MENÜ

Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda final heyecanı

Türk okçuluğu, Avrupa Şampiyonası’nda bugün tarihi bir gün yaşayacak. 4 madalyanın şimdiden garanti olduğu turnuvada; bireyselde Yasemin Anagöz, Yeşim Bostan ile Klasik ve Makaralı Yay Kadın Milli Takımlarımız altın, Gülnaz Coşkun da bronz için hedefi vurmaya çalışacak.

Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda final heyecanı

Polonya’nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda bugün final heyecanı yaşanacak. Türkiye’nin özellikle de kadın sporcularıyla büyük başarı elde ettiği turnuvada Ay-Yıldızlılar, 2’si bireysel ve 2’si takım olmak üzere 4 final ve 1 bronz madalya mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

Takımlarda rakip İtalya

Şampiyonluk için önce Makaralı Yay Kadın Milli Takımımız sahaya çıkacak. Yeşim Bostan, Ayşe Süzer ve Gizem Elmaağaçlı’dan oluşan ekibimiz, İtalya’yla TSİ 12.00’de karşı karşıya gelecek. Ardından da Yasemin Anagöz, Gülnaz Çoşkun ve Aybüke Aktuna’nın yer aldığı Klasik Yay Kadın Milli Takımımız TSİ 16.30’da altın madalya mücadelesi verecek.

Bireyselde; makaralı yay kategorisinde dünyanın 1 numarası olan Yeşim Bostan TSİ 13.50’de İspanyol Andrea Marcos’la şampiyonluk yarışına girecek. Klasik yayda ise TSİ 18.03’te Gülnaz Coşkun, Fransız Melanie Gaubil’le 3- 4.’lük maçı oynayacak.

Kapanışı ise Yasemin Anagöz yapacak. Milli okçumuz, TSİ 18.19’daki finalde Letonyalı Maja Jager’la karşılaşacak

YORUM YAZ