunu, Bate’nin organizasyon disiplini açısından belki bize göre bir adım önde olabileceğini, ancak bireysel kalite açısından ve tecrübe açısından avantajlarımız olduğunu düşünüyordum. Maç da aynen bu şekilde gelişti. Özellikle Bate’nin 10 kişi kalmamıza rağmen disiplin ve savunma düzenini bozmadan oynaması, maçı çok istediğimiz halde skoru lehimize çeviremememizde en önemli faktörlerden birisi oldu. 10 kişi kalmak hem bizim hem rakip adına oyun düzenini bozdu. Yarın (bugün) herkes sıfırdan başlayacak. Onlar istedikleri ortamı bulabileceklerini düşüneceklerdir. Ancak biz de kendi sahamıza taşıdığımız, turu geçme gayretini sonuna kadar sahada göstereceğiz hep beraber” diye konuştu. Kocaman, bu turdan sonra finali düşünmenin hayalcilik olup olmayacağı sorusuna, “Biz Türkler’in bu konudaki davranış biçimleri, başlarken o havaya girebilirsek biraz daha hızlı bir şekilde gitme, kapasitenin de üzerine çıkarak hızlı gitme şansı veriyor. Uzun bir aradan sonra tur maçına çıkıyoruz. Turu geçme ihtimalimiz bir adım önde olsa da, rakibimizle ortak görünüyor. Bu turu geçersek, Avrupa’da ilerleme azmi konusunda bir adım daha doğru yöne doğru adım atmış olacağız” yanıtını verdi.

‘Kimseyi bekleyemem’

Aykut Kocaman, Krasiç’in satılıp satılmayacağı sorusu üzerine, “Söz konusu dahi değil. Bazı oyuncuların adaptasyon süreci kısa olabiliyor, bazılarının uzayabiliyor. Krasiç de böyle bir sıkıntı yaşadı. Geldiğimiz evrede hiçbir oyuncuya, sezonun ilk yarısında yaptığım gibi şans vererek düzelmesini bekleme şansına sahip değilim. Telafinin olmadığı zamanları yaşıyoruz. Oyuncuların kendilerini kadronun içine sokacak performansı ortaya koymaları gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Yalçın Türk

Haberin Devamı
YORUM YAZ