MENÜ

Avrupa'nın fethi!

Salzburg'da tam anlamıyla Fenerbahçeliler'in gövde gösterisi vardı. 30 bin kişilik stadın yarısını Sarı-Lacivertliler kapatırken, tribünlerin daha önce sadece Arsenal ve Bayern Münih maçlarında tam kapasiteye ulaştığı açıklandı

Avrupa'nın fethi!

Avusturya dün gece Sarı-Lacivert renklere boyandı... Şampiyonlar Ligi özlemi çeken Fenerbahçeliler, Red Bull deplasmanı için tam anlamıyla Salzburg’a akın etti. Gerek Avusturya’da yaşayanlar, gerek çevre ülkedekiler, gerekse Türkiye’den yola çıkanlarla takıma tam destek verildi.

Atmosfere şaşırdılar

Öyle ki maç sabahında yetkililer, Fenerbahçe’ye 2 bin kişilik yer ayrılmasına karşın, stadın en az yarısının Türkler tarafından doldurulacağını bildiklerini belirtip, en azından maça otomobille gelinmemesini çünkü yeteri kadar geniş bir otopark bulunmadığını duyurdular. Nitekim beklendiği gibi de oldu, 30 bin kapasiteli stada 28 bin 795 kişinin giriş yaptığı açıklandı, bunların yaklaşık 15 bini Fenerbahçeli’ydi. Doğal olarak tribünlerde müthiş bir atmosfer oluştu. Ev sahibi ekibin taraftarları böylesi bir görüntüye pek de alışık değildi. Çünkü daha önce sadece Bayern Münih ve Arsenal maçlarında tribünler tam kapasiteye ulaşmıştı. İlgi bu kadar büyük olunca güvenlik endişesi de kaçınılmazdı.

Helikopterli abluka!

Bu nedenle Avusturya polisi, maçın başlamasına 3 saat kala helikopterlerle stadın etrafını ablukaya aldı ve çevrede kuş uçurtmadı. Stadın yanından geçen otoban kilitlenirken, taraftarlar için bir uyarı daha gözlerden kaçmadı. Geçen sezon alınan seyircisiz oynama cezaları nedeniyle Fenerbahçeli taraftarlara ayrılan koltukların üzerine, ‘dikkatli olunması’ bildiriler bırakılmıştı.

M.Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ