MENÜ

Avrupa Ligi maçları hangi kanalda? Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA maçları hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Akhisarspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe bu akşam sahne alıyor. Bu sezon Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil edecek olan Akhisarspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oynayacakları maçların hangi kanalda yayınlanacağı merak ediliyor. Peki, UEFA maçları hangi kanalda? İşte UEFA Avrupa Ligi maç programı ve fikstürü...

Avrupa Ligi maçları hangi kanalda? Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA maçları hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Akhisarspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe bu akşam sahne alıyor. Bu sezon "Kupa 2"de ülkemizi temsil edecek olan Ahisarspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oynayacakları maçların hangi kanalda yayınlanacağı merak ediliyor. Peki, UEFA maçları hangi kanalda? İşte UEFA Avrupa Ligi maç programı ve fikstürü...Avrupa Ligi maçları hangi kanalda? Tüm bu soruların cevabı beIN Sports'un yaptığı açıklama ile son buldu. Beşiktaş - Sarpsborg ve Dinamo Zagreb - Fenerbahçe maçları beIN Sports Haber (Şifresiz) ve beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak. Akhisarspor - Krasnodar maçı ise beIN Sports 2'den naklen yayınlanacak.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi maçları hangi kanalda?

19:55 Rapid Wien - Spartak Moskova (Yayın yok)

19:55 Villarreal - Rangers (Yayın yok)

19:55 Lazio - Apollon (Yayın yok)

19:55 Marsilya - Frankfurt (Yayın yok)

19:55 Genk - Malmö (beIN Sports 3)

19:55 Beşiktaş - Sarpsborg (beIN Sports Haber (Şifresiz) ve beIN Sports 1)

19:55 Akhisar - Krasnodar (beIN Sports 2)

19:55 Sevilla - Standart Lige (Yayın yok)

19:55 Dinamo Kiev - Astana (Yayın yok)

19:55 Rennes - Jablonec (Yayın yok)

19:55 Vidi - BATE (Yayın yok)

19:55 PAOK - Chelsea (Yayın yok)

22.00 Ludogorets - Leverkusen (Yayın yok)

22.00 AEK Larnaka - Zürih (Yayın yok)

22.00 Celtic - Rosenborg (Yayın yok)

22.00 Leipzig - Salzburg (Yayın yok)

22.00 Slavia Prag - Bordeaux (Yayın yok)

Haberin Devamı

22.00 Kopenhag - Zenit (Yayın yok)

22.00 Dinamo Zagreb - Fenerbahçe (beIN Sports Haber (Şifresiz) ve beIN Sports 1)

22.00 Spartak Trnava - Anderlecht (Yayın yok)

22.00 Arsenal - Vorskla (Yayın yok)

22.00 Sporting Lizbon Qarabağ (CBC Sports)

22.00 Olympiacos – Real Betis (Yayın yok)

22.00 Dudelange - Milan (Yayın yok)

Beşiktaş - Sarpsborg maçı ilk 11'ler

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Roco, Caner, Medel, Oğuzhan, Ljajic, Gökhan Töre, Lens, Larin

Sarpsborg: Vasyutin, Askar, Horn, Tamm, Thomassen, Lund-Nielsen, Zachariassen, Heintz, Halvorsen, Muhammed, Mortensen.

Forvette kim oyanayacak?

Bu sezon 'Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ne kalmasını sağlayan futbolcu' olarak akıllarda kalacak olan Alvaro Negredo'nun, BAE takımı Al Nasr'a transfer olmasıyla kadroda bulunan 4 santrfordan hangisinin oynayacağı şu an için en çok merak edilen konu.

Bunu sebebi ise Vagner Love, Cyle Larin, Güven Yalçın (UEFA kadrosunda yok) ve Mustafa Pektemek'in 1'inci santrfor olup olamayacağının kafalarda bıraktığı soru işareti. Kafalardaki soru işaretini ortadan kaldıracak kişi ise teknik direktör Şenol Güneş olacak. Negredo'nun yokluğunda önceliği hep Cyle Larin'e veren tecrübeli teknik adamın yarın akşamki tercihinin de yine bu yönde olması bekleniyor. Ancak yerden oyunda daha iyi olan ve rakip defans arasına daha iyi kaçan Love'ın, Ljajic ile ileri ikiliyi oluşturması da normal karşılanacak bir tercih olacak.

Haberin Devamı

Defans hattında değişiklik yapması beklenmeyen Güneş'in geri dörtlüsü, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner Erkin olacak. Orta ikilide Medel'in yanında Tolgay veya Oğuzhan'a görev verecek olan Şenol Güneş'in kanatlardaki oyuncularının ise Quaresma ve Babel olması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Sarpsborg karşısındaki muhtemel 111: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner, Medel, Tolgay (Oğuzhan) Quaresma, Ljajic, Babel, Larin (Love) şeklinde.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 211. maçına çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk maçında yarın Norveç’in Sarpsborg ekibini konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 211. mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 210 maçta rakiplerine 81 kez üstünlük kurdu. 84 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 45 mücadeleden berabere ayrıldı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 279 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 297 gol gördü.

Güneş yönetiminde sadece 2 kez...

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Avrupa kupalarında 32 maça çıkan Siyah-Beyazlı takım, bunların sadece 2 ’sinde gol atamadı. Beşiktaş, Güneş ’in teknik direktörlüğünde Avrupa arenasında attığı 55 golle, 1,7 ortalama yakaladı. Siyah-Beyazlı takımın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör unvanına sahip Güneş yönetimindeki Beşiktaş, geride kalan 32 karşılaşmada 15 galibiyet, 6 yenilgi aldı.

Haberin Devamı

- "Kupa 2"de 109. maçı

Siyah-beyazlılar, Sarpsborg mücadelesiyle UEFA Avrupa Ligi’nde 109. kez sahada yer alacak.

Adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda bugüne kadar 108 maç yapan siyah-beyazlı ekip; 50 galibiyet, 22 beraberlik ve 36 mağlubiyet aldı.

Bu organizasyondaki maçlarında rakip fileleri 173 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 128 gol gördü.

Hedef 51. galibiyet

Siyah-Beyazlılar, Sarpsborg mücadelesiyle UEFA Avrupa Ligi’nde 109. kez sahada yer alacak. Adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda bugüne kadar 108 maç yapan Kara Kartal; 50 galibiyet, 22 beraberlik ve 36 mağlubiyet aldı. Bu organizasyondaki maçlarında rakip fileleri 173 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 128 gol gördü.

Haberin Devamı

- Beşiktaş’ın Avrupa performansı

Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

- 3 kez çeyrek final oynadı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek finale yükseldi.

Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1986-1987 sezonunda adını çeyrek finale yazdıran siyah-beyazlı ekip, 2002-2003 sezonunda ise bu kez UEFA Kupası’nda aynı başarıyı sergiledi.

Beşiktaş, Avrupa’daki en başarılı dönemlerinden birini de Şenol Güneş yönetiminde yaşadı. Siyah-beyazlılar, Güneş’in teknik direktörlüğünde 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finalde mücadele etti.

- 8. kez gruplarda mücadele edecek

Beşiktaş, daha önce UEFA Kupası adıyla yapılan ve daha sonra UEFA Avrupa Ligi ismiyle devam eden Avrupa’nın iki numaralı organizasyonunda 8. kez grup aşamasında yer alacak.

Siyah-beyazlılar, bu kupada daha önce 5 kez ön elemeleri geçerek, 2 kez de direkt olarak grup aşamasında mücadele etti. 2004-2005, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında gruplarda mücadele eden Beşiktaş, üst üste 3 sezonda grubu 4. tamamlayarak Avrupa’ya veda etti.

2010-2011 sezonunda bir kez daha Avrupa Ligi gruplarında mücadele eden siyah-beyazlı takım, 2. olarak üst tura yükseldi. Bir sonraki sezon yine bu organizasyonda grup aşamasında yer alan Beşiktaş, lider olarak adını 3. tura yazdırdı.

2014-2015’te yeniden Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele eden siyah-beyazlı ekip, lider olarak üst turda mücadele hakkı yakaladı. Beşiktaş, 2015-2016 sezonunda ise Şenol Güneş yönetiminde yine grupta mücadele etti ancak 3. olarak Avrupa’ya veda etti.

- Norveç ekipleriyle 9. maç

Beşiktaş, Norveç ekipleriyle Avrupa kupalarında 9. kez karşı karşıya gelecek.

Siyah-beyazlı ekip, bu ülke temsilcileriyle daha önce oynadığı 8 maçta üçer galibiyet ve yenilgiyle, 2 beraberlik aldı.

Norveç takımlarına 11 gol atan Beşiktaş, kalesinde de 11 gol gördü.

Beşiktaş ile Sarpsborg, Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya gelecek.

- En golcü oyuncu Oktay Derelioğlu

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu sıralamasında Oktay Derelioğlu, 14 golle önde bulunuyor.

Beşiktaş’ta geçmiş sezonlarda forma giyen Bobo 12 golle ikinci sırada yer alırken, Cenk Tosun ile Ricardo Quaresma ise 11’er kez fileleri havalandırdı.

Siyah-beyazlı ekibin mevcut kadrosunda Avrupa kupalarında Ryan Babel 6 gol atarken, Gökhan Töre ise 5 kez fileleri havalandırdı. Beşiktaş’ta ayrıca Oğuzhan Özyakup 4, Cyle Larin 3, Mustafa Pektemek, Vagner Love, Pepe ve Tolgay Arslan ikişer, Adriano Correia, Necip Uysal, Caner Erkin, Jeremain Lens ile Gökhan Gönül birer kez Avrupa arenasında gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş, evinde kolay kaybetmiyor

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk hafta müsabakasında yarın Vodafone Park’ta Norveç temsilcisi Sarpsborg ile karşılaşacak Beşiktaş, iç sahadaki son Avrupa maçlarında rakiplerine kolay geçit vermiyor.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarındaki son 17 iç saha karşılaşmasında sadece 2 kez mağlup oldu. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika’nın Club Brugge takımına Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 3-1 mağlup olan Beşiktaş, geçen sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Almanya temsilcisi Bayern Münih ile Vodafone Park’ta yaptığı karşılaşmayı aynı skorla kaybetti.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında evinde yaptığı son 17 karşılaşmanın 8’ini ise kazandı. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu maçların 7’sini de beraberlikle tamamladı.

Siyah-beyazlılar, evindeki son 3 iç saha karşılaşmasında da rakiplerine üstünlük kurdu.

- Son 17 iç saha maçı

Siyah-beyazlı ekibin Avrupa kupalarında oynadığı son 17 iç saha maçlarının sonuçları şöyle:

Maç Organizasyon Sonuç

Beşiktaş-Club Brugge UEFA Avrupa Ligi 1-3

Beşiktaş-Sporting Lisbon UEFA Avrupa Ligi 1-1

Beşiktaş-Lokomotiv Moskova UEFA Avrupa Ligi 1-1

Beşiktaş-Skenderbeu UEFA Avrupa Ligi 2-0

Beşiktaş-Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi 1-1

Beşiktaş-Napoli Şampiyonlar Ligi 1-1

Beşiktaş-Benfica Şampiyonlar Ligi 3-3

Beşiktaş-Hapoel Beer Sheva UEFA Avrupa Ligi 2-1

Beşiktaş-Olympiakos UEFA Avrupa Ligi 4-1

Beşiktaş-Olym. Lyon UEFA Avrupa Ligi 2-1

Beşiktaş-Leipzig Şampiyonlar Ligi 2-0

Beşiktaş-Monaco Şampiyonlar Ligi 1-1

Beşiktaş-Porto Şampiyonlar Ligi 1-1

Beşiktaş-Bayern Münih Şampiyonlar Ligi 1-3

Beşiktaş-B36 Torshavn UEFA Avrupa Ligi 6-0

Beşiktaş-LASK Linz UEFA Avrupa Ligi 1-0

Beşiktaş-Partizan UEFA Avrupa Ligi 3-0

- Evinde 106. maçını oynayacak

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında 106. iç saha maçını yarın yapacak.

Avrupa kupalarında rakiplerini 105 kez konuk eden Beşiktaş, bu müsabakalarda 55 galibiyet aldı. İç sahada rakipleriyle 25 kez berabere kalan siyah-beyazlı takım, 25 maçtan da yenik ayrıldı.

Evindeki maçlarda rakiplerine 161 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 103 gol gördü.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi kadrosu

Kaleciler: Tolga Zengin, Loris Karius

Defans: Pepe, Enzo Roco, Domagoj Vida, Alpay Çelebi, Fatih Aksoy, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Adriano Correia

Orta saha: Gary Medel, Dorukhan Toköz, Necip Uysal, Mertcan Açıkgöz, Tolgay Arslan, Ryan Babel, Adem Ljajic, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jeremain Lens

Forvet: Mustafa Pektemek, Vagner Love, Cyle Larin

Sarpsborg'u yakından tanıyalım...

Sarpsborg, Norveç'te yer alan bir şehirdir. Sarpsborg 08 takımı 2008 yılında kurulmuştur. 1903 yılında kurulan Sarpsborg takımının kapanmasının ardından 2008 yılında el birliğiyle yeniden kurulan Sarpsborg 08, son halini 2009 yılında almış ve sahalara çıkmıştır.

Norveç'te yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı bir şehrin takımı olan Sarpsborg, nüfusunun az olması sebebiyle Fredrikstad ile birleşmiştir. Norveç'in nüfus bakımından 8. en büyük kentsel alanıdır. 2009 Temmuz'unda hesaplanan verilere göre şehirde 101,698 kişi yaşamaktadır. 42,803'i Sarpsborg'lu 58,895'i ise Fredrikstadlıdır.

Beşiktaş 3 eleme oynadı

Beşiktaş Avrupa Ligi'ne uzun bir yol kat ederek geldi. Geçen sezonu 4'üncü sırada tamamlayan siyah beyazlılar statü gereği UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak için 3 eleme oynamak zorunda kaldı. İkinci eleme turunda Faroe Adaları takımı B36 Torshavn takımı ile eşleşen Kara Kartallar, 2-0 kazandığı deplasmandaki ilk maçın rövanşını 6-0 gibi faklı bir skorla alarak üçüncü eleme turuna geçti. Üçüncü tur Beşiktaş için oldukça zor geçti ve uçurumun kıyısından dönülen bir eşleşme yaşandı. Avusturya'nın LASK Linz takımı, kağıt üzerinde kolay gibi görünse de sahada tam tersi oldu. İstanbul'daki ilk maçı 1-0 kazanan siyah beyazlılar, Avusturya'daki rövanşta sezonun en kötü maçını oynadı ve son dakikaya 2-0 geride girdi. Bu dakikada daha dün Al Nasr'a transfer olan Negredo'nun attığı gol, Beşiktaş'ı hayata döndürdü ve Avrupa kupasında kalmasını sağladı. Play-Off turunda ise Sırbistan'ın Partizan ekibini 1-1 ve 3-0'lık skorlarla daha kolay geçen Kara Kartallar adını gruplara yazdırmayı başardı.

Kartal'ın hedefi büyük

Beşiktaş 8'inci kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde hedefini en son nokta yani final olarak belirlemiş durumda.

İki sezon önce Şampiyonlar Ligi'nden elenerek geldiği UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkan ve Lyon'a karşı yarı finali penaltılarla kaçıran siyah beyazlılar bu kez kesinlikle daha fazlasını istiyor. Sezon bitip Avrupa Ligi'ne kalınmasının ardından, başkan Fikret Orman başta olmak üzere, tüm yöneticiler Avrupa Ligi'ni kazanmak için adeta ağız birliği ettiler ve bu hedef için hep 'neden olmasın' sözlerini kullandılar. Teknik direktör Şenol Güneş ise her ne kadar gönlünden kupayı almayı geçirse de söylem olarak daha temkinli sözleri seçerek, 'hedefimiz önce gruplardan çıkmak ve sonrasında tur tur yola devam etmek' diye konuşmayı tercih ediyor.

Beşiktaş, Sarpsborg maçı yeni bilet fiyatları

1. Kategori 335TL

2. Kategori 305TL

3. Kategori 275TL

4. Kategori 245TL

5. Kategori 215TL

6. Kategori 185TL

7. Kategori 135TL

8. Kategori 125TL

VIP : 900TL

1903 A-E : 900TL

1903 B-D : 1000TL

1903 C : 1100TL

Fenerbahçe, Avrupa’da 223. randevuda

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında yarın Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa’da 223. maçına çıkacak.

UEFA organizasyonlarına bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan katılan sarı-lacivertliler, Portekiz’in Benfica takımıyla eşleşti.

Rakibine deplasmanda 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, seyircisi önündeki maçta 1-1 berabere kaldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nden elendi.

Benfica’ya elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan sarı-lacivertliler, bu kulvarda bugüne dek 54 maça çıktı.

Avrupa arenasında 223. maçını Dinamo Zagreb’e karşı yapacak Fenerbahçe, daha önce oynadığı 222 karşılaşmada 81 galibiyet, 46 beraberlik alırken, 95 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip filelere 275 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 328 gol gördü.

- Kupa 2’de 55. maç

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde yarın 55. maçına çıkacak.

Bu kulvarda daha önce 54 karşılaşma oynayan sarı-lacivertliler, 28 galibiyet, 15 beraberlik alırken, 11 kez yenildi. Fenerbahçe, rakip filelere 73 gol bırakırken, kalesinde 49 gol gördü.

- En büyük başarı yarı final

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde bugüne dek en büyük başarısını yarı final oynayarak elde etti.

Sarı-lacivertliler, 2012-2013 sezonunda teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’ne C Grubu’ndan katılmıştı.

O dönem Fransa’nın Marsilya, Almanya’nın Borussia Mönchengladbach ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden AEL Limasol’un bulunduğu grubu 13 puan toplayarak lider tamamlayan Fenerbahçe, son 32 turunda Belarus’un BATE Borisov takımıyla eşleşmişti.

Rakibini gol yemeden eleyen sarı-lacivertliler, bir üst turda ise Çekya’nın Viktoria Plzen ekibini saf dışı bırakmıştı.

Çeyrek finalde İtalya’nın Lazio takımını da geçmeyi başaran sarı-lacivertliler, yarı finale yükselme başarısı göstermişti. Fenerbahçe, yarı finalde ise Portekiz’in Benfica takımına elenmekten kurtulamamıştı.

- Son UEFA grubundan lider çıktı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde grup müsabakalarında son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda ise grubundan ikinci sırada çıkmayı başardı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi gruplarına en son katıldığı 2016-2017 sezonunda İngiltere’nin Manchester United ekibini geride bırakarak, grubundan lider çıkmayı başarmıştı.

Fenerbahçe, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya’nın Vardar ekibine elenerek, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi kadrosu

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan kadroda, Carlos Kameni, Berke Özer, Mehmet Ekici, Nabil Dirar, Ozan Tufan, Roberto Soldado, Tolga Ciğerci ve Ferdi Kadıoğlu yer almadı.

Fenerbahçe'nin grup maçlarında oynatabileceği futbolcuların listesi şöyle:

Kaleci: Volkan Demirel, Harun Tekin, Erten Ersu

Defans: Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Diego Reyes, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Yiğithan Güveli

Orta saha: Mehmet Topal, Alper Potuk, Barış Alıcı, Jailson Marques Siqueira, Yassine Benzia, Aatıf Chahechouhe, Mathieu Valbuena, Oğuz Kağan Güçtekin, Eljif Elmas

Forvet: İslam Slimani, Michael Frey, Andre Ayew

Dinamo Zagreb'i yakından tanıyalım...

Hırvatistan Ekibi Dinamo Zagreb, geçtiğimiz sezon Hırvat Ligi’ni Rijeka’nın 3 puan önünde lider olarak tamamladı. Zagreb, oynadığı 36 maçta 22 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 7 beraberlik elde etmeyi başardı. 2017-2018 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 4. Ön Eleme Turu’nda Skenderbeu’ya elenen Zagreb, bu sonuçla gruplara katılma şansını da kaybetti. Dinamo Zagreb’in geçtiğimiz sezon 15 golle en golcü ismi olan Soudani ise Nottingham Forest’e transfer oldu. Hırvat temsilcisinde Mario Gavranovic, şu ana kadar oynadığı 10 maçta 3 gol kaydetti. Hırvat teknik adam Nenad Bjelica’nın başında bulunduğu Dinamo Zagreb, iç saha karşılaşmalarını 35 bin 123 kapasiteli Maksimir Stadyumu’nda oynuyor.

- En golcü isim Seleznov

Spor Toto Süper Lig’de cezası nedeniyle 3 maçtır forma giyemeyen Yevgen Seleznov, şans bulması halinde yarın takımının en büyük kozu olacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde Dnipro ve Shaktar Donetsk formalarıyla 35 maçta 11 golü bulunan Yevgen Seleznov, yeşil-siyahlı ekipte daha önce organizasyonda forma giyenler içinde en golcü ismi konumunda yer alıyor.

Seleznov, Krasnodar ekibinde yer alan Charles Kabore daha önce Kuban’da birlikte forma giymişti.

Öte yandan, Krasnodar’ın kadrosunda yer alan Tornike Okriashvili, 2015-2016 sezonu ikinci yarısında Eskişehirspor’da kiralık olarak mücadele etmişti. Gürcü oyuncu Süper Lig’de çıktığı 12 maçta 2 gol kaydetmişti.?

- Kadro değerleri

Alman internet sitesi "Transfermarkt"ın verilerine göre Akhisarspor’un kadro değeri 16 milyon 480 bin avro gösterilirken, Krasnodar’ın kadro değeri ise 70 milyon 500 bin avroyu buluyor.

Rus ekibinin kadrosunda yer alan futbolculardan İsveçli Viktor Claesson, 8 milyon avroluk değeriyle en pahalı oyuncu olarak dikkati çekiyor.

- Krasnodar’ın 43. maçı

Krasnodar, "Kupa 2"de 4. kez grup aşamasında yer alıyor.

İlk katıldığı 2014-2015 sezonunda gruptan çıkamayan Rus ekibi, 2015-2016’da son 32, 2016-2017’de ise son 16 turunda yer aldı. Geçen sezon play-off turunda organizasyona veda eden Krasnodar, bu yıl doğrudan gruplarda mücadele edecek.

Avrupa kupalarında şimdiye kadar 42 maça çıkan Rus temsilcisi, bu müsabakalarda 21 galibiyet, 9 beraberlik, 12 yenilgi aldı.

Krasnodar, daha önce Türk temsilcilerinden Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaştı. Rusya’da mağlup ettiği Fenerbahçe ile İstanbul’da 1-1 berabere kalan Rus temsilcisi, adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Rusya Premier Lig’de 7 haftanın ardından 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alan Krasnodar, 11 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü. Krasnodar, lider Zenit’in 6 puan gerisinde 13 puanla 4. durumda yer alıyor.

Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 26. Türk takımı

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak ilk defa Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazanan Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi’nde yer alacak 26. Türk temsilcisi olacak.

Futbolda 1955 yılından itibaren Fuar Şehirleri Kupası adı altında düzenlenen ve 1971-1972 sezonunda UEFA Kupası adını alan organizasyon, 2009’dan itibaren de UEFA Avrupa Ligi olarak gerçekleştiriliyor.

Bu sezon Medipol Başakşehir’in eleme aşamasında veda ettiği organizasyonda Akhisarspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele edecek.

Bu ekiplerden Akhisarspor, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak ilk defa Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazandı.

Yeşil-siyahlı takım, doğrudan gruplardan başlayacağı UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek 26. Türk ekibi olacak.

İlk olarak 1962-1963 sezonunda Altay’ın mücadele ettiği organizasyonda Fenerbahçe, 24. kez yer alacak. Beşiktaş’ın bu sezon 18. defa mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’nde Trabzonspor da Türkiye’yi 18 kez temsil etti.

- Türk takımlarından 514 karşılaşma

Türk ekipleri, 514 maça çıktığı UEFA Avrupa Ligi’nde 202 galibiyet, 129 beraberlik ve 183 yenilgi aldı. Bu müsabakalarda 708 gol atan Türk temsilcileri, kalesinde 683 gol gördü.

- En fazla galibiyet Beşiktaş’tan

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş ve Fenerbahçe 108’er maça çıkarken, siyah-beyazlı ekip 50 galibiyetle en fazla galibiyet alan ekip konumunda bulunuyor.

YORUM YAZ