MENÜ

Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm

Avrupa’nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa’daki (Ligue 1) karşılaşmalara, hafta sonu devam edildi.

Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm

İngiltere’de Manchester City, İspanya’da Real Madrid, Almanya’da Bayern Münih, İtalya’da Juventus, Fransa’da ise Nice, haftayı lider kapadı.

Premier Lig

Ligin ilk 6 haftasını kayıpsız atlatan Manchester City, Tottenham mağlubiyeti ve Everton beraberliğinin ardından Southampton karşısında da 3 puana ulaşamadı. Manchester City’nin, 9. hafta sahasında Southampton ile oynadığı müsabaka 1-1 sonuçlandı.

Üç kez şampiyonluk sevinci yaşadığı Stamford Bridge Stadı’na bu kez Manchester United teknik direktörü olarak dönen Jose Mourinho, eski takımı Chelsea’ye karşı farklı mağlubiyetin önüne geçemedi. 4-0’lık skor, Mourinho’nun Premier Lig kariyerindeki en ağır yenilgisi oldu.

Middlesbrough ile golsüz berabere kalan Arsenal’in 6 maçlık galibiyet serisi noktalandı. Liverpool, ağırladığı West Bromwich Albion’ı 2-1 yenerek son 6 karşılaşmada 5. galibiyetini aldı. Zirve takipçilerinden Tottenham da Bournemouth deplasmanından bir puanla döndü.

Ligde yirmişer puanı bulunan kulüplerden Manchester City, gol averajıyla Arsenal ve Liverpool’un önünde liderliğini sürdürdü. Chelsea ve Tottenham ise on dokuzar puanla bu iki ekibi izledi.

La Liga

Ligin 9. haftasında, konuk ettiği Atletico Madrid’i 1-0 mağlup eden Sevilla, hem rakibini liderlik koltuğundan indirdi hem de 2. sıraya yükseldi.

Haftaya, zirve ortağı olarak başlayan Real Madrid, seyircisi önünde çıktığı Athletic Bilbao karşılaşmasından 2-1 galip ayrıldı ve zirveye yerleşti.

Barcelona, deplasmanda Valencia’yı 3-2, Osmanlıspor’un UEFA Avrupa Ligi L Grubu’ndaki rakiplerinden Villarreal ise evinde Las Palmas’ı 2-1 yendi. Puanını 21’e yükselten Real Madrid’i, 20 puanla Sevilla, on dokuzar puanı bulunan Barcelona ile Villarreal ve 18 puanla Atletico Madrid takip ediyor.

Bundesliga

Bundesliga’nın 8. haftasına lider giren Bayern Münih, üst üste aldığı 2 beraberliğin ardından Borussia Mönchengladbach’ı 2-0 mağlup etti. Lige iyi başlayan Leipzig ise Werder Bremen’i 3-1 ile geçti. Sezonun sürpriz ekiplerinden Köln, deplasmanda Hertha Berlin’e 2-1 yenildi.

Şampiyonluk adayları arasında gösterilen Borussia Dortmund, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Ingolstadt ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Hoffenheim’ın deplasmanda Bayer Leverkusen’i 3-0 yendiği karşılaşmada, gol perdesini Türk asıllı futbolcu Kerem Demirbay açtı. Milli futbolcu Çağlar Söyüncü’nün takımı Freiburg’a 2-1 yenilen Augsburg’un tek golünü, Halil Altıntop kaydetti.

Konuk olduğu Darmstadt’a 3-1 yenilen Wolfsburg’da Mario Gomez, Mayıs 2013’ten bu yana Bundesliga’daki ilk golünü attı. Puanını 20’ye çıkaran Bayern Münih, Leipzig’in 2, Hertha Berlin’in ise 3 puan önünde liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.

Serie A

Serie A’nın 9. haftasında, 21 puanla zirvede yer alan son 5 yılın şampiyonu Juventus’u 1-0 yenen Milan, liderle arasındaki farkı 2 puana indirdi. Liderin puansız kapadığı haftayı değerlendirmek isteyen başkent takımı Roma da Palermo’yu 4-1 yenerek puanını 19’a yükseltti ve averajla Milan’ın önünde 2. sıraya yerleşti.

Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Napoli ise ligin zayıf ekibi Crotone karşısında yaralarını sardı. Son 2 maçtır puan alamayan buna bir de Şampiyonlar Ligi’ndeki Beşiktaş mağlubiyeti eklenen Napoli, zayıf rakibini 2-1 yenerek puanını 17’ye yükseltti ve 4. sıraya çıktı.

Ligue 1

Geçen sezon 4. sırada bitirdiği lige, beklentilerin üstünde bir başlangıç yapan Nice, 10. hafta da deplasmanda Metz ile yaptığı maçı 4-2 kazandı. Nice’in 23 yaşındaki forvet oyuncusu Alassane Plea, "hat-trick" yaptı. Zirve takipçilerinden Monaco, evinde Montpellier’i 6-2 gibi farklı bir skorla yendi. Son 4 yılın şampiyonu Paris Saint-Germain (PSG), konuk ettiği Marsilya ile golsüz berabere kaldı.

Nice, 26 puanla liderliğini sürdürdü. 20 puana ulaşan Monaco, PSG’nin 2 puan önünde 2. sıraya yükseldi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ