MENÜ

Avrupa'nın kralı da Burak

Ligde forma giydiği 7 maçta da ağları sarsıp 11 gole ulaşan genç yıldız, Messi, Ronaldo ve Gomez'i geçerek Avrupa'nın üst düzey liglerinde 1 numaraya yerleşti.

Avrupa'nın kralı da Burak

Kuşkusuz Süper Lig’in, Türk futbolunun en formda ismi Burak Yılmaz... Ancak genç yıldızın bu formu sadece ülkemizde değil, Avrupa’da da ses getirdi. Bu sezon ligde forma giydiği 7 maçta da ağları sarsarak gol sayısını 11’e yükselten 26 yaşındaki futbolcu, takımına şimdiden kazandırdığı 13 puanla kahraman ilan edilmiş durumda. Üst düzey Avrupa liglerindeki son duruma bakıldığında Bordo-Mavili oyuncunun ilk sıraya yerleşmiş olması da, bu sıfatı hak ettiğinin bir göstergesi. Burak ile birlikte 11 golü bulunan tek isim PSV Eindhoven forması giyen Mertens. Ancak Mertens bu golleri 10 maçta atabildi. 10’ar karşılaşmada 10’ar gol atan Mario Gomez, Ronaldo ve Messi de Burak’ı takip ediyor.

Haberin Devamı

Eski partneri kutladı

Trabzonspor’da geçen sezon müthiş bir uyum sergilediği Selçuk da, Burak’ın performansından övgüyle söz etti. Galatasaraylı oyuncu, “Burak şu anda Türkiye’nin en formda, en iyi futbolcusu. Onunla gurur duyuyorum. Çok yakın arkadaşım, kardeşim gibi. Başarılarının devamını diliyorum” ifadesini kullandı.

Yasin Cam

YORUM YAZ