MENÜ

Avrupa krosta Türk fırtınası

Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'nda Türk ekipleri yine gözdoldurdu. Büyük kadınlarda Üsküdar 5. kez zirvede yer alırken, erkeklerde İstanbul BŞB. tarih yazmanın eşiğinden döndü. Gençlerde ise Bursa ve Kocaeli şampiyon olurken Fenerbahçe'de çifte madalya sevinci yaşadı.

Avrupa krosta Türk fırtınası

Kastamonun ev sahipliği yaptığı 53. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonası’na 3 Türk kulüpleri, kürsüye ambargo koydu.

Türkiye, büyük kadınlarda Üsküdar Belediyesi ilk altıya soktuğu dört atletiyle rahatça şampiyonluğu aldı. Büyük erkeklerde yarışı, 2016 olimpiyatında koşacak maratoncumuz Bekir Karayel, İstanbul BŞB. adına yarışı kazandı ancak takım şampiyonluğu Fransızların oldu. Tarihte büyük erkeklerde kupayı almak isteyen ilk Türk takımı unvanını kovalayan İBB, hedefine ulaşamadı ama Avrupa 2.’liği elde etti.

Fenerbahçe’nin istikrarı

Gençler kategorisinde ise kadınlarda Bursa Büyükşehir şampiyonluk sevinci yaşarken, erkeklerde de Kocaeli Darıca Belediyesi üst üste 3. kez zirvedeydi. Fenerbahçe ise her iki dalda da şampiyonluğu yakalayamasa da, ikincilik kürsüsünde yer aldı. Sarı- Lacivertliler son 10 yılda gençlerde krosta elde ettiği Avrupa podyumu sayısını 11’e yükseltti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ