MENÜ

Ayağınıza sağlık

Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiliz devi Chelsea, Soma için sahaya çıktı. Yaklaşık 25 bin taraftar dostça tirbündeki yerini aldı. En ufak bir tatsızlık dahi yaşanmadı. Zafer Beşiktaş'ındı ama gecenin kazananı ölenlerin yakınlarıydı.

Ayağınıza sağlık

Mayıs ayında Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan maden faciasına futbol dünyası duyarsız kalmadı. Galatasaray’ın İzmir’de Atletico Madrid’i ağırlamasının ardından dün de sıra Fenerbahçe ve Beşiktaş’taydı. İngiliz devi Chelsea’nin de katılımıyla organize edilen mini turnuva 3 maç halinde oynandı. Futbol şöleninin sonunda kupayı kaldıran Beşiktaş’tı. Ancak futbol kimsenin umrunda değildi. Yaklaşık 25 bin taraftar Saracoğlu Stadı’na geldi. Özel turnuvanın tüm gelirleri faciada hayatına kaybedenlere bağışlandı. İnsani açıdan büyük önem taşıyan özel organizasyon, aynı zamanda Türk futbolunda bir ilke tanıklık edilmesini sağladı.

Her şey mükemmel!

Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı futbolseverler tribünlere kolkola yer aldı, 3 maç boyunca tek bir olay dahi yaşanmadı. İngiliz taraftarlar da en iyi şekilde ağırlandı. Drogba’nın zaman zaman ıslıklanması dışında gece kusursuzdu. Futbola bakıldığında ise en hazır görüntü veren ekip kuşkusuz, Fenerbahçe’yi ve Chelsea’yi birer golle deviren Siyah-Beyazlılar’dı. Maç sonunda elde edilen gelirin yaklaşık 2 milyon TL olduğu belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ