MENÜ

Aykut Kocaman basın toplantısı düzenledi

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ve oyunculardan Reto Ziegler, BATE Borisov maçı öncesinde Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın toplantısında konuştu.

Aykut Kocaman basın toplantısı düzenledi

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda yarın BATE Borisov'u 0-0'ın rövanşında konuk edecek olan Fenerbahçe'de düzenlenen basın toplantısına teknik direktör Aykut Kocaman ile birlikte İsviçreli futbolcu Reto Ziegler katıldı.

İlk sözü alan Ziegler; "Fenerbahçe'yi Avrupa'da temsil ediyor olmaktan dolayı çok memnunum. Avrupa platformunda oynamak benim için gerçekten çok önemli. Hem benim için, hem takım hem de hocamız için tur atlamak çok anlamlı. Bizi yarın çok zor bir maç bekliyor. Taraftarımız olmadan kolay olmayacak. ama bu ilk kez değil, daha önce de taraftarsız maç oynamıştık. Hocamız bizi bu maç için iyi hazırladı. Tamamen hazır bir şekilde bu maçı bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Rehavet konusuna da değinen Ziegler; "Bizim için bir final maçı ve sahaya kazanmak için çıkacağız. Hocamız bize her zaman rakibi hafife almamamızı söylüyor. Bate'ye son derece büyük bir saygımız var. Daha çok aç olan, kazanmak isteyen kazanacak o da biz olacağız" dedi.

Aykut Kocaman ise Bate'nin disiplini hiç bozmadığına dikkat çekerek; "İlk maç öncesinde de Bate'nin disiplin açısından belki bizden bir adım önde olabileceğini söylemiştik, ama bizim de tecrübe ve teknik anlamda, kalite anlamında üstünlüğümüz var. 10 kişi kalmamıza rağmen savunmayı bozmadılar, çok disiplinli oynadılar. Oyun düzenlerini bozmadılar. Yarın herşey sıfırdan başlayacak. Onlar kontratak bulacaklarını düşünecekler. Ama biz de tedbirlerimizi aldık. Tur maçına çıkıyoruz. Grup maçlarından sonra uzun bir ara vermiştik. Bu turu geçersek, azimli bir şekilde doğru adımlar atmaya devam edeceğiz. Aradaki farklar ne olursa olsun, rakibe saygılıyız. Bu bakış açısıyla kendimizi değersizleştirmiş oluyoruz. Gerekli motivasyon, dikkat sağlanmaz ise geride kalırsınız" diye konuştu.

"Emre'nin olmayışında nasıl bir değişiklik olacak ? sorusuna ise Kocaman; "Sadece isimler değişecek. Bilinen ve çok uzun zamandan beri yaptığımız çalışmaları değiştirmeye gerek yok." cevabını verdi.
Seyircisiz oynamak bu maçlık avantaj mı ? sorusunu ise Kocaman; "Fenerbahçe'nin seyircisiz olması hiç bir zaman avantaj olamaz. Tarihi boyunca gücünü taraftardan alan bir kulübüz. Böyle bir gücün arkamızda olmaması avantaj değil dezavantaj. Bir kaç zaman önce taraftarlar ile yaptığım açıklama yanlış yerlere çekilmesin ben seyircisiz oynamamıza sebep olanları, bu cezaya neden olan kişileri kastetmiştim" şeklinde cevapladı.
Aykut Kocaman; takımda Sezer ve cezalı oyuncular Bekir ile Meireles'in yanı sıra oynayamayan Emre dışında eksik oyuncu olmayacağını da belirtirken, Sow'un durumuna son idmanda bakacaklarını bu oyuncunun oynamasına engel bir durumun çıkmayacağına inandığını söyledi.

MEIRELES VE KRASIC KONUSU
Aykut Kocaman, son maçlarda kart görerek tepkileri üzerine çeken Meireles ve kadroya giremeyen Krasiç için ise önemli sözler sarfederek şöyle konuştu:
"Meireles'in satılması ile ilgili bir şey gündemde yok. Cezası bitince aramıza dönecek. Krasiç'in de yok. Krasiç'in adaptasyon ile ilgili problem var.

Tüm oyuncular için aynı şey geçerli, futbolculara şans vererek O'nu kazanma yolunu seçmeyeceğim. Çünkü buna zaman yok. Üst üste maçlar oynuyoruz, oyuncu kendisi çaba gösterecek."
Uğur DEMİRKIRDI-Hakan TARHAN, İstanbul-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ