MENÜ

Avrupa Liglerini gol kralı olarak tamamlayan isimler!

Avrupa’da futbol liglerinin tamamlanmasıyla beraber, liglerin gol kralları da resmen belli oldu. Türkiye Süper Ligi’ni Aaron Boupendza’nın gol kralı olarak tamamlaması gibi, Avrupa’nın üst düzey liglerinde de gol kralları belli oldu. Hollanda Ligi gol kralının peşinde ise Beşiktaş’ın olduğu iddia edildi. Gelin Avrupa Liglerini gol kralı olarak tamamlayan oyuncuların tamamını görelim… (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Harry Kane: Bu sene Tottenham formasıyla iyi bir sezon geçiren 27 yaşındaki Harry Kane 33 karşılaşmada attığı 23 gol ve yaptığı 14 asistle dünyanın en zor ligi olan Premier Lig’de hem gol kralı hem de asist kralı olmayı başardı. İngiliz santrafor bu sene her 132 dakikada 1 gol atmayı başardı.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo: Juventus formasıyla İtalya Serie A’da eski günlerini ve başarılarını mumla arayan Cristiano Ronaldo, gol kralı olsa da etkisiz performans gösterdi. Bu sezon 33 maçta forma giyen ve 29 gol atıp 2 de asist yapan Cristiano Ronaldo forma giydiği her 97 dakikada 1 gol atmayı başardı.

Lionel Messi: Barcelona’yla geleceği hala belirsiz olan ve tüm dünyanın ne karar vereceğini merakla beklediği Lionel Messi, İspanya birinci Ligi La Liga’yı bir kez daha gol kralı olarak tamamladı. Bu sezon 35 maçta 30 gol atıp 11 de asist yaparak 40 gole direkt katkı sağlayan Messi, her 101 dakikada 1 kez sağları sarstı.

Lewandowski: Dünyanın en iyi santraforu olan ve Bayern Münih forması ile Almanya’ya damga vuran Robert lewandowski bu sene Bundesliga’da 41 gol atarak gol kralı oldu. 28 maça çıkan ve 41 gol atıp 7 de asist yapan Robert Lewandowski, Avrupa futbolunda bir sezonda en fazla gol atan oyuncu konumunda bulunuyor. Lewandowski her 60 dakikada bir gol atmayı başararak ayrı bir rekora da imza attı.

Haberin Devamı

Mbappe: Yeni nesil futbol yıldızları içindeki en büyük yıldız olarak gösterilen Kylian Mbappe, Fransa Birinci Ligi’ni gol kralı olarak tamamladı. Bu sezon 29 maçta forma giyen Mbappe, 25 gol atarken 7 de asist katkısı sağladı. Mbappe arıca her 89 dakikada 1 kez ağları sarsma başarısı gösterdi.

Georgios Giakoumakis: Sezon başında sadece 200 Bin Euro karşılığında AEK takımından VVV-Venlo’Ya transfer olan Yunan futbolcu Georgios Giakoumakis, Hollanda Ligi’ni gol kralı olarak tamamladı. Attığı gollerle takımını ligde tutmayı başaramasa da tüm Hollanda’ya adını duyuran 26 yaşındaki Yunan Forvet, bu sezon 30 maçta 26 gol 1 asistlik katkıyla oynarken her 100 dakikada 1 gol attı. Futbolcuya Süper Lig’in son şampiyonu olan Beşiktaş’ın da bir ilgisi bulunuyor…

Serdar Azmoun: Rusya Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Zenit’in golcüsü 26 yaşındaki Sardar Azmoun, sezonu gol kralı olarak tamamladı. İranlı santrafor bu sezon her 91 dakika başına 1 gol atarken, çıktığı 24 karşılaşmada 19 kez ağları sarsıp 6 da asist katkısı sağladı.

Haberin Devamı

Pedro Gonçalves: Portekiz Ligi’nde Sporting formasıyla bu sezon şampiyonluğa imza atan ve çıktığı 32 karşılaşmada 23 gol atıp 3 de asist yapan 23 yaşındaki Portekizli Gonçalves, Portekiz Ligi’ni gol kralı olarak tamamladı. Gonçalves aynı zamanda her 119 dakikada da 1 gol atma başarısı gösterdi.

Aaron Boupendza: Süper Lig’de attığı 22 golle iyi bir çıkış yakalayan Aaron Boupendza, sezonu gol kralı olarak tamamladı. Hatayspor’un başarısının mimarlarından olan Gabonlu yıldız futbolcu aynı zamanda 1 de asist yaptı. Bu sezon transfer olması muhtemel olarak görülen Boupendza, her 113 dakikada 1 kez ağları sarstı.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ