MENÜ

Aykut Kocaman gurur dolu

Kocaman 90 dakika sonunda bir hayli üzgün ama gururluydu. “Fenerbahçe varolan futbolcularıyla en azından bir üst seviyede oynamalıydı” diyen başarılı hoca, “Ancak ilk kez bu seviyede maça çıktık. Gelecek yıl daha iyi planlama yapılmalı” ifadelerini kullandı

Aykut Kocaman gurur dolu

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Benfica’ya elenmeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rakibin baskılı oynayacağını bildiklerini söyleyen Kocaman, “Onlar golü bulduktan sonra hemen karşılık da verdik. Bu gol, telaşlı halimizi dindirdi. Ancak orta sahadaki bir faulden sonra en büyük hatalardan birini yaptık ve anlamsız bir gol yedik. Bu bizi demoralize eden ve aşağı çeken bir gol oldu. Planlarımızı da alt-üst etti. Avantaj hâlâ bizdeydi ama rakibe de maçı domine etmek açısından moral sundu. Özellikle Kuyt’ın sakat sakat oynaması, Selçuk’un kenara çıkmasıyla boy avantajını kaybetmemiz önemli eksiklerimiz oldu. 3. golden sonra artık maç tamamen Rus ruleti halindeydi. Biraz da şuursuzduk” dedi.

‘Takım tecrübesi önemli’

Eksiklerle ilgili bir soruya da cevap veren Kocaman, “Fenerbahçe takımı varolan futbolcularıyla en azından bir üst seviyede oynamalıydı. Keşke Fenerbahçe gelecek sene de yarı finali bu oyuncularla görse. Bireysel tecrübeden ziyade takımın tecrübesi daha önemlidir. Kulüp olarak neler biriktirdiğiniz önemliydi. Fenerbahçe buraları test etti, seviyesini gördü. Gelecek sene buna göre planlar yapılmak zorunda. Benfica 12-13 kez yarı final oynayan bir ekip. Biz ilk defa bu seviyedeyiz. Bütün görmekte fayda var” diye konuştu.

Daha ne yapsın!


En kötü dönemde takımının başında durdu. Eleştirilerin hedefinde kaldı ama yılmadı, Fenerbahçe’nin başarısı için çalıştı. Geçtiğimiz sezon Avrupa’dan men edilen Fenerbahçe ile bu kez tarih yazdı. UEFA Avrupa Ligi’nde takımını yarı finale çıkaran Aykut Kocaman, dün gece önemli eksiklere rağmen tüm kozlarını oynadı. Yıldız isimlerden Meireles’in sakatlığı, Webo ve Mehmet Topal’ın cezası nedeniyle olmadığı gecede imkânları sonuna kadar zorladı. Benfica karşısında da ilk yarıda Selçuk Şahin, 2. devrede Gökhan Gönül sakatlıkları nedeniyle maçı yarıda bırakmak zorunda kalınca, sistem ve planlar alt-üst oldu.

YORUM YAZ